2016 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Kvapų namų aromaterapinė druska su eukaliptais


      Mano uoslė per keletą metų puikiai prisitaikė prie visų tų "neįprastų" kvapų, kitaip sakant natūralių, dirbtinai nekvėpintų. Dėl to man viskas kvepia, o jeigu kvapas ne mano - tai bent jau uoslės nešokiruoja. "Kvapų namai" turi ypač kvapnių ir šaunių druskų voniai. Kol kas jų puslapyje ir oficialiose parduotuvėlėse galite rasti tokių: 

1) Su medetkų ir melisų ekstraktais; 
2) Su vanilių ekstraktu (kiek pamenu, svaigiai saldi); 
3) Su bergamotėmis; 
4) Ir su eukaliptais kvepavimui lengvinti. 

      Kai pirkau, slogos tikrai neturėjau ir problemų su kvėpavimo takais taip pat ne. Aš esu už tai, kad tokiu atveju geriausia rinktis pagal kvapą. Man labiausiai kvepėjo būtent druska (kuri, beje, yra Atlanto vandenyno) su eukaliptais. Pačiame "Kvapų namų" puslapyje galima rasti šiokį tokį aprašymą. Šalia to, kad ši priemonė, įberta į vonią, teigiamai veikia kvėpavimo takus, ji dar ir prisideda prie imuninės sistemos gerinimo, padeda lengviau kovoti su virusais bei peršalimu, gerina mikrocirkuliaciją, tonizuoja odos audinius ir t.t. Beje, kadangi tai Atlanto vandenyno druska, ji taip pat turi ir šios druskos rūšiai naudingų mikroelementų, tokių kaip kalcis, magnis, jodas bei geležis. Kvapas atsukus indelį aštrus (beje, visų kvapų druskų), tačiau įsibėrus į vonią lengvai išsisklaido ir tampa švelnus, pasklinda po visą vonios kambarį, todėl neišsigąskite bandydami parduotuvėje, o ir rinkitės tokį, kuris jums bus kvapniausias. 

      Paties induko jums turėtų užtekti keturiems kartams. Druska yra stambi, gerai tirpstanti šiltame vandenyje. Tiesa, patį produktą galima naudoti ir vaikams, tačiau druskos reikėtų berti kiek mažiau. "Kvapų namai" suaugusiems rekomenduoja į vonią berti 3-4 valgomuosius šauktus, o vaikams 2-3 valgomuosius šaukštus. 

       Eukaliptų kvapas tikrai maloniai atpalaiduoja, smagiai nuteikia ir neįkyri, o kadangi dar gelbsti ir slogai esant - matau čia dvigubą naudą. Negaliu įsivaizduoti puikesnės dienos pabaigos šiltoje kvapioje vonioje. Natūralios priemonės yra ne mažiau kvapnios ir - svarbiausia - naudingos, negu...cheminės ir dirbtinės. Pabandykite! 

Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą