2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Madara micelinis vanduo

   Micelinis vanduo - inovacija, sukėlusi revoliuciją grožio pasaulyje. Tik pasirodžiusios prekyboje priemonės pavergė daugumos grožio puoselėtojų širdis ir apsigyveno ant vonios lentynų.
  Atsimenu, pačioje micelinio vandens sukelto bumo pradžioje, mano mintys buvo itin skeptiškos ir nesupratau kodėl visas pasaulis eina iš proto. Atrodo kaip paprastas vandenukas, kurio aprašymas ir veikimo principas skamba per daug moksliškai (kas per micelės?), o žadamas rezultatas yra kone stebuklas. 
    Būtent dėl visų priežasčių labai ilgą laiką vengiau šios priemonės. Ir apskritai, aš visada vengiu visų itin reklamuojamų ir brukamų naujovių, pradedant kosmetikos priemonėmis, baigiant kinu. Dėl tokių savo principų ant kiekvieno kampo išreklamuotą lietuvišką filmą "Redirected" pasižiūrėjau tik po gero pusmečio, kai nieks jau nebeklausinėjo "Ar matei?", kai nieks jau nebecitavo filmo klišių, o auditorija pasinėrė į naujo filmo viliones. Įvertinant tokį mano požiūrį, nenuostabu, kodėl šį vandenuką galiausiai išbandžiau pakankamai vėlai ir, žinoma, mano pažintis prasidėjo nuo kultinio "Biodermos" micelinio vandens.
   Priminsiu, micelinis vanduo - tai vandens ir paviršiaus aktyviųjų dalelių mišinys. Šios dalelės, kontaktuodamos su odos paviršiumi, itin švelniai sugeria nešvarumus. Galima sakyti, tai valiklis ir tonikas viename. Net nuvalomas makiažas ar jo likučiai, bet ir sudrėkina bei gaivina odos paviršių, todėl veido oda lieka gaivi, skaisti, nesijaučia tempimo. Teoriškai. Akivaizdu, kodėl vis daugiau moterų išpažįsta savo meilę šiai priemonei. 
    Taigi, pasinėriau į natūralaus micelinio vandens  paieškas. Kadangi pernai išbandžiau ne vieną latvių kosmetikos "Madara" priemonę, todėl susižavėjau ir jų naujove rinkoje - miceliniu vandeniu. Mane itin intrigavo iš pirmo žvilgsnio turtinga priemonės sudėtis. Micelinio vandens pagrindą sudaro ne vanduo, o alavijo sultys, puikiai žinomas odos drėkiklis, kuris ramina ir atgaivina. Damaskinių rožių vanduo drėkina ir puoselėja odą. Hamamelių vanduo valo, tonizuoja ir sutraukia odos poras, pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Bijūnų vanduo ramina bei švelniai dezinfekuoja. Ir natūralus glicerinas, kuris taip pat yra odos drėkiklis. Žinoma, randame ir Benzilo alkoholį, turbūt patį populiariausią tarp natūralios kosmetikos gamintojų, tačiau nedidelis jo kiekis yra leistinas gamyboje. Be galybės drėkiklių ir kitų ingredientų, neabejotinai, sudėties primadona yra hialurono rūgštis, kurios dabar dedama visur, kur tik netingima. Šis "jaunystės fontanas" ne tik intensyviai drėkina veido odą, bet ir suteikia jai putlumo bei apimties, lygina raukšles, minkština bei švelnina, skatina naujų odos ląstelių dauginimąsi ir žaizdelių gijimą. Paslaptis slypi tame, jog hialurono rūgšties molekulės pritraukia iki 500 kartų už save didesnį vandens kiekį (tai reiškia, jog į 1 litrą įpylus 2 mg hialurono rūgšties, gautume gelio konsistencijos skystį). Tiesiog vau. Tačiau neužsidėkite rožinių akinių. Tikriausiai pastebėjote, jog gamintojai labai pamėgo dėti hialuroną vos ne į kiekvieną odos priežiūros priemonę, dabar jos yra ne tik veido kremuose, lūpų balzamuose, dušo geliuose, bet ir dekoratyvinėje kosmetikoje. Kiek žinau, hialurono mokelulės yra per didelės ir per sunkios prasiskverbti į gilesnius odos sluoksnius, todėl veikia tik paviršiuje traukdamos vandenį. Bet pasirodo, jog gamintojai sugebėjo išspręsti šią problemą, dabar gaminami kremai ir kitos priemonės su 10 ar daugiau kartų mažesnėmis hialurono rūgšties mokelulėmis, todėl jos prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir drėkina ją iš vidaus. Retoriškai paklausiu, o kaip žinoti ar patikrinti, konkrečiai kokia medžiaga įdėta į priemonę? Tiesiog patariu aklai nesižavėti jokiu "stebuklingu" ingredientu.

INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera Leaf Juice)*, Rosa Damascena (Rosa) Flower Water*, Hamamelis Virgin Iana (Witch-Hazel) Leaf Water*, Glycerin**, Paeonia Lacti Flora (Peonia) Root Extract, Benzyl Alcohol, Caprylic/Carpric Glucoside, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Propanediol, Potassium Sorbate, Anhydroxlitol, Lactic Acid, Xylitol, Aroma, Sodium Hyaluronate, Phragmites Communis Extract, Poria Cocos Extract, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid.
*ekologiškai auginta
**pagaminta iš ekologiškų žaliavų

   Sakykite ką norite, tačiau micelinis vanduo yra super dalykas. Tiesiog žiauriai patogu, viena priemonė gali atstoti makiažo valiklį, prausiklį ir toniką. Vietoje trijų skirtingų buteliukų turime vieną. Tiesa, namuose aš naudoju visas tris priemones, akis nusivalau su makiažo valikliu, veidą - su prausikliu ar putomis, o pabaigoje visus likučius nuvalau miceliniu vandeniu. Tokia vakaro rutina, o rytais veidui naudoju tik jį vieną, nuvalau po nakties atsiradusį odos riebumą ir dulkes, oda atsigaivinama bei paruošiama veido kremui. Bet kelionėje sumažinti savo bagažą įvairių priežiūros priemonių sąskaita yra neabejotinai didelis pliusas. 
     Beeeet... Man labai nepatinka "Madaros" buteliuko dangtelis. Priemonė netaupiai naudojasi, išteka per didelis kiekis, ir aš matau kaip akyse vandenuko vis mažėja. Kitas didelis minusas - kaina. Įsivaizduojate, 100 ml buteliukas kainuoja 14-15 eurų. Panašiai kainuoja 500 ml "Biodermos" micelinio vandens. Gerai, sutinku, jog "Madaros" turtingesnė sudėtis, tie visi augaliniai ekstraktai ir hialuronas, bet dažnai ir intensyviai naudojamai priemonei gal kiek per brangu. Būtent todėl pirkau kai buvo 40 proc. nuolaida. Ir trečias dalykas, man priemonė tiko, tačiau skaičiau kitų merginų neigiamus atsiliepimus apie sukeltą odos paraudimą ir dirginimą. Atsargiai, jei turite jautrią veido odą. Tiesiog nėra tokios priemonės, kuri tiktų absoliučiai visoms.
    Mano ir mano odos subjektyviu vertinimu, priemonė gera ir labai patiko, tik gamintojui verta padirbėti su patogesniu priemonės dozavimu. Rekomenduoju išbandyti, bet sulaukite akcijų kai pigiau. Oficialus "Madara" tinklalapis kartais siūlo 40 procentų nuolaidas visam asortimentui, o Lietuvoje šia kosmetika prekiauja "Biosala".


Jurgita


1 komentaras: