2016 m. kovo 22 d., antradienis

Green People skaistinamasis veido kremas Age Defy (Sample Size)


    Šiuo metu neturiu veido kremo, kuris būtų tinkamas naudoti dienos metu. Bet kol kas tai nedidelė problemėlė, nes turiu namuose ne vieną kremuko mėginį iš įvairių internetinių parduotuvių. O kol naudosiu savo atsargas, vis panaršau internete ieškodama dar nebandytų priemonių. Labai noriu išbandyti lietuvišką produkciją, pasirodo, jog yra dar pakankamai daug gamintojų, kurių gaminių netestavau. 
    Taigi, testuojam Green People skaistinamąjį veido kremą, kurį įsigijau iš internetinės parduotuvės Naturisimo. Lietuvoje, atlikau paiešką, Green People kosmetikos galima įsigyti iš parduotuvių ekopirk.lt ir ekogrožis.lt. 
    Gamintojas visiškai nesikuklindamas kremą vadina revoliuciniu, o visą Age Defy liniją - išskirtine ir itin prabangia, tik ar jo pažadai nėra tik patraukli reklama? Brandžiai odai skirta priemonė užtikrina intensyvų drėkinimą ir sumažina smulkias raukšleles. Nors kremas skirtas amžiaus grupei virš 35 metų, tačiau nieko bloga nenutiks, jei išbandysiu ir aš. Be mano jau paminėtų funkcijų, panaudojus ilgesnį laiką dėl šviesinančio efekto, moterys turėtų džiaugtis sumažėjusia veido odos pigmentacija. Veikliųjų medžiagų, augalų kamieninių ląstelių gausa regeneruos ir visapusiškai pamaitins pavargusią odą. Kone stebuklas, jei tikėsime pažadais, sumažės ar visai išnyks raukšlės nuo veido, oda bus sudrėkinta, pamaitinta ir atsinaujinusi.
Nuotrauka paimta iš interneto

INCI: Aqua (spring water), butyrospermum parkii (shea) butter*^, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, olea europaea (olive) fruit oil*, glycerin* (vegetable derived), squalane (from olive oil), cetyl alcohol (emulsifying plant wax), cetearyl alcohol (emulsifying plant wax), cetearyl glucoside (plant derived emulsifier), elaeis guineensis (palm) oil*^, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, glyceryl stearate (plant derived emulsifier), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice powder*, fagus sylvatica (beech) bud extract*, oenothera biennis (evening primrose) seed oil*, rosa moschata (rosehip) seed oil*, persea gratissima (avocado) oil*, punica granatum (pomegranate) seed oil*, vaccinium macrocarpon (cranberry) seed oil*, cucumis sativus (cucumber) seed extract, morus alba (white mulberry) bark extract, hibiscus sabdariffa (hibiscus) flower extract, ananas sativus (pineapple) fruit extract, algae (seaweed) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, camellia sinensis (green tea) leaf extract*, persea gratissima (avocado) oil unsaponifiables, hydrolysed jojoba esters (from jojoba oil), sodium stearoyl glutamate (plant derived emulsifier), aroma [cymbopogon martini (palmarosa) oil*^, lavandula angustifolia (lavender) herb oil*^, pelargonium graveolens (rose geranium) oil*^, citrus nobilis (mandarin) peel oil*, melaleuca ericifolia (rosalina) leaf oil*^], citric acid, benzyl alcohol, salicylic acid, sorbic acid, citronellol*, farnesol*, geraniol*, limonene*, linalool*, citral*. 
* 87,8% sertifikuotų ekologiškų ingredientų,


     Sudėtis įspūdinga, suskaičiuoju daugiau nei dvidešimt skirtingų žalių ingredientų, tai įvairūs aliejai ir ekstraktai. Žinoma, rasime ir ne itin mus džiuginantį konservantą benzilo alkoholį, tačiau natūralioje kosmetikoje jis leistinas ir gamintojai nevengia jo naudoti. Nuramina tik tai, jog jo labai menkas kiekis, rikiuojasi pačiame sudėties gale kartu su eterinių aliejų sudėtinėmis dalimis.
    Kremas baltos, tačiau ne akinančios baltos spalvos (lyg natūralus dantų emalis) ir mums įprastos konsistencijos. Kadangi antras sudėtyje yra sviestmedis, tai nesitikėkite itin lengvos tekstūros. Sviestmedžio aliejus idealus maitinantis, minkštinantis ir raminantis aliejus odai. Oda sergstima nuo UV spindulių, o tai reiškia, padeda išvengti raukšlių ir pigmentinių dėmių. Visgi, tai labiau maitinantis nei drėkinantis kremas, o gal net įmanoma jį vadinti serumu. Kadangi dienos pradžioje aš labiau mėgtu gerai ir greitai susigeriančius drėkinančius kremus, Green People produktas idealiausias naudoti vakare. Nors kremas ir gerai susigeria į odą ją minkštindamas, tačiau ji netampa visiškai matine ir ant odos jaučiamas lengvas riebumas. Manyčiau, riebios odos savininkėms gaminys ne itin tinkamas, nes bus per daug riebumo. Nors, su amžiumi, oda turbūt darosi vis sausesnė. 
    Tepantis kremu, nosį pasiekia žolelių kvapas. Žinoma, daug maloniau uosti saldžius aromatus, tačiau tai netrukdo, nes kvapas greitai pradingsta. 
    Dar verta paminėti,jog skaistinantis kremas sertifikuotas Non Food Certification (NFCC) sertifikatu. Non Food Certification Company (NFCC) priklauso Organic Food Federation -vienai seniausių sertifikuojančių institucijų Didžiojoje Britanijoje, kuri įsteigta 2003 metais kūno priežiūros ir higienos gaminių kontrolei. Jos tikslas yra užtikrinti, kad sertifikuotuose gaminiuose būtų naudojami tik ekologiški, natūraliai augantys produktai, tai yra tokie, kurių  sudėtyje ne mažiau nei 95% augalinės ar gyvūlinės kilmės ingredientų, kurie užauginti/gauti pagal ekologiškos žemdirbystės reikalavimus arba kurie gauti iš patvirtinto laukinės gamtos šaltinio.
      Žinoma, iš 1,5 ml miniuko nepastebėsiu jokio skaistinančio ar priešraukšlinio efekto, tam reiki a sunaudoti pilną pakuotę. Tačiau pirmam įspūdžiui susidaryti gal ir pakanka. Man pasirodė kaip visai malonus maitinantis kremas, o apie tokius epitetus kaip prabangus ir revoliucinis per anksti kalbėti.
    Verdiktas: nuteista. Visų pirma, aš dar per jauna tokiam kremui, kaip minėjau, jis skirtas 35+ amžiaus kategorijai. Antra, didžiausią įspūdį man kelia ne pats kremas, o jo itin solidi kaina. Už 30 ml kiekį tektų pakloti apie 40 eurų. Manau rinkoje galima rasti ne ką prastesnių kremų ir už priimtinesnę kainą.

Jurgita



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą