2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Natur Boutique lengvas veido kremas

  Tai dar vienas "Natur Boutique" produktas, naudojamas mano kasdienėje veido priežiūros rutinoje. Kaip dažniausiai būna su ta kosmetika? Pirmiausia išbandai vieną-dvi priemones ir, jei įspūdžiai teigiami, iškart kyla noras bandyti ir toliau. Panašiai nutiko ir su "Ekokolekcijos" produkcija. Pavasarį įsigijau jų Nerolio vandens, man jis tiko ir patiko, bet daugiau priemonių nepirkau, nes ir taip visko turėjau pakankamai. Ir vieną gražią dieną mano brangusis manęs užsiprašė veido kremo, kad jam nupirkčiau. Kadangi mano visi turimi kremai turi ekologiškai kosmetikai būdingus specifinius kvapus, o draugas oi kaip jautrus kvapams, reikėjo kažko naujo. Kaip tik vietoje ir laiku pataikiau eiti pro "Ekokolekcijos" kosmetikos salelę, iš kurios jau išėjau nešina pirkinių krepšeliu.
   Ėmiau mažiausią kiekį, 50 ml, na juk nežinojau, ar pasiteisins šis mano pirkinys. O rezultatas gavosi toks - pirkau draugui, bet pasilikau sau. Labai jis man "prilipo". Visų pirma, ką noriu pasakyti, tai bekvapės linijos kremas, todėl nesiraukys net įnoringiausia nosytė. Jei norite ir daugiau tokių bekvapių priemonių, ten pat rasite kūno ir veido prausiklius, kūno losjoną, šampūną su kondicionieriumi ir kt. Visos priemonės pardavinėjamos dviejų ar trijų dydžių talpose, todėl patogu pirmam kartui imti mini pakuotę, o jei patiko, vėliau įsigyti ekonominį maksi variantą. O kremus net galima išbandyti nusipirkus 5 ml mėginuką. Šaunu. Man patinka kai yra pasirinkimas, nes kartais tenka svarstyti ir sau kelti Šekspyro pjesėms prilygstančius klausimus: pirkti ar ne? Visgi didelė pakuotė, o jei netiks, neturėsiu kur sunaudoti ir panašios abejonės sukasi mano galvoje.

Ingredients : Aqua, Aloe barbadensis, Caprylic capric triglycerides, Prunus armeniaca, Glyceryl stearate, Stearic acid, Glycerin, Cetyl alcohol, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin, Retinyl palmitate, Sodium hydroxide, Tocopherol.


    Dauguma ingredientų saugūs, pagal EWG Skin Deep jų pavojingumas varijuoja nuo 1-2 balų, tik labiau verta atkreipti dėmesį į oranžine spalva pažymėtas sudedamąsias dalis: konservantas fenoksietanolis (4 balai) laikomas galimai toksišku, lygiai taip pat kaip ir  natrio hidroksidas (3 balai), bet jų sudėtyje labai nedaug. Labiausiai mane nemaloniai nuteikė vitaminas A, kitaip retinilo palmitatas (9 balai), nors tai vitaminas-antioksidantas, kuris gydo odą ir skatiną jos atsinaujinimą, tačiau, vėl gi tas žodis GALIMAI TOKSIŠKAS, nėščioms moterims nerekomenduojamas. Skamba itin nepatraukliai... 

Nuotrauka iš www.ekokolekcija.lt
    Taip ir apima dviprasmiškos mintys, sudėtyje nėra parabenų, sulfatų ar kitokių naftos produktų, bet ar esama kremo sudėtis yra geresnė  ir saugesnė alternatyva. Tačiau nesinori tikėti, jog į produktą bus pridėta kenksmingų medžiagų. Alavijas, abrikosų kauliukų aliejus - liuks, tai odai naudingi ingredientai.


   Nepaisant svarstytinos sudėties, pats praktinis kremo panaudojimas sukelia malonius pojūčius. Kremas yra lengvos konsistencijos, todėl greitai susigeria į veido odą ir nepalieka jokios riebios plėvelės. Kadangi turiu tokią labiau riebesnę odą, tai visada stengiuosi rinktis lengvus drėkinamuosius kremus, ypač prieš atliekant sau makiažą. Gal dėl sudėtyje esančio alavijo, o gal dėl kitos medžiagos, tačiau odai kol kas pakanka drėkinimo. Tokiu metų laiku, kai pleškina radiatoriai, odos šerpetojimas greitai parodo drėgmės stokojančias zonas. Kaip minėjau anksčiau, kremas yra bekvapis, arba beveik, labai giliai įkvėpus visgi įmanoma užuosti "kremo" kvapą. Nežinau kaip kitaip įvardinti, ne gėlytės, ne vaisiai, bet turi vos vos juntamą drėgnumo kvapą. Na, negalėčiau būti kvepalų apžvalgininke, neturiu to talento :D
    Šiuo metu kremukas jau eina į pabaigą. Patinka jo poveikis, o ir kainos nesikandžioja. Už 50 ml mokėjau apie 3,5 euro. Kitos merginos ir žymiai didesnės sumos negaili. O man tai buvo kažkas nebrangaus pabandymui. Dar kas labai patogu, "Natur Boutique" produkciją galima rasti didesniuose RIMI prekybos centruose, o šie pakankamai dažnai taiko 30 proc. ar didesnes nuolaidas kosmetikai.
    "Natur Boutique" kosmetiką išbandyti rekomenduoju toms merginoms, kurios ieško natūralios kosmetikos, kuri neerzintų jautrių nosyčių ir negąsdintų  šventinio maratono nuvargintos piniginės. O aš neabejotinai išbandysiu ir kitus jų gaminius.


Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą