2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Uoga Uoga mineralinė pudra "Šampanas"


   Aš irgi išbandžiau "Uoga Uoga" mineralinę pudrą. Nors Laura jau seniai spėjo aprašyti savo įspūdžius apie šią priemonę, kurie net labai teigiami, negaliu ir aš nutylėti, kadangi būtent mineralinės pudros yra viena iš pagrindinių mano makiažo priemonių, o "Uoga Uoga"  pas mane beliko tik likučiai.
   Skirtumas tik toks, kad naudoju kitą spalvą. Tai "Šampanas" - greičiausiai populiariausia spalva tarp merginų, nes mačiau ne vienos blogerės atsiliepimą.  Kadangi tai Lietuvos kompanija, tai ir gamino priemones lietuvėms, todėl nerasite tamsių atspalvių, nebent tektų suktis iš padėties pritaikant bronzines pudras.
   Kompanija siūlo septynis skirtingus pudros atspalvius bei dvi bronzines. Iš pradžių kai kam gali atrodyti painu, tai kokią gi spalvą tektų rinktis, ypač jei perkate pirmą kartą. Bet viskas daug paprasčiau. Jums tereikia žinoti savo odos šviesumą: labai šviesi, šviesi ar vidutinio šviesumo. Paskui belieka nusistatyti vyraujantį odos toną: šalti rausvi ar šilti gelsvi. Čia galite rasti patarimų, kaip tinkamai išsirinkti makiažo pagrindą, tačiau kalbu ne vien apie mineralines pudras. Aš naudoju spalvą "Šampanas", nes mano oda šviesi, o kaklo oda turi gelsvą toną, nors pats veidas labiau rausvas. Taigi aš savo veidą derinu prie viso savo kūno ir bendro vaizdo, o ne atvirkščiai. 

"Kas ta sakura?" - labai šviesi, šalto rausvo atspalvio.
"Nemiegančioji gražuolė" - labai šviesi, gelsvo/neutralaus atspalvio.
"Liepų medus" - šviesi šalto rausvo atspalvio.
"Šampanas" - šviesi šilto gelsvo atspalvio pudra.
"Žemuogė ir sniegas" - vidutinio šviesumo šalto rausvo atspalvio.
"Sustingęs spindulys" - vidutinio šviesumo neutralaus atspalvio.
"Gintarinės smiltys" - vidutinio šviesumo šilto gelsvo atspalvio.

    Sudėtinių dalių aprašymą galite rasti KosmetikosDNR puslapyje. Tačiau visos mineralinės pudros turi tas pačias sudedamąsias dalis, tokias kaip žėrutis, titano dioksidas, cinko oksidas, geležies oksidai, o kitos medžiagos tik papildo bazinę sudėtį. Čia įdomiausi ingredientai yra Alantoinas (veikia antialergiškai) ir gintaro pudra (antibakterinis poveikis). Peršasi išvada, jog ši pudra ne tik suteikia grožio, bet ir gydo. Kaip tyčia pastaruoju metu mano veido oda beveik pavyzdinga, bet neketinu laurų vaikinu apdovanoti būtent šį makiažo pagrindą ar kitą kosmetikos priemonę, nes priežastis slypi mano hormonų pusiausvyroje. Šiuo metu mano ne tik veido, bet ir galvos oda pastebimai mažiau riebaluojasi. Man belieka tikėtis, jog pokytis nebus trumpalaikis.

INCI: Mica (žėrutis), Titanium Dioxide (titano dioksidas), Zinc Oxide (cinko oksidas), Magnesium Stearate (magnio stearatas), Kaolin (baltasis molis), Allantoin (Alantoinas), Amber Powder (gintaras), Oryza Sativa Powder (ryžiai), Silica (silicio dioksidas), +/- Iron Oxides (geležies oksidai): CI 77491, CI 77492, CI 77499


   Pirmą kartą mineralines pudras išbandžiau kažkur prieš 3 metus ir nuo tada pamėgau taip, jog nesugebu atsisakyti. Per tą laiką spėjau sunaudoti 3 indelius "Everyday Minerals" (dabar yra pakitusi formulė, todėl vėl mielai įsigyčiau), 1 indelį "Faerie Organics", išbandžiau "Lily Lolo" mėginius (kai kada nusipirksiu pilną pakuotę", 1 indelį "LaMav", ir galima sakyti baigiau "Uoga Uoga". Kažkaip kuo toliau, tuo labiau man patiko ši pudra. Man apskritai mineralinės pudros labai patinka, nes jos puikus pasirinkimas riebesnę veido odą turinčioms merginoms, ant veido atrodo labai natūraliai, nėra jokio kaukės efekto (nuotraukose šiek tiek pasimaiviau). Ir, be abejo, sveika. Sumalti mineralai nekemša porų ir leidžia odai kvėpuoti. Nors gamintojai dažniausiai nenurodo, tačiau mineralinės pudros turi nedidelę apsaugą nuo kenksmingų saulės spindulių (kažkur SPF15). Vasarą tai idealiausias pasirinkimas, nes skystos/kreminės pudros gal būtų per daug sunkios karštoms dienoms, o žiemą visada naudoju kartu su kremu. Pasitepu veidą kremu, o ant viršaus dedu pudrą.

    Kalbant konkrečiai apie "Uoga Uoga" gaminį, padengimas ant veido nėra visiškai matinis. Turi labai lengvą švytintį efektą, kuris labiau pastebimas prieš šviesą, tačiau normalioje aplinkoje atrodo labai natūraliai. 
    Visas savo bandytas  pudras pirkau iš internetinių parduotuvių, siunčiausi net per Atlantą, laukiau savaitėmis, o Uogų produkciją lengvai galima rasti dažname Lietuvos mieste, taip pat didesniuose prekybos centruose RIMI. Kadangi šis prekybos tinklas kas kelis mėnesius taiko 30-40 proc. nuolaidas kosmetikai, tai nepraleidžiu progos pasisukioti tarp lentynų ir įsigyti produktų pigiau. 
    Kita vertus, labai laiku baigiu naudoti šią pudrą, nes kokiam vasario ar kovo mėnesiui ji man būtų gal net vos vos per tamsi. Į soliariumus dabar negaliu vaikščioti, kad palaikyčiau bent jau sveikai atrodantį įdegį, tai žiemos pabaigoje būsiu gerokai šviesesnė. Ta proga į trasą eis "Alima Pure" mineralinis makiažo pagrindas, kuris man buvo per šviesus ir ilgokai turėjo laukti savo eilės, tai yra žiemos. 
    Apibendrinus noriu pasakyti, jog "Uoga Uoga" pudra buvo netgi geresnė nei tikėjausi, o ateityje gal vėl kartosiu, jei kokia naujiena nepatrauks mano akių, nes dažniausiai prisiperku į priekį ir tada ilgai naudoju. Rekomenduoju išbandyti, tuo labiau tai kone vienintelė lietuviška mineralinė pudra ir dar labai vykusi.

Jurgita


2 komentarai:

  1. Puikus straipsniukas :) vis viliojuosi, deja, nepataikau pagauti niekur uogosuogos, kai grįžtu į LT :) Reiks prašyti lauktuvių Kalėdoms :)
    http://biteboo.blogspot.dk/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) nebent bandote pagauti su nuolaida, nes šia produkcija jau labai daug kur prekiaujama, ne tik atskirose salelėse, bet ir prekybos centruose RIMI:)

      Panaikinti