2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Madara veido kremai


    Pirmieji latvių kosmetikos "Madara" pabandymai man buvo sukėlę labai teigiamus įspūdžius ir vienu metu aš net krykštavau džiaugsmu. Deja, šiuo metu mano entuziazmas yra gerokai sumažėjęs, bet čia yra daugiau mano kaltės nei pačios kompanijos. Jokiu būdu nenurašau šios kosmetikos.
    Nuotraukoje matote du 25 ml dydžio kremukus veidui. Įprastai kremai yra po 50 ml ir pardavinėjami atskirai, tačiau šie yra iš bendro rinkinio kartu su prausimosi putomis (apie jas pakalbėsiu kitą kartą). Dešinėje yra atnaujinamasis naktinis veido kremas, o kairėje - giliai drėkinantis kremas normaliai/mišriai veido odai.
     Dieninis kremas skirtas normaliai arba mišriai veido odai. Rašo, jog jis drėkina net 24 val. per parą. Skamba viliojančiai? Žinoma! Ne kartą kalbėjau apie drėkinimo būtinybę ir nesvarbu, ar dabar vasara ar žiema. Kas dar... Kremukas turėtų skaistinti ir balansuoti riebias bei sausas veido zonas. "Madara" išsiskiria iš kitų gamintojų tuo, jog naudoja vietinius augalus savo receptūrose, todėl sudėtyje rasite aviečių, liepžiedžių, kiečių ir dobilų ekstraktus be mums jau įprastų ingredientų. 

INCI: Aqua Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Alcohol Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Glucoside, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract, Artemisia Vulgaris (Mugwort) Extract, Lecithin Betaine, Stearic Acid, Palmitic Acid, CI 77891 (Titanium Dioxide), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, CI 77019 (Mica), Lactic Acid, Aroma, Citral, Limonene, Linalool.

   Tai baltos spalvos kremukas, kuris turi ryškų lyg ką tik nupjautos žolės kvapą. Kam nepatinka šis aromatas, įspėju, sunkiai draugausit. Guodžia tai, jog kvapas greitai nusikvepia. Tepasi ant veido lengvai ir greitai susigeria į odą, todėl gali būti naudojamas kaip pagrindas prieš atliekant makiažą.
   Naktinio kremo aprašymas skamba dar įspūdingiau - skatina ląstelių atsinaujinimą ir stabdo odos senėjimo procesus. Sudėtis turtinga Baltijos šalyse užaugusių apynių, trauklapių, ramunėlių, medetkų, kviečių daigų, šaltalankių, pomidorų ir kt. ekstraktais. Tikra gėrybių puokštė. Gal dėl to kvapas toks sunkiai apibūdinamas ir man net nemalonus. Kitoms merginoms netgi gali patikti, bet mano uoslė pasimetė tarp aromatų įvairovės ir atsisako pripažinti šį aromatą. Kremas yra lyg ir riebesnis nei dieninis, murzinos baltos spalvos. 

INCI: Aqua, Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Glycerin***, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate Caprylic/Capric Triglyceride, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Hordeum Vulgare (Barley) Extract*, Algae (Algae) Extract, Humulus Lupulus (Hop) Cone Extract*, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract*, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract*, Plantago Major (Plantain) Leaf Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract*, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Aroma**, Citronellol**, Geraniol**, Linalool**.

   Abu kremus iš pradžių naudojau, bet dabar jau ranka nekyla prie jų. Liko apie pusė kiekio. Kokia ta ypatinga priežastis, privertusi mane persigalvoti? Ech tas kvapas... Mano uoslė pastaruoju metu pasidarė itin jautri, todėl dabar geriausias kvapas - jokio kvapo. Jei dieninio kremo nupjautos žolės aromatą dar galiu pakęsti, bet naktinio jau ne ne. Ir jis užsiuodžia žymiai ilgiau arba man vaidenasi, o tai net kelia šleikštulį. Kai man kažkuo neįtinka kremas, jam tėra tik dvi baigtys: arba atiduoti draugei arba sunaudoti kojoms. Joms tinka viskas ir nuo mano nosies toli:D Bet įsivaizduokit, naktiniu kremu ištepu odą ir tada einu plautis rankų, kad tik neužuosčiau:D 
    Turiu aš ir paakių kremo "Time Miracle" mėginį, bet atsisakiau minties rašyti savo nuomonę. Ir vėl kaltas kvapas, kuris panašus į naktinio kremo. Na, negaliu aš tos priemonės tepti ant savo veido, nors ir perskaičiau gerų atsiliepimų. 
   Kvapas yra subjektyvus dalykas, todėl jei nepatiko man, nereiškia, jog turite apeiti šiuos kremus. Kitos jų savybės pasirodė geros, greitai susigeria, nepalieka riebumo jausmo ant veido, rodos, oda pakankamai sudrėkinta. Ar naktinis kremas tikrai yra anti-age, nepasakysiu, per trumpą laiką jį testavau, nes padėjau į šalį kaip nebenaudojamą. Man žymiai labiau patiko "Madaros" drėkinantis gelis riebiai odai, kuris buvo gaivus ir priimtinesnio aromato.

Daugiau apžvalgų:
"Madara" drėkinantis gelis mišriai/riebiai odai čia;
"Madara" kremai su atspalviu čia.


Jurgita

8 komentarai:

  1. Jurgita, o kuo vitaminas E blogai sudėtyje? :)
    Apie sudėtines eterinių aliejų dalis jau ruošiu įrašą kaip tik. Jos pas tave taip pat geltonos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nėra jie blogi, bet yra vienas BET:) vitaminas E yra drėkiklis ir antioksidantas, bet pasitaiko pavojingų priemaišų, o kiti (galimai?) toksiški:) nors tikiu, jog tas BET labai mažas ar net jokios rizikos nėra, bet kad neužmirščiau vis tiek žymiu kita spalva:)

      Panaikinti
    2. Nujaučiu, kokia duomenų baze čia remiamasi, bet labai suabejočiau dėl jos šimtaprocentinio pritaikomumo vertinant eko gaminius. „Kvapų namai“ sako, kad yra natūralus ir sintetinis vitaminas E http://aromata.lt/lt/shop/644/vitaminas-e Ta pati „Madara“ štai kokius sau kelia reikalavimus http://www.madaracosmetics.com/en/about-us/.

      Į pigų sintetinį kremą gal ir dedamas vitaminas E su GMO, bet čia - suabejočiau. Kaip ir dėl eterinių aliejų sudedamųjų dalių. Taip, potencialiai gali dirginti, bet tada tokios pat grėsmės dėl medetkų, ramunėlių, pomidorų, avižų...

      Man visos „Madara“ kosmetikos priemonės pasižymi žoliniu kvapu, bet kad jis toks nepakenčiamas naktiniame kreme - pirmą kartą išgirdau :)

      Panaikinti
    3. Faktas, jog ir natūralūs ingredientai gali dirginti ir kelti alergiją:) Naktinis kremas kvepia šiek tiek kitaip, man labai sunku nupasakoti, net nenustebčiau, jei kuri pasakytų, jog jai patinka tas kvapas :) tačiau man.... net nesinori į jo pusę pasižiūrėt:))

      Panaikinti
    4. Aš iki šiol marinuoju „Madara“ mėginukus iš „Naturisimo“ atradimų dėžutės... Gerai, kad ten tik makiažai :)

      Panaikinti
    5. man jie patiko, veidas atrodo toks švytintis, deja, mano oda mišri, todėl ko kelių valandų to spindėjimo jau būna per daug :) bet gal vėl reiks išbandyti, nes oda žymiai geriau atrodo, tik nežinau ar nuo sezono ar nuo priemonių:)

      Panaikinti