2015 m. birželio 7 d., sekmadienis

Drėkinamomis savybėmis turtingas dykūmų augalas alavijas


    Alavijas mane sudomino jau seniai, ir naudojusi esu, ir šviežutį augalą čiupinėjusi Kvapų namuose, ir stebėjusi, kaip yra spaudžiamos sultys iš storo ir kieto lapo. Tiesa, iki tol nebuvau naudojusi reguliariai, todėl pirmasis reguliariam naudojimui į mano rankas alavijo gelis pakliuvo iš Aroma ZoneTačiau paradoksas - produktas man visiškai netiko. Iš pradžių apkaltinau save, kad naudoti nemoku, bet bandžiau visaip: ir ant sausos švarios, ir ant visiškai sudrėkintos odos, ir plonyčiu, ir pačiu storiausiu sluoksniu. Vis tiek odą taip sutraukdavo, kad nebūdavo įmanoma net sumirksėti nepatiriant keistų tempimo pojūčių, plius ji atrodydavo ne sudrėkinta, o dar labiau išsausėjusi. Jokiu būdu netvirtinu, kad tai prastas produktas, jis netgi vienas perkamiausių ir labiausiai giriamų Aroma Zone puslapyje, tačiau mano odai akivaizdžiai netiko. Priežastys nežinomos ;)

     Nepaisant to, nenusisukau nuo šio augalo, nes savybių sąrašas jo tikrai įspūdingas. Nuo seno (netgi nuo Antikos laikų) naudojamas ne tik sveikatai, bet ir, žinoma, grožiui. Iš tiesų alavijas yra turtingas vitaminų, mineralų, pasižymi savybe minkštinti bei gydyti, raminti pažeistą odą (ypač įsipjovus, nusideginus, po pernelyg stiprių saulės vonių, kas dabar aktualu vasaros metu), nuimti skausmą. Šalia šių ir dar kito šimto savybių, šio augalo sultys turi magišką drėkinimo efektą, kuris gelbėja bet kokią sausą odą. Tiesa, neapsigaukite, jos tinkamos ir riebiai odai. Nepalikdamos jokios riebios plėvelės, jos įsiskverbia giliai į odą, o traukdamos poras leidžia odai išlikti matinei.

    Taip, perskaitėte gerai, alavijo sultys/gelis (priklausomai nuo to, ką naudojate) skverbiasi tikrai labai giliai į odą, paviršiuje palikdamas vos juntamą apsauginę plėvelę. Daugelis veido/kūno priežiūros priemonių dažniausiai pasiekia tik epidermį. Tuo tarpu alavijas skverbiasi net iki hipodermos švelniai aktyvuodamas kraujo mikrocirkuliaciją. Šiaip jau šis augalas yra dykūmų veteranas, todėl jis yra ypatingai gerai prisitaikęs kaupti drėgmę savyje. Panašiai reaguoja ir įsiskverbęs į odą. 

      Na ir žinoma, regeneracinis poveikis odos ląstelėms. Reguliariai naudojamas grynas produktas stabdo ląstelių senėjimą, skatina atsinaujinimą, atitolina raukšlelių atsiradimą. Oi, tikras grožio draugas! 

         Taigi, prisiskaičiusi šių ir kitų gėrybių nusprendžiau vėl sugrįžti prie šio augalo įsigijusi grynas alavijų sultis iš Aubrey. 


    Parsinešiau namo buteliuką, gerai suplakiau ir įdėjau į šaldytuvą, kur jam ir vieta, kad išsilaikytų kuo ilgiau. Šias sultis pradėjau naudoti rytais prieš kremą arba vietoje jo (priklausomai nuo mano skubėjimo lygio, nes kremui įsigerti reikia ilgesnio laiko) ir dar nenaudoju taip ilgai, kad kalbėčiau apie ilgalaikį poveikį, tačiau visgi yra dalykų, kurie mane nustebino iškart. 

   Visų pirma pasidžiaugsiu, kad produktas man tiko ir nesukelia jokių nemalonių pojūčių, "nesuklijuoja" odos ir jos netempia. Valio. Šiaip jau sultys ir yra sultys - baisiai skystos, it vandenelis, todėl iškart dedu priekaištą pakuotei. Būtų kur kas patogiau naudoti su pompa, kad išsispaustų reikiamas kiekis skysčio, nes dabar paverti buteliuką ir šliūkšteli kur nors dar pro šoną ant grindų. Aišku, aš jau įpratau ir tai jau nebepasikartoja. Technika "atidirbta". O ir pakuotė man labiau patiktų permatoma, kad vieną dieną netikėtai nesibaigtų produktas. 

         Kokį poveikį aš pastebėjau? Drėkinimas ir dar kartą drėkinimas. Jokios nemalonios plėvelės ant veido, itin greitas susigėrimas ir maloniai "pagirdyta" oda. Jokio blizgėjimo, jokio riebumo - nieko. Liečiant veidą jis jaučiasi prisotintas drėgme, bet tik tiek, kiek reikia. Dienos eigoje net nesinori papildomai drėkinti. Taip pat alavijui susigėrus veidas atrodo stangresnis, kažkoks 'užpildytas", skaistesnis ir gyvesnis. Taip pat tikiuosi, kad laikui bėgant pašviesins mano nagais pakrapštytų spuogelių susidariusius randelius. 

      Kol kas galiu pasakyti, kad tai vienas geriausiai drėkinančių produktų, kuriuos esu kada naudojusi. Galvoju į savo dabartinį kremą įmaišyti lašelį kitą šių sulčių :)

Laura

3 komentarai:

  1. Na va, užteko tik atrasti „savo“ produktą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taigi taip, pagaliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš naudoju "Žalios pievos" alijošiaus žele, bet ne visam veidui, o kaip pati minėjai, randeliams po spuogų šviesinti. Žele naudoju vakare, prieš miegą, kaip kaukę. Ryte nusiprausiu, nes per naktį būna užsidėjusi plėvelė. Man ji nemaišo, priešingai, manau, kad ji padeda drėgmei likti odos viduje ir niekur neišgaruoti per miegus :)

    AtsakytiPanaikinti