2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

"Uoga uoga" net keturių mėginukų apžvalga (Sample sizes)


    Jei pamenate, minėjau, jog grožio parodos "Pelenė" metu gavau "Uoga uoga" dovanų kuponą, kurį galėjau iškeisti bet kurioje jų salelėje. Ir štai ką gavau, net keturių gaminių mėginukus. Man labai patinka mėginti naujas priemones, o sunaudojus mažą pakuotę galima apsispręsti ar priemonė apskritai tau tinka ir patinka. Daug geriau nei nusivilti įsigijus pilną pakuotę, o po to sukti galvą, kur dėti nepasiteisinusį gaminį.
    Gerai, pradedam.

Makiažo valiklis "Mėnulio rasa" ( nuotraukoje Nr.1)
    Nors gamintojas valiklį apibūdina kaip pienelį, tačiau man jis labiau primena valomąjį kremą. Tikrai ne pienelio konsistencijos, nebent pilno dydžio pakuotėje jis skystesnis. Baltos spalvos purus kremas nuvalo ne tik nuvalo veidą, bet įveikia ir akių makiažą. Neintensyvus levandų ir rožių aromatas neerzins jautrios uoslės, bet ir veiks raminančiai. Mano nuomone, patys geriausi valikliai yra tie, kurie ne tik valo, bet ir puoselėja mūsų odą. Tą užtikrina švelnus valomasis poveikis (avižų nuoviras ir baltasis molis), o sudėtyje esantys migdolų ir simondsijų aliejais neleis odai išsausėti. 
   Mano verdiktas: išteisinta. Šiuo metu jau baigiu savo "Avril" makiažo valiklį ir jau žinau kuo jį pakeisiu. Reiks įsigyti "Mėnulio rasą". 
   50 ml pakuotė kainuoja 6,92 euro.

Sudėtis: Aqua (vanduo), Avena Sativa Extract (avižų nuoviras)*, Rosa Damascena Flower Water (rožių vanduo)*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (saldžiųjų migdolų aliejus)*, Simmondsia Chinensis Seed Oil (simondsijų aliejus)*, Vegetable Glycerin (augalinis glicerinas), Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Stearic Acid, Kaolin (baltasis molis), Tocopherol (vitaminas E), Allantoin (Allantoinas), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Lavandula Angustifolia Oil (levandų eterinis aliejus)*, Geraniol**, Limonene**, Linalool** *išauginta ekologiškame ūkyje **įeina į eterinių aliejų sudėtį



Kremas su atspalviu "Dingo flamingas" (Nuotraukoje Nr.2)
    Regis kiekvienas kosmetikos gamintojas tuoj išleis savo BB kremo versiją. Tik čia reiktų sakyti ne BB, o kremas su atspalviu, nes europietiški gaminiai stipriai skiriasi nuo azijietiškų. Europietiškieji pasižymi lengvu maskavimu arba iš vis neturi jokio. 
   Šie kremai su atspalviu turbūt yra "Uogų uogų" karščiausia naujiena. Rinktis galima iš keturių skirtingų atspalvių. Pačiai šviesiausiai odai skirtas neutralaus atspalvio "Švytėjimas", šviesiai odai su rausvu atspalviu "Dingo flamingas" (būtent jis nuotraukoje), šviesiai odai su geltonu atspalviu "100 gintarų" ir bronzinį atspalvį suteikiantis kremas "Nusinešė bangos". Smagu sudėtyje matyti argano, simondsijų, migdolų ir abrikosų aliejus, kurie pamaitins ir suminkštins odą, o alavijo ekstraktas drėkins. Lengvos konsistencijos kremas atrodo tamsus ir baugu, jog netiks šviesiai odai. Iš tikrųjų ant veido jis tarsi ištirpsta ir susilieja su odos atspalviu. Geriasi į odą labai greitai ir nepalieka jokios riebios plėvelės ar lipnumo. Galutinis "finish'as" - matinis veidas ir niekas neįtartų ar išvis kas buvo tepta. Įgudusi akis gal ir įžvelgtų, kad visgi kremas veidui šiokį tokį atspalvį suteikia, lyg ir sulygina odos toną, bet maskavimo nėra. Nors pati asmeniškai labiau rinkčiausi geltono atspalvio kremą "100 gintarų", bet įtariu, kad vizualinio skirtumo beveik nėra. Ir dar, man vis dėlto norėtųsi papildomo drėkinimo, tai yra, pirma tepčiau drėkinantį kremą, o po to šį.
    Verdiktas: išteisinta. Šią priemonę nuteisti galima nebent už maskavimo nebuvimą, o man tai nėra labai aktualu, nes reikalui esant papildomai pasipudruosiu nosytę biria pudra. Man patiko matinis užbaigimas. Reiks mėginuką įsigyti ir išbandyti karščiausiomis vasaros dienomis.
    30 ml kainuoja 10,90 euro.

Sudėtis: Aqua  (vanduo), Mica (žėrutis), Simmondsia Chinensis Seed Oil* (simondsijų aliejus), Prunus Armeniaca Kernel oil* (abrikosų aliejus), Prunus Amygdalus Dulcis Oil* (migdolų aliejus), Argania Spinosa Kernel Oil* (argano aliejus), Vegetable Glycerin (augalinis glicerinas), Titan Dioxide (titano dioksidas), Zinc Oxide (cinko oksidas), Cetyl Alcohol, Kaolin (baltasis molis), Aloe Barbadensis Leaf Extract* (alavijo ekstraktas), Allantoin (alantoinas), Oryza Sativa Powder (ryžių pudra), Tocopherol (vit E), Cetearyl Glucoside, Magnesium Stearate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic acid, Stearic Acid, Aroma (eterinių aliejų mišinys), Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Iron Oxides (geležies oksidai): CI77491, CI77492, CI77499.
*išauginta ekologiškame ūkyje
**įeina į eterinių aliejų sudėtį

Rankų kremas "Mango tango" (Nuotraukoje Nr.3)

    Tai labiau sviestas pagal savo konsistenciją negu kremas. Tirštas, riebus, šviesaus gelsvo atspalvio ir natūralaus kvapo. Nesu rankų kremų mėgėja, dažniausiai naudoju tą patį kremą kaip ir kūnui. Tačiau žiemą, nori nenori, reikia papildomos ir intensyvios priežiūros.  Bet jei gavau, reikia sunaudoti. Tepasi ant odos pakankamai lengvai, nes nuo kūno šilumos šiek tiek suminkštėja. Perdaug nesuriebina odos paviršiaus (kitaip negu grynas aliejus), taip, šioks toks riebumas lieka, tačiau po kurio laiko jis susigeria. Rankų oda tampa minkštesnė, švelnesnė ir pamaitinta.
    Mano nuosprendis: išteisinta. Tokį kremą geriau rinkčiausi žiemos sezonui, o vasarai tiktų kažkas lengvesnio, kad ir tas pats kūno kremas.
    50 ml pakuotė kainuoja 8,37 euro.

Sudėtis: Prunus Amygdalus Dulcis Oil (saldžiųjų migdolų aliejus)*, Mangifera Indica Seed Butter ( mangų sviestas), Butyrospermum Parkii Fruit Oil (sviestmedžių aliejus)*, Cera Flava (bičių vaškas), Vegetable Glycerine (augalinis glicerinas), Aroma (eterinių aliejų mišinys ), Citral**, Farnesol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool** *išauginta ekologiškame ūkyje **įeina į eterinių aliejų sudėtį


Skaistalai "Persikutė" (Nuotraukoje Nr. 4)

    Kaip kažkada minėjau, nesu skaistalų mėgėja, man pakanka vienos universalios spalvos ir viskas - daugiau sau nesuku galvos. Bet jei gavau, fakto nebepakeisiu. Skaistalai šiltos šviesios persiko spalvos, nors pačią labiau traukia šaltesni atspalviai. Tačiau spalva yra pakankamai universali. Nors spalva nėra super pigmentuota, užtat nereiks rankos drebinti prie skruostų bijant "perdozuoti". Lengva ir švelni spalva pavasariniam/vasaros ar dieniniam makiažui.
    Mano verdiktas: neturiu prie ko prikibti, todėl išteisinta. O mano silpna simpatija skaistalams jau yra atskiras dalykas ir nesusijęs su konkrečia priemone. 
    4 g pakuotė kainuoja 13 eurų. 

Sudėtis: Mica (žėrutis), Titanium Dioxide (titano dioksidas), Zinc Oxide (cinko oksidas), Magnesium Stearate (magnio stearatas), Kaolin (baltasis molis), Allantoin (Alantoinas), Amber Powder (gintaras), Oryza Sativa Powder (ryžiai), Silica (silicio dioksidas), +/- Iron Oxides (geležies oksidai): CI 77491, CI 77492, CI 77499

Kosmetikos DNR taip pat išbandė skaistalus. Skaityti čia.

    Pabaigai, man labai patiko išmėginti mėginukus. Makiažo valiklį tikrai ketinu įsigyti kai pabaigsiu savo turimus. Apie kremą su atspalviu jau kuris laikas galvojau, ir dabar džiaugiuosi išbandžiusi, nes žinau ko tikėtis. Ar įsigysiu? Dar nežinau, tikrai nenurašau šio kremo. Kiti produktai, rankų kremas ir skaistalai paliko labiau neutralų įspūdį. Kremas neblogas, bet šiuo metu per riebus, o skaistalai niekada manęs per daug nežavėjo. Turimų išteklių man pakaks keliems metams į priekį. 
   Tikiuosi apžvalga buvo jums naudinga.


Jurgita

2 komentarai:

  1. Iš veido / kūno priežiūros serijų Uoga Uoga dar neteko nusivilti nei karto, o iš dekoratyvinės kol kas nieko nebandžiau, bet turbūt greitu metu reikės išbandyti skaistalus. :) Apie mineralinę pudrą ir maskuotukus girdėjau labai 50/50 atsiliepimų, o kremas su atspalviu turbūt nelabai tiktų riebiai odai, tai lieku prie skaistalų, o ir spalvos atrodo žaviai... :)
    || Beauty Vibes ||

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mano oda mišri, kakta nuolat riebaluojasi, tai kremas laiko panašiai kaip ir visi matiniai makiažo pagrindai bent jau man :) be matizuojančios pudros joks kremas, pudra ar pan man neišsilaiko ilgiau nei 4 val (pradeda blizgėti) :) o šį uogų kremą sausai odai rekomenduočiau tik kartu su drėkinamuoju kremu :)

      Panaikinti