2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Logona prausimosi gelis su alavijais ir kremas su mėtomis (Sample size)


    Toliau bandau įvairius mėginukus. Šįkart mano rankose vokiečių kompanijos "Logona" prausimosi gelis ir kremas su mėtomis, kuriuos gavau apsipirkinėdama "Bioteka" parduotuvėje. 
"Logona" kosmetika pasižymi tuo:
  • atitinka griežtus natūralios kosmetikos "NaTrue" ir "BDIH" reikalavimus;
  • sudėtyje nėra sintetinių kvapų, dažiklių ir konservantų;
  • nėra parafino, silikono ir kitų potencialiai kenksmingų medžiagų;
  • pagaminta naudojant augalinius aliejus ir ekstraktus;
  • kosmetika veganiška ir be glitimo.
    Pirmiausia noriu pakalbėti apie valomąjį gelį su alaviju, nes būtent odos prausimas ir valymas yra svarbiausias odos priežiūros etapas. Gamintojas teigia, kad švelnus valiklis giliai valo veido poras. Alavijas apsaugo odą nuo dirginimo ir turi vertingą gydomąjį poveikį, padeda nuo nudegimų ir turi nedidelę apsaugą nuo UV spindulių. Liepų lapų (Tilia Cordata) ekstraktas valo ir turi raminantį poveikį odai. Damaskinių rožių ekstrasktas turi raminantį ir gydomąjį poveikį, taip pat drėkina, gaivina ir valo odą.

INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Coco Glucoside, Glycerin, Glyceryl Oleate, Rosa Damascena Flower Water*, Polyglyceryl -10 Laurate, Xanthan Gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Rosa Canina Fruit Extract*, Rosa Damascena Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool, Geraniol.
* iš kontroliuojamų kultūrų 

Mano pastebėjimai sunaudojus 1,7 ml mėginuką:
  • nors yra odai naudingų medžiagų, deja, prausiklyje sutinkamas alkoholis ir ne itin saugūs kvapikliai limonene, linalool ir geraniol;
  • skaidrus bespalvis gelis;
  • kvapas gaivus ir vos juntamas;
  • prausiantis truputį muiluojasi;
  • nuprausia makiažą, tačiau nėra skirtas valyti akių makiažą;
  • netraukia ir nesausina veido kaip kiti prausikliai;
  • tačiau veidas lieka truputį lipnus lyg padengtas plėvele, taip ir norisi nusiprausti valiklio likučius. Dėl tos priežasties reikia naudoti papildomą veido prausiklį;
  • mėginuko pakako dviems kartams pilnai nuprausti veidą ir kaklą;
  • visgi putų pavidalo prausikliai man patogesni.

    Sekantis labai svarbus odos priežiūros etapas - drėkinimas. Naudojau "Logona" drėkinantį gelį problematiškai odai su mėtomis. Šis drėkinamasis gelis turi gydyti dėmėtą, blizgią odą aktyvių žolelių mišiniu. Migdolų aliejus yra lengvas, greitai susigeria  ir maitina odą. Jojobos aliejus turi drėkinantį ir glotninantį poveikį. Medetkos turi priešuždegiminių, antibakterinių savybių. Pipirmėtės stimuliuoja kraujotaką ir turi antiseptinį poveikį. Šalavijas valo ir turi priešuždegiminių savybių. Dauguma augalų turi antiseptinių ar antibakterinių savybių, o tai reiškia, kad gelis naikins spuogus. Ekologiški mėtų, šalavijų ir baltųjų lelijų ekstraktai suteiks odai skaistumo, mažins blizgesį, neerzins odos. Taip gamintojas pristato savo gaminį. O kaip yra iš tiesų?

INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Dehydroxanthan Gum, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Isoamyl Laurate, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Pyrus Cydonia Seed Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Lilium Candidum Flower Extract*, Sodium Lactate, Polyglyceryl –3 Palmitate, Polyglyceryl –6 Caprylate, Lactic Acid, Tocopherol, Maltodextrin, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool

Mano pastebėjimai sunaudojus 1,7 ml mėginuką:
  • sudėtyje yra migdolų ir jojobos aliejaus, sojų aliejaus, mėtų lapų ekstrakto, saulėgrąžų aliejaus, kekinių juod šaknų ekstrakto (cimicifuga racemosa root), svarainių (pyrus cydonia) ekstrakto, šalavijo (salvia officinalis) ekstrakto, medetkų ekstrakto, kerpių (lichen) ekstrakto,  baltųjų lelijų ekstrakto. Tačiau gaila, kad sudėtyje randamas alkoholis ir ne itin saugūs kvapikliai limonene ir linalool;
  • tokia vaistinių augalų gausa gali suerzinti labai jautrią odą;
  • baltos spalvos gelis; 
  • gelis gaivaus ir nestipraus mėtų kvapo;
  • tai lengvas drėkinantis gelis;
  • įsivaizdavau, jog turės matizuojantį poveikį, tačiau veido nepadaro matiniu;
  • lengvai geriasi į odą, tačiau kurį laiką palieka šiokį tokį lipnumą, todėl ne itin tinka naudoti prieš pat makiažo darymą, todėl patarčiau naudoti laisvomis nuo makiažo dienomis arba makiažą atlikti tik palaukus kokias 15 min. Tai padaryti būtina ypač tada, kai naudojate birius ar sausus produktus, nes priemonė blogai sklaidysis ant veido.

     Mano verdiktas: nuteista. Jokiu būdu nesakau, jog tai prastos priemonės. Tiesiog mėginukai manęs nesužavėjo taip, kad įsigyčiau pilną pakuotę. Valomasis gelis palieka ant veido savo likučius, kuriuos norisi tuoj pat nusivalyti. Tam reikia dar vienos priemonės. Kam naudoti du prausiklius, jei vienas turėtų viską atlikti? Kremukas dar toks visai neblogas. Jei greičiau susigertų į odą ir padarytų veidą matinį - imčiau. O dabar tiesiog nesužavėjo. Na, bet kas netiko man, gali tikti jums. 

Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą