2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Spalvų sezonų teorija vyrams

     

    Cha! Turbūt galvojot, kad jau viskas. A vat ir ne :) Pasirodo, spalvų teorija taikoma ir vyrams, bet su jais daug paprasčiau. Tėra keturi sezonai: vasara, ruduo, žiema ir pavasaris. Jokio galvos skausmo dėl Light, Soft, Deep ar True tipų. Man rodos, kad net tų keturių sezonų vyrams per daug būtų :)
   Pripažinkim, daugumos Lietuvos vyrų negalėtume pavadinti itin stilingais. Jų gynybos argumentas būtų: "Man svarbiausia patogumas". Ir spintoje voliojasi (taip voliojasi....) 10 baltų marškinėlių, tiek pat juodų, vienas kitas megztinis ir džinsai:) Kiek geresnė situacija su vyrais, kurie dirbą darbą, kuris reikalauja oficialus aprangos kodo - be mano išvardintų drabužių papildomai rikiuojasi bent 10 beveik identiškų marškinių ir kostiumas. Tikiuosi aš hiperbolizuoju. 
    Mielosios, jei jūsų antrosios pusės paprašys patarimo aprangos klausimu, prašau,  neignoruokite ir pagelbėkite savo vaikinams. 


PAVASARIS




Žymūs žmonės: princas Harry, Simon Baker, Ryan Gosling, Paul Bettany, Michael Fassbender, Owen Wilson, Brad Pitt, Kevin McKidd.
Plaukai: šviesiai auksinis blondinas, šviesiai auksiniai rudi, "strawberry" blondinas, šviesiai raudoni, vario ar šviesiai kaštoniniai.
Oda: šilta ir šviesi su geltoniu atspalviu, dramblio kaulo, persiko, gali būti strazdanų.
Akys: šviesiai mėlynos ar žalios, šviesiai rudos, šiltos riešutinės. 
Geriausios spalvoscream, beige, camel, light and mustard yellow, light and medium brown, warm red, orange, light orange, peach, coral, warm pink, navy, soft blue, turquoise, light olive green, light green. 
Bazinės neutralios spalvos: cream, camel, brown, navy. Bazines spalvas naudoti paltams, kostiumams ir dažnai nešiojamiems drabužiams. 
Vengti: visų tamsių ir šaltų spalvų - juodos, tamsiai rudos, pilkos, purpurinės, burgundiško vyno. 
Papuošalai: auksiniai.
Stilius: romantiškas su klasikiniais, neutraliais ar dramatiškais elementais.


Daugiau derinių Pinterest

VASARA


Žymūs žmonės: Hugh Laurie, Jake Gyllenhaal, Antony Hopkins, Kevin Costner, Bradley Cooper, Daniel Craig, Jude Law, Paul Walker.
Plaukai: šviesūs pelenų blondinai arba šviesai rudi, rudi su pelenų atspalviu arba pilki, sidabriniai.
Oda: šalta ir šviesi su rožiniais ar mėlynais pustoniais, porcelianinė, labai šviesi, šviesi smėlio, vidutinio tamsumo smėlio. 
Akys:  šviesiai pilkos melsvos arba žalios, švelniai mėlynos ar riešutinės.
Geriausios spalvos: soft white, charcoal grey, medium grey, dove grey, light grey, light blue, grey blue, sky blue, violet blue, royal blue, turquoise, mint, petrol green, light yellow, light pink, light purple, dark purple, raspberry red.
Bazinės neutralios spalvos: soft white, light grey, charcoal grey, navy.
Vengti: visų tamsių ir šiltų spalvų kaip juodos, tamsiai rudos, oranžinės, geltonos, alyvuogių žalios.
Papuošalai: sidabriniai.
Stilius: klasikinis su romantiškais, neutraliais ar dramatiškais akcentais.


Daugiau derinių Pinterest.

RUDUO


Žymūs žmonės: Jim Carrey, Christian Bale, David Beckhame, Sean Bean, Heath Legder, Ryan Rynolds, Ryan Kwanten, Eddie Redmayne, Theo James.
Plaukai: vidutinio tamsumo arba tamsus auksinis blondinas, rudi plaukai arba raudoni, vario, kaštoniniai, tamsiai rudi su šiltu atspalviu.
Oda: šilta su auksiniais pustoniais: smėlio, dramblio kaulo, bronzinė, karamelinė, šilta alyvuogių, gali turėti strazdanų.
Akys:  švelniai mėlynos, šiltos žalios, šiltos riešutinės arba šiltos rudos.
Geriausios spalvoscream, beige, camel, mustard yellow, medium and dark brown, warm red, orange, rusty red, navy, soft blue, dark turquoise, teal, olive green, pine green, khaki. 
Bazinės neutralios spalvos: cream, camel, chocolate brown, navy.
Vengti: visų šaltų ir šaltų spalvų, juodos, pilkos, purpurinės, rožinės, burgundiško vyno.
Papuošalai: auksiniai.
Stilius: natūralus su klasikiniais, romantiniais ar dramatiškais akcentais.


Daugiau derinių Pinterest.

ŽIEMA


Žymūs žmonės: Morgan Freeman, Mel Gibson, Tom Cruise, Zachary Quinto, Johnny Depp, Sean Connery, Keanu Reeves, Jackie Chan, Denzel Washington, George Clooney.
Plaukai: vidutinio tamsumo ar tamsūs pelenų rudi, juodai rudi, juodi, pilki, sidabriniai.
Oda: šalta su rausvu ar mėlynu atspalviu: porceliano, šviesi, šviesi smėlio, vidutinio tamsumo smėlio, šalta alyvuogių, kakavos, magohany (raudonmedžio), ebony (juodmedžio). 
Akys:  aiškios mėlynos ar žalios, šviesiai riešutinės, švelniais mėlynos ar žalios, rudos, tamsiai rudos, juodos.
Geriausios spalvospure white, black, dark grey, charcoal grey, medium grey, light grey, light icy blue, true blue, sky blue, violet blue, royal blue, navy, turquoise, mint, true green, true yellow, light icy pink, hot pink, light icy purple, dark purple, true red, deep red.
Bazinės neutralios spalvos: pure white, navy, charcoal grey, black.
Vengti: visų šiltų ir šviesių spalvų, rudos, šokoladinės rudos, camel, oranžinės, geltonos, alyvuogių žalios, khaki, coral.
Papuošalai: sidabriniai.
Stilius: dramatiškas su romantiniais, natūraliais ar klasikiniais akcentais.


Daugiau derinių rasite Pinterest.

   Netikiu, kad mūsų brangiausieji išdrįs apsivilkti rožinės ar kitos "mergaitiškos" spalvos drabužį, bet bus didelis pliusas, jei vietoje dabartinių trijų spalvų garderobas išsiplės bent iki penkių :) Jau dabar suku galvą kaip savo brangiausiajam įpiršti įsigyti melsvus marškinius ar marškinėlius, nes visi jo turimi yra per tamsūs jo spalviniam tipui. Darydama šią apžvalgą pastebėjau, jog tamsi mėlyna spalva (navy) yra absoliuti lyderė, tinkanti bet kuriam koloritui. Būtinai atsiminkite, ji idealus variantas paltams, džinsams, kelnėms, kostiumams ir visiems kitiems pagrindiniams bei dažnai nešiojamiems drabužiams. Ir be to, ji labai vyriška:)
   Sėkmės stiliaus paieškose:)

Jurgita

2 komentarai:

  1. Tikrai, kad CHA, jau maniau, kad su moterimis viskas ir pasibaigs :) Šaunuolė, didelį darbą padarei ir tikrai naudingą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū:) Internete yra daug informacijos apie spalvų teoriją, bet mano tikslas buvo kuo daugiau sukrauti į vieną vietą:)

      Panaikinti