2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

VIVI šampūnas su argano ir kanapių aliejais


    Keistas sutapimas. Tik susiruošiau pradėti rašyti apie naujausią VIVI šampūną ir, lyg tyčia, ne viena blogerė jau spėjo mane aplenkti ir paminėti šį gaminį savo apžvalgose. Susimąsčiau, gal skaitytojoms nebebus taip įdomu skaityti apžvalgą? Bet, kita vertus, mano nuomonė ir patirtis gali skirtis nuo kitų blogerių, o kuo daugiau atsiliepimų - tuo geriau. Taip pat man norisi įrašu pasidalinti būtent dabar, kai varvinu paskutinius šampūno lašus ant savo galvos ir įspūdžiai po viso naudojimo periodo yra dar "švieži". Vėliau jau nebeprisiminsiu nei kaip šampūnas kvepėjo, nei kitų niuansų. 
     Nuo tada, kai pirmą kartą išgirdau apie šį naujausią VIVI šampūną su argano ir kanapių aliejaus, iškart prisižadėjau sau jį išbandyti. Buvau įpratusi naudoti amerikietiškus šampūnus, todėl šį kartą norėjau bent jau europietiško gaminio, o lietuviškas netgi dar įdomiau. Kitas dalykas, sudėtyje esantys argano ir kanapių aliejai ypač gerai tinka plaukams. Todėl pirkau šampūną turėdama daug vilčių. O ir gamintojas stengėsi sukurti pažangesnę plaukų priežiūros liniją, praturtintą vertingais aliejais ir biologiškai aktyviomis medžiagomis. Ar jiems pavyko?
    Nuo ko pirmiausia pradėti įvertinimą... Žinoma, juk nuo pakuotės dizaino. Visgi atėję į parduotuvę pirmiausia pamatome įpakavimą, o tik po to priemonę paimame į rankas. Nors tai nėra svarbus vertinimo kriterijus man, bet akiai maloniau žiūrėti į išskirtininį ir įdomų VIVI pakuočių dizainą. Kaip visada, gamintojas išlieka ištikimas savam stiliui, kuris lengvai atpažįstamas. Dar, šampūno pakuotė turi dozatorių, dėl to juo labai patogu naudotis.O kai produktas rankoje (arba kompiuterio ekrane) iškart puolu nagrinėti sudėtį. 

INCI: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate* (PAM, sudaro putas), Cocamidopropyl Betaine* (PAM, sudaro putas), Potassium Cocoate* (PAM, valiklis), Cannabis sativa oil* (kanapių aliejus), Lauryl Lactate* (minkštiklis), Glycerin (drėkiklis), Sodium Chloride (druska), Lactic Acid (reguliuoja Ph), Strawberry Aroma (aviečių aromatas), Argania Spinosa oil* (arganų aliejus), Mentha Shivaki oil (Mėtų aliejus?), Cananga Odorata oil (kanangos aliejus), Potassium Sorbate (konservantas), Sodium Benzoate (konservantas), Hydroxypropyl Guar Hydroxylpropyltrimonium Chloride (antistatikas), Benzyl Alcohol (konservantas), Behenamidopropyl Dymethylamine (antistatikas, emulsiklis). 
*sertifikuoti ekologiški ingredientai

    Iš tikrųjų šiame šampūne kanapių aliejaus yra daugiau nei argano. Apie argano aliejų kalbėjome daug ir ne vieną sykį, todėl man jau nebesinori kartotis. Bet jei dar nesate susipažinusios su šiuo aliejumi, rekomenduoju paskaityti Lauros išsamią apžvalgą čia. O kanapių aliejus padės turėti žvilgančius plaukus, nes maitina plaukų svogūnėlius. Plaukai tampa stipresni, puresni, švelnūs ir minkšti. Taip pat padeda susitvarkyti su nepaklusniais ir šiauštis linkusiais plaukais.  Ir tai nėra vieninteliai aliejai sudėtyje, randu kanangos aliejų bei man dar negirdėtą Mentha Shivaki Oil, kuris yra,  greičiausiai (net Google man nepadėjo), tam tikra mėtų/pipirmėčių rūšis. Vietoje plaukus sausinančių sulfatų VIVI naudoja iš kokosų aliejaus išgautas plaunančias ir valančias medžiagas (antras, trečias ir ketvirtas ingredientai). Tai yra kur kas švelnesni už kitus plovikliai, bet Cocamidopropyl Betaine gali iššaukti alergines reakcijas, todėl jį žymiu kita spalva ingredientų sąraše. Nors gamintojas teigia, jog šampūnas skirtas kasdieniam naudojimui, švelniai prausia, nedirgina ir nekenkia plaukams, tačiau man keista matyti druskas (Sodium Chloride) sudėtyje. Tai klampumo reguliavimo medžiaga, tačiau sausina odą, plaukus bei gali kimšti jūsų galvos odos poras. Galiu guostis tik tuo, kad druska "stovi" už kanapių aliejaus bei drėkinančio glicerino, vadinasi procentinė jos dalis mažesnė. Be konservantų neįmanoma išsisukti jei siekiama sukurti gaminį su ilgesniu nei vieno mėnesio galiojimo terminu. Kai kurie iš jų būna saugūs, kai kurie nelabai. Pavojingiausias ingredientas sudėtyje yra konservantas Benzilo alkoholis, kuris sausina, gali net sukelti kontaktinį dermatitą, o ilgai naudojant ardo kolageną. Ne veltui ES riboja šios medžiagos naudojimą kosmetikos priemonėse.  Jei vis dėlto sutiksite Benzilo alkoholį sudėtyje, pasižiūrėkite, kad jis būtų kuo arčiau sąrašo pabaigos. 
   O dabar apie praktinį šampūno naudojimą. Mano patys pirmieji plovimai buvo ne itin vykę. Išdžiuvę plaukai atrodė lyg nevisiškai išplauti, o į antros dienos pabaigą plaukai verkiant prašėsi naujo plovimo. Aš kaip visada taupiai šampūną įtrinu į plaukų šaknis, o kondicionierių naudoju likusiai plaukų daliai, bet su šiuo šampūnu plovimo efekto man nepakako. Pradėjau sukti galvą, kas negerai. Nusprendusi gaminiui suteikti antrą šansą, pradėjau kiekvieno plovimo metu naudoti didesnę dozę šampūno ir po to itin kruopščiai išskalauti plaukus. Eureka:) Pagaliau mano plaukai tapo švarūs. Bet lazda turi du galus. Naudojant priemonę gausiau, neišvengiamai greičiau ji ir susinaudos.  
    Šampūnas yra skystesnės konsistencijos ir rusvos spalvos. Kvapas toks specifinis ir interprepuoti jį gali kiekvienas savaip. Modestai iš "Veidrodėli, veidrodėli" kvapas primena mieles, o dabar įsivaizduokite, jei mielių aromatą sumaišytumėte su kitu saldžiu aromatu (sudėtyje yra būtent aviečių), kas gausis? Vis tiek kvapas keistokas ir uoslė neapsisprendžia, jis malonus ar ne (dažniausiai tokiais atvejais naudojam žodį "įdomus"). Bet kaip daugumos natūralių šampūnų, išdžiuvus plaukams nebelieka jokios aromato užuominos . Dar kita tokių šampūnų silpnoji vieta - putojimas. Šis irgi pasižymi švelniu putojimu. Pradėjus trinkti galvą ima negausiai atsirasti putos, bet greitai jos subliūkšta ir visiškai pradingsta, veidrodyje jų nė su žiburiu nerasite. 
    Kalbant apie poveikį plaukams, ypatingų reikalavimų šampūnams nekeliu. Man svarbiausia, kad gerai nuplautų nešvarumus nesausinant ir taip sausų plaukų (galvos oda nėra itin riebi) bei neerzintų galvos odos. Pirmenybę teikiu natūralios sudėties gaminiams, tad kuo mažiau nenaudingų ingredientų, tuo geriau. Žiemą naudojamas šampūnas privalo turėti antistatikų sudėtyje, nes mano sausi ir ploni plaukai greitai ima "gaudyti bangas". Atitaikius tinkamą šampūno dozę trinkimui, galutinis rezultatas jau tenkina mano lūkesčius. Taip, šampūnas gerai prausia, nedirgina galvos odos, pleiskanų neatsirado, mažina elektrinimąsi, kas man dar aktualu. Kadangi visuomet naudoju plaukų kondicionierius, tai problemų dėl iššukavimo neturėjau. Plaukai blizga ir dvi dienas drąsiai galiu vaikščioti neplauta galva, net galiu pratempti ir iki trečios (jei plaukai surišti). 
    Nors galutinis plovimo rezultatas mane tenkina, tačiau priemonė neskalsi. Buteliuką sunaudojau žymiai greičiau nei kitus šampūnus. Jei nebūtų šio esminio niuanso, užmerkčiau akis dėl menko putojimo. Dar vienas dėmesio vertas aspektas - kaina. Šampūnas kainuoja net 14 eurų! Nors pirkau pigiau (pritaikant lojalumo kortelę), bet įvertinus visus pliusus ir minusus, nenorėčiau vėl mokėti tokią sumą, žinau pigesnių alternatyvų. Bet pojūčiai yra subjektyvus dalykas, todėl kai kurios merginos galbūt ir pamils VIVI naujieną. 



Jurgita


6 komentarai:

  1. Ačiū už apžvalgą, buvo įdomu paskaityti, nes kaip tik žiūrinėju VIVI asortimentą, bet, matyt, šio šampūno nesirinksiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. čia tik mano subjektyvi nuomonė, kitoms merginoms gali ir labiau patikti:)

      Panaikinti
  2. Kas kelias dienas plauni plaukus, jei šampūnas tinka idealiai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kas trečią dieną seniau, bet pradėjusi sportuoti pradėjau plauti kas antrą:)

      Panaikinti
  3. Na va, mūsų nuomonė iš ties labai panaši :) Bet gal mūsų ir plaukai panašūs. Naudojau ir aš didesnį kiekį, bet bent man situacija nebuvo geresnė, vistiek už ausų ta plaukų dalis likdavo lyg neplauta, nors šiai vietai visada skiriu daugiau dėmesio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai mano galvos oda yra mažiau riebi, nes vėliau išplaudavo kaip reikia.

      Panaikinti