2015 m. sausio 27 d., antradienis

Tavo individuali šešėlių paletė su "Honeybee gardens"


     Dar viena naujiena mūsų bloge - natūralūs akių šešėliai. Prieš pradėdama rašyti apžvalgą, akimis permečiau akimis visus mūsų įrašus ir įsitikinau, jog nei aš nei Laura dar nesame kalbėjusios apie akių šešėlius. Priežastis ta, kad nedažnai juos naudojame. Tačiau džiugu, kad su kiekvienu įrašu apžvelgiame vis daugiau naujų gaminių, naujų kosmetikos gamintojų ir neapsiribojame vien tik Lietuvoje pasiekiama produkcija.
    Tai ne tik nauja kosmetikos priemonė bloge, bet dar ir nematyta kompanija. Tad susipažinkime. Amerikiečių kompanija "Honeybee Gardens" buvo įkurta 1995 m žolininkės Melissos J. Buckley ir greitai nuo asmeninėms reikmėms skirtų produktų išaugo iki pelningos kompanijos. Natūralių priemonių kūrimą paskatino Melissos vyro alergija skutimosi priemonėms. Sutikęs tapti "bandymų triušiu", po daugelio skirtingų receptūrų produktų bandymų, galiausiai gimė pirmasis gaminys - žolelių pagrindu sukurta priemonė po skutimosi. Po kelių metų produktai sulaukė pripažinimo ne tik iš pirkėjų, bet ir kitų žolininkų ir verslas pradėjo augti. "Honeybee Gardens" (liet. "Bičių sodai") veikia pagal paprastą koncepciją "Sukurti grynus, visiškai natūralius vonios ir kūno priežiūros produktus, kuriuos gaminti tik iš geriausių organinių sudedamųjų žaliavų, pasiūlyti priimtinas kainas ir gydyti kiekvieną klientą kaip draugą."
    Akių šešėliai - paskutinė dekoratyvinės kosmetikos priemonė, nepriklausanti  natūralių ir ekologiškų produktų kategorijai, kuri pas mane buvo užsilikusi. Dažnai netenka man jų naudoti, tačiau turėti kelias universalias spalvas naudinga. Pradėjusi ieškoti natūralesnio analogo, susidūriau su keliomis problemomis. Pirma, biraus pavidalo šešėlius ne taip patogu naudoti, nuolat saugokis, kad nepribyrėtų. Todėl žvalgiausi į presuotus šešėlius. Antra, pats idealiausias variantas turėti kelias tinkamas spalvas vienoje vietoje, o ne kaip atskirus vienetus. Mėgstu neapsikrauti daiktais. Tokiu atveju idealu šešėlių paletės. O čia atsiranda ir trečia problema - labai nedidelis palečių pasirinkimas. Didelės paletės man nėra tikslo turėti, nes kai kurių atspalvių nenaudočiau arba vos kartą kitą išmėginčiau. Būtent taip nutiko su mano paskutine turėta palete, iš 12 spalvų trys šviesūs atspalviai išnaudoti iki dugno, dar keturi naudojami ir likusieji beveik nepaliesti. Visiškai jokios ekonomijos. Realiai pagal mano poreikius patraukliausia būtų makiažo paletė iš 3-4 universalių spalvų, kuriuos galėčiau naudoti bet kokia proga. Mintyse sukosi kažkas panašaus, ką siūlo "Inglot" kosmetika - susikomplektuok individualią paletę pats. Vienu metu net buvo kilusi pagunda įsigyti šiuos šešėlius, bet sustabdžiau save.  Ir kartą iHerb.com užtikau "Honeybee garden" šešėlius
     Šešėliai natūralios sudėties, nors ir nėra sertifikuoti, tačiau "Environmental Working Group"  (EWG - ne pelno organizacija, tyrinėjanti įvairias medžiagas ir jų poveikį žmonių sveikatai, aplinkai) visą produkciją įvertino 1-4 balais. Žemiau pateikiu šešėlių sudėtį. 

Vienoda sudėtis galioja visiems atspalviams. Orandžine spalva žymiu vidutinio saugumo ingredientus. 
INCI: Mica, kaolin, boron nitride, magnesium carbonate, zinc stearate, squalane, polyglyceryl-3 diisostearate, sodium dehydroacetate, ethylhexyl palmitate, aloe barbadensis leaf extract, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, anthemis nobilis (roman chamomile) flower extract, tocopheryl acetate
May Contain:Titanium dioxide, iron oxides (Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499), ultramarines, chromium hydroxide green (Cl 77289), chromium oxide greens (Cl 77288), manganese violet (Cl 77742), tin oxide, silica.
Veganiškas, ne glitino, be parabenų, be mineralinių aliejų, alkoholio, talko, užpildų, kvapų, konservantų ir cheminių dažiklių, praturtintais augaliniais ekstraktais ir vitaminais.
"EWG Skin Deep" įvertinimas - 1 balas. 

    Nuostabu, kai pats gali susikomplektuoti individualią paletę sau. Visos dalys: paletė ir keturi atspalviai parduodami atskirai. Paletė telpa į delną ir yra su dideliu veidrodėliu. Ji visa sidabrinės spalvos, o ant viršaus išmargintas gėlių ornamentas. Viduje yra dvipusis šepetėlis, kuris visiškai nenaudingas. Kempinėle sunku naudotis, o kita pusė labiau tinkama lūpdažiui, o ne šešėliams. Į vidų dedasi ir magneto pagalba laikosi keturių atspalvių šešėliai. Deja, spalvų pasirinkimas nėra didelis, bet visgi įmanoma susirinkti padorią paletę. Šešėliai yra matiniai ir pusiau blizgūs. Mano rinkinį sudaro spalvos: Antique, Ninja Kitty ir Daredevil. Kaip matote, trūksta vienos spalvos. Esu nusižiūrėjusi spalvą Canterbury, bet, kaip tyčia, šio atspalvio iHerb'e nėra. O pirkti tiesiogiai iš gamintojo internetinės parduotuvės brangiau ir ne tokios patrauklios siuntimo išlaidos. Tiesa, aklai nepasikliaukite spalvų atitikimu su realybe ar aprašymu, pavyzdžiui, mėlyna spalva minima kaip matinė, bet man ji atrodo šiek tiek blizgi. 

Nuotrauka iš http://honeybeegardens.com/pressed-eye-shadow-singles/
Atspalviai:
Antigue - matinė blyški smėlinė
Porcelain - matinė labai blyški rožinė
Ninja Kitty - blyški rausva su nežymiu blizgesiu
Cameo - matinė šilto atspalvio blyški rausva
Canterbury - matinė šviesi "dulkėta" slyvų
Mojave -  matinė šviesi žemiška ruda
Cairo - vidutinio tamsumo slyvų ruda su nežymiu blizgesiu
CocoLoco - matinė pieniško šokolado ruda
Tippy Taupe - pilkai ruda su sidabrišku blizgesiu
Daredevil - matinė ryški slyvų
Dragonfly - ryški violetinė su nežymiu blizgesiu
Drama Bomb - slyvų alyvinė su blizgesiu
Pacific - matinė (?) tamsi vandenynų mėlyna 
Conspiracy - matinė tamsi miškų žalia

O dabar apie kiekvieną spalvą plačiau.
Antique yra labai šviesi matinė smėlio, gal net galima sakyti, dramblio kaulo spalva. Visada tokią spalvą turėti yra naudinga, nes ji yra kaip pagrindas kitiems šešėliams ar po antakio linkiu pašviesinti. Aš visada šviesias spalva naudoju kaip pagrindą savo akių kontūrui, nes tik taip kontūro linija lieka savo "vėžiose" iki pat vakaro. Deja, man nepatiko šios spalvos pigmentacija. Ant odos jos beveik nesimato (nors ant piršto nuotraukoje šiek tiek matosi, tačiau ant akies voko atrodo lyg nieko nebūtų iš vis), tad akcentų pašviesinimui visiškai netinka. Belieka naudoti kaip šešėlių pagrindą.
Ninja Kitty labai graži spalva. Šviesi smėlio su blizgesiu, lyg šilkinis žerėjimas. Nemėgstu labai blizgių spalvų, visada renkuosi matinius arba vos blizgius šešėlius. Tinkama dieniniam makiažui arba vidinio akių kampučio akcentavimui.
Daredevil matinė slyvų violetinė spalva. Ji pakankamai pigmentuota, o atspalvis universalus ir nebus per daug ryškus net dieniniam makiažui. Rinkausi tokią spalvą, nes violetiniai atspalviai rekomenduojami mėlynakėms, norint išryškinti akis. O be to tai kažkas įdomiau nei saugūs klasikiniai ir kartais pabodę rudi atspalviai. Spalva sklaidosi gerai, mėgstu ja paryškinti voko raukšlę.



    Man labiausiai patiko pati idėja pačiai susirinkti savo individualią paletę, tik gaila, kad tokią galimybę siūlo vos vienas kitas gamintojas. Tiesa, galima ir pagudrauti, įsigyti magnetinę paletę (Z paletė) ir į ją susidėti ne tik šešėlius, bet ir kitas kompaktines makiažo priemones. Savo reikmėms gal ir įmanoma sau susirinkti universalią paletę iš "Honeybee gardens" šešėlių, tačiau rimtesnei makiažo mėgėjai spalvų pasirinkimas per menkas. O kaip minėjau anksčiau, ne visos spalvos gali pasigirti nepriekaištinga kokybe, nevykusi šviesiausia spalva sukėlė didelį mano nusivylimą (perkant internetu visada rizikuoji, jog priemonė gali netikti ar nepatikti). Tiesa, nieko negaliu komentuoti dėl kitų atspalvių, gal jos kokybiškos ir tik Antique yra nesusipratimas, nes spalvas Canterbury, Tippy Taupe ir Pacific užsienio blogerės giria. Nors šešėlius naudosiu, tačiau greičiausiai ketvirto atspalvio jau nebepirksiu. O tuo labiau, juk kaina tikrai nemaža - pilna 4 spalvų paletė turėtų kainuoti apie 34 dolerius. Tikrai galima rasti geresnių būdų, kur išleisti tokią pinigų sumą net ir tarp natūralios kosmetikos gamintojų. 

Ar norėtumėte išvysti atliktą makiažą su šiomis spalvomis?



Jurgita
  

8 komentarai:

  1. Įdomus įrašas. O kur įsigijote paletę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šešėlius su palete įsigijau internetinėje parduotuvėje www.iherb.com

      Panaikinti
    2. nėra už ką, tekste mėlyna spalva yra nuorodos į internetinius puslapius:)

      Panaikinti
    3. Ačiū, dabar matau, pražioplinau tą teksto vietą pirmą kart skaitydama. :)

      Panaikinti
  2. Kokia daili paletė, ypač paskutinis atspalvis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokia daili paletė, ypač paskutinis atspalvis :)

    AtsakytiPanaikinti