2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Sante blakstienų tušas "Volume Sensation"


    Pirmoji mano pažintis su natūraliais blakstienų tušais manęs nenuvylė, savo įspūdžius aprašiau čia Sekantis mano pirkinys buvo taip pat vokiečių kompanijos "Sante" firmos gaminys, nes pabijojau mokėti didelę sumą už analogišką kito gamintojo produktą (pvz. Dr.  Hauschka kainuoja beveik dvigubai), o apie kitus tušus buvo arba prasti atsiliepimai, arba nebuvo išvis jokių. Todėl mano konservatyvus pasirinkimas buvo "Sante Volume Sensation". 
   Šis "didysis brolis", vadinu taip, nes tušas yra 12 ml tūrio (senasis tebuvo 7 ml), labai panašus į mano seniau aprašytą. Tad imkite ir aptarkime kiekvieną mano pastebėjimą žingsnis po žingsnio.

  • Į ką atkreipiame dėmesį pirmiausia rinkdamiesi natūralią kosmetiką? Žinoma į sudėtį. Sudėtyje yra keletas viutinio saugumo ingredientų, bet kai kurias kosmetikos priemones labai sudėtinga ar net neįmanoma pagaminti visiškai iš ekologiškų medžiagų. O blakstienų tušas, manau, yra viena iš tokių priemonių. 
INCI: Aqua (Water), Alcohol, Stearic Acid, Cera Alba (Beeswax), Sorbitol, Ricinus Communis, Parfum (Essential Oils), Inulin, Hydrolyzed Jojoba Esters, Algin, Glyceryl Oleate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Limonene, CI 77499.

  • "Sante" kosmetika yra sertifikuota "BDIH" ir "Na True" kosmetikos standartais, kurie draudžia naudoti silikonus, naftos produktus, modifikuotas medžiagas, sintetinius kvapus ir dažiklius, produkcija netestuojama su gyvūnais. Kosmetikos standartai suteikia pasitikėjimo kompanija, tačiau visuomet pirmiausia reikia kreipti dėmesį į gaminio sudėtį, o ne ant pakuotės nupieštus logotipus. Kai kurie gamintojai gali gudrauti, savo produkciją žymėti žymenimis, kuriuos pakankamai "ekologiškai neapsišvietęs" vartotojas klaidingai palaiko natūralumą įrodančiais standartais. O be to, kosmetikos standartai yra skirtingi, vieni griežtesni, kiti mažiau. Todėl pas vienus kosmetikos gamintojus receptūrose įmanoma rasti vieną kitą blogiuką, kurio niekada nepamatysite kito gamintojo produktų sudėtyse.
  • Reikia nepamiršti, jog ir natūralios medžiagos gali dirginti, erzinti ar sukelti alergiją. Dažnai tai būna įvairūs kvapikliai, tačiau mano akys nepajautė jokio diskomforto.
  • Tušas kvepia. Taip kvepia kažkuo saldžiu ir šiek tiek primena gėles. Malonus kvapas ir blakstienų tušas man dar vis neįprasta kombinacija, nes nuo seno esu įpratusi, jog tušai nepasižymi šia savybe.
  • Dar vienas labai svarbi tušo ypatybė -  šepetėlis. Būtent šepetėlis didžiąja dalimi nulemia, tušas jums patiks ar ne. Iš nuotraukos matome, jog šepetėlio šėreliai tankūs, o pats šepetėlis nei per didelis nei per  mažas. 
  • Tušas gerai nudažo blakstienas, tankina, nors ir nesukuria vėduoklės efekto, tačiau tikrai matosi skirtumas, kada blakstienos nudažytos. 
  • Netrupa ir išsilaiko iki pat dienos pabaigos.
  • Juoda spalva labai pigmentuota. Tai itin pasimato nusivalant makiažą, nes ant vatos diskelio pasilieka ryški juoda spalva. 
  • Konsistencija skystoka, tačiau taip netgi lengviau padengti tušu blakstienas. Blakstienos nesulimpa į kuokštus. Na, nebent į naudojimo pabaigą viena kita blakstiena susikibs tarpusavyje, tačiau tai nėra didelė bėda.
  • Mane labiausiai stebina tušo ilgaamžiškumas, visada maniau, jog natūralūs tušai greitai sudžiūsta ir tenka mesti į šiukšlių dėžę. O savąjį naudoju apie penkis mėnesius ir tik dabar pastebiu, jog greitai jam reiks ieškoti pakaitalo. Nors blakstienas dažo, tačiau jau yra sausokas, kartais randu nubyrėjusių tušo dalelyčių.
  • Ar riečia blakstienas? Kadangi pati turiu riestas blakstienas, tai ši savybė man nelabai aktuali. Nors nemanau, kad turi tokį poveikį, nes tušas nudažo blakstienas, bet jų "nesustingdo". Net keliais sluoksniais padažytos blakstienos lieka elastingos, lyg natūralios. Net galima pamiršti, jog jos išvis dažytos.
  • Gaila, tačiau visgi tušas turi rimtą minusą - neatsparus drėgmei. Reikia saugotis lietaus, sniego, nes tik sudrėkusios blakstienos iškart ima teplioti odą. O toms, kurioms dažnai akys ašaroja nuo vėjo ar saulės, geriausia apatinių blakstienų visai nedažyti.
    Nepaisant tušo neatsparumo, visgi jis man patiko, per ilgą laiką labai pripratau prie šio gaminio, susigyvenau su jo pliusais ir minusais. Nors labiau mėgstu guminius šepetėlius, tačiau šis tušas taip pat vertas savo šanso. 
    Mano romanas su "Sante" tušais jau baigiasi, tad ką galite rekomenduoti sekančiam kartui?

Jurgita




4 komentarai:

  1. Kiek jis tankina? Šiaip pagal įvertinimą lieka neaišku, kam reikia ieškoti naujo romano :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Blakstienos tampa šiek tiek tankesnės, tačiau pasakyti "OHO" negaliu:) Kasdieniam makiažui man pats tas viduriukas:)

      Panaikinti
  2. Atsiprašau jei pražiopsojau šią informaciją, bet kur prekiaujama Sante kosmetika? Būtų visai įdomu pažiūrėti ką dar jie turi pasiūlyti :)

    http://blushingincolor.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prekiaujama Biotekos parduotuvėse, jie taip pat turi ir internetinę parduotuvę :)

      Panaikinti