2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Balansuojantis Aubrey Organics šampūnas ir kondicionierius


    Dar vieni produktai, įsigyti internetinėje parduotuvėje www.iHerb.com. Pastaruoju metu ši parduotuvė buvo mano plaukų priežiūros priemonių "Meka". Čia rasdavau pigiau nusipirkti kokybiškų gaminių, ne tik šampūnų, bet ir dekoratyvinės kosmetikos ir kt. Tačiau, deja, neseniai pasikeitė siuntimo išlaidos, dabar jau kaina nebe standartinis 4 dolerių įkainis, o suma priklauso nuo siuntinio svorio. Kadangi šampūnų ir kondicionierių buteliukai sudarydavo didžiausią svorį mano siuntiniuose, dabar abejoju ar bus iš vis verta pirkti šias prekes. Reikės pasiieškoti alternatyvų Lietuvoje arba Europoje. 
    Iš pradžių dar abejojau ar imti šampūną su kondicionieriumi, nes pavadinimas sufleruoja, kad tai balansuojantį efektą turintys gaminiai, bijojau, kad nesausintų mano plaukų. Tačiau atidžiau pasiskaičiusi aprašymą radau, jog tai normaliems plaukams skirtas produktas. Nusprendžiau, jog verta išbandyti. Tuo labiau, kad kiekvienas iš jų kainavo tik 1 dolerį už 118 ml buteliuką (kaip suprantu likučių išpardavimas, tokios talpos nebebus gaminama). Na, tokiam pasiūlymam atsispirti tiesiog neįmanoma. 
    Aprašyme pateikiama, kad šampūnas ir kondicionierius maitina, drėkina, suteikia energijos bei stiprina plaukus, pagamintas iš natūralių ingredientų, be sulfatų, be parabenų, be gliuteino, be ftalatų, netestuotas su gyvūnais. Formulė praturtinta pieno ir ekologiškos sojos baltymais atstato plaukų skaidulas ir stiprina plaukus. Ekologiškas alavijas ir taukmedžio sviestas pripildo plaukus drėgmės ir minkština. Visi "Aubrey Organics" gaminiai turtingi savo sudėtimi, neretai ten galima rasti virš 10 skirtingų augalų ir aliejų ekstraktų, o kondicionieriai gali būti naudojami kaip plaukų kaukės.

Šampūno sudėtisAqua, aloe barbadensis leaf juice*, decyl glucoside‡ (from coconut/corn sugar), oryza sativa (rice) extract*, glucose, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein§, fragrance‡‡, xanthan gum, milk protein, butyrospermum parkii (shea) butter*, citric acid, oenothera biennis (evening primrose) oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, citrus grandis (grapefruit) extract, glycerin, quillaja saponaria root extract, ascorbic acid (vitamin C), glucose oxidase, lactoperoxidase, ricinus communis (castor) oil, tocopherol (vitamin E).
*organiški ingredientai
§ pagaminta iš organiškos sojos; be GMO
‡ be GMO
‡‡ iš natūralių eterinių aliejų

Kondicionieriaus sudėtis: Aqua, cetyl alcohol (from coconut), alcohol denat. (38b, lavender), aloe barbadensis leaf juice*, triticum vulgare (wheat) germ oil, fragrance‡‡, glycerin, milk protein, brassica campestris/aleurites fordi oil copolymer, citrus grandis (grapefruit) extract, salvia officinalis (sage) oil*, ascorbic acid (vitamin C), glycine soja oil‡, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, ricinus communis (castor) oil, tocopherol (vitamin E), glycoprotein, beta-carotene‡, daucus carota sativa (carrot) root extract‡, equisetum hyemale (horsetail) extract, tussilago farfara (coltsfoot) leaf extract, urtica dioica (nettle) extract*. 
*organiškas
‡ be GMO
‡‡ iš natūralių eterinių aliejų


    Gaila, tačiau Kosmetikos DNR šį kondinionierių įvertino tik dviem žvaigždutėmis,  labiausiai dėl sudėtyje esančio sausinančio cetilo alkoholio (kita vertus, teko skaityti ir apie teigiamą jo poveikį, žiūrėkite nuorodą komentaruose), nors ir išgautas iš kokosų. Kadangi talpa nedidelė, tikrai nepastebėjau jokio sausinančio poveikio savo plaukams, tačiau atkreipkite dėmesį prieš pirkdamos pilną pakuotę ir ypač jei turite sausus plaukus. Šampūno sudėties analizės ten nėra, tačiau pasinaudojus duomenų baze galima ir pačiai tai atlikti. Taigi, rezultatas toks - šampūno sudėtis neabejotinai geresnė nei kondicionieriaus, čia nerasime sausinančių ingredientų. Pastebėjau, jog man vien šampūno pilnai pakanka, po plovimo net be kondicionieriaus plaukai buvo minkštesni ir labiau suvaldomi. Iš 23 ingredientų - trys (su klaustuku keturi) vidutinio saugumo:
  • rozmarinų lapų aliejus (rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil) - tonikas, antioksidantas, pasižymi antibakterinėmis savybėmis;
  • greipfrutų ektraktas (citrus grandis extract) - tonikas, standinamoji medžiaga, kondicionuoja odą, kvapiklis, galimai fototoksiškas;
  • Vitaminas E (tocopherol) - vitaminas E, antioksidantas, drėkiklis, kondicionuoja odą, pasitaiko pavojingų priemaišų;
     Dar didelis klaustukas dėl kvepalų (fragance), nors ir iš natūralios žaliavos, tačiau kai kuriais atvejais būna irgi vidutinio saugumo medžiaga. Dažniausiai nėra įvardijama, iš ko gaminami kvepalai. Dar dviejų medžiagų (glucose oxidase, lactoperoxidase) saugumą teko tikrinti kitoje duomenų bazėje, tačiau šie indredientai "žali", tai kondicionuojančios medžiagos. Bendras šampūnų ir kondicionierių įvertinimas pagal EWG's Skin Deep  yra 3-4 balai (vidutinio pavojingumo).
      Manojo šampūno-kondicioneriaus kvapas sodrus ir "gėliškas", tačiau sunku pasakyti būtent kokias gėles primena. Deja, tačiau visi natūralūs kvapai greitai išsisklaido išdžiuvus plaukams. Kiek teko pačiai asmeniškai patirti,  mano visi turėti amerikietiški šampūnai pakankamai gerai putoja (taip pat ir šie), todėl patogu naudoti ir dozuoti. Kondicionieriaus konsistencija tirštoka, kaip riebaus kremo ir baltos spalvos, o šampūnas skystesnis ir rusvos spalvos. 
     Aš šį šampūną naudojau rudenį, kai mano plaukų nesausino šildymo sezonas ir nekankino maloni bei tuo pačiu negaislestinga saulė. Šampūnas neerzina ir nedirgina galvos odos, todėl nė karto neteko skųstis galvos niežėjimu. Dar kartą pasikartosiu, kad sudėtis gera, kvapas malonus, putojimas pakankamas, o rezultatas irgi nenuvylė. Mano reziumė būtų tokia, kad šis rinkinys labai geras pasirinkimas normaliems plaukams, kuriems nereikia ypatingos priežiūros.  

Jurgita


3 komentarai:

  1. Su šiuo kondicionieriumi nepavyko susigyventi, jis man per sunkus. Aišku, vien dėl to komentaro nebūčiau rašiusi, tiesiog noriu pasidalinti nuoroda į informaciją apie įvairių tipų alkoholius. Paprastai sudėtyje esantis pavadinimas alcohol suponuoja kažką a la degtinė ir kad sausins, grauš. Tačiau mokslinis pavadinimas gali slėpti riebųjį (aliejinį, vaškinį) alkoholį, kuris atvirkščiai - drėkins, riebins, minkštins, kaip ir „Aubrey“ atveju. „Livinn“ yra apie tai rašę: http://www.livinn.lt/27_ka_reiskia_cetilalkoholis_kodel_jis_ir_kiti_alkoholiai_naudojami_kosmetikoje , gal bus naudinga :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. DNR įvertinimas toks ne dėl cetilo alkoholio, o denatūruoto alkoholio (trečias ingredientas sąraše). Denatūruotas alkoholis, tai tas pats etilo alkoholis tik pakeistas taip, jog būtų neskanus :) Cetilo alkoholis tikrai nėra kažkuo žalingas, atvirkšiai, kaip ir rašai :)

    AtsakytiPanaikinti