2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Ką turite žinoti apie veido valymo priemones : 3 praversiantys patarimai

Nuotrauka: http://fetalmembrane.tumblr.com/post/15555697649
      Kad nueiti miegoti su makiažu yra daugiau nei nedora mūsų odos atžvilgiu - kiekviena žino ar bent jau turėtų žinoti. Tačiau ne visi makiažo valikliai ir netgi priemonės yra saugios jūsų odai. 
  
      Veidą valome ne tik dėl to, kad pašalintume ryte užsidėtą makiažą, tačiau ir visus nešvarumus per dieną nusėdusius ant veido. Sunku pasakyti, kokie produktai nekenkia nei jums, nei aplinkai, jeigu nesate chemikė ar aplinkosaugos specialistė. O Anne-Marie Gabelica tokia yra. Dėl to ji duoda 3 paprastus patarimus :

  • Bet kokia kaina venkite valiklių ar prausiklių, kurių sudėtyje yra Sodium Lauryl Sulfate.
      Dauguma gelių, vandens pavidalo valiklių ar prausiklių savo sudėtyje turi daugiau ar mažiau švelnių detergentų, turinčių savybę nuvalyti per dieną ant veido nusėdusius nešvarumus ir makiažą juos paversdamas tirpiais vandenyje. Plačiausiai paplitęs detergentas yra Sodium Lauryl Sulfate, trumpiau vadinamas SLS. Pramonėje ši medžiaga taip pat naudojama. Pavyzdžiui, pilama į grindų valymo skysčius ir į kitiems paviršiams valyti skirtus produktus. Ji suteikia jūsų grožio produktui putojimo efektą ir negailestingai šiurkštų (nors jūs to nejaučiate) valymą. Viso to pasekoje gauname suerzintą ir ilgainiui sausėjančią odą. 

      Reikia žinoti, jog SLS randamas ne tik veido priežiūros priemonėse, tačiau jis plačiai paplitęs šampūnuose, dušo želė. Beveik visi plaunamąją funkciją atliekantys produktai gali turėti šios medžiagos. 

      Be to, Sodium Lauryl Sulfate nėra savaime suyranti medžiaga, be viso to prisidedanti ir prie vandens taršos. Žinoma, nepamirštant ir to, kad SLS išgaunamas iš palmių aliejaus, o kadangi jo naudojimas pramonėje beprotiškai paplitęs - tai skatina masinį palmių kirtimą kiekvienais metais.

      Žinoma, ties SLS sąrašas tikrai nesibaigia. Susidariau tokią nuomonę, kad kuo sunkiau perskaitomas ingredientas, tuo didesnė tikimybė, kad jis cheminės kilmės. Daugiau apie kenksmingus komponentus kosmetikoje esu rašiusi čia ir čia.

  • Prauskite veidą vėsiu vandeniu.
      Veidą nuprausti nuo kosmetikos valymo priemonių patariama net jeigu ir gamintojas ant pakuotės rašo, jog veidą visiškai užtenka nuvalyti priemone ir tuomet iškart gultis į lovą. Tai ypač galioja toms, kurios veidą prausia cheminėmis medžiagomis prigrūstais prausikliais. Negalima jokiu būdu palikti tų priemonių ant veido odos ir leisti joms ją "valgyti".

      Veido nepatariama plauti karštu vandeniu (net ir žiemą, kada tos šilumos taip norisi), nes būtent vėsus ir net šaltas vanduo skatina kraujo mikrocirkuliaciją ir leidžia odai išlikti švytinčiai. Be to, veido prausimas vėsiu vandeniu padeda taupyti energiją, skirtą vandens pašildymui.

      Mažas patarimas : makiažo valymui visiškai užbaigti naudokite gėlių vandenis, ypač, jeigu vanduo iš jūsų namų krano bėga pasižymi aukštu kalkėtumu. Gėlių vanduo padeda neutralizuoti kalkių poveikį.

  • Medvilninius diskelius makiažui valyti pakeiskite specialiomis daugkartinio naudojimo servetėlėmis (arba augalinės kilmės kempinėlėmis).
      Atkreipkite dėmesį į taip dažnai naudojamus medvilninius diskelius makiažui valyti. Iš tiesų jie nėra tokie švelnūs kaip atrodo : jų paviršius yra lengvai šiurkštus, todėl gali suerzinti jautrią odą. Be to, medvilnės auginimui plačiai naudojami pesticidai.

      Laimei, tam egzistuoja alternatyva - daugkartinio naudojimo servetėlės bambuko, eukalipto, ekologiškos medvilnės ir kitais natūraliais pavidalais. Kiekvieną kartą plaunamos jos gali būti naudojamos ilgą laiką. Kai kurių paviršiai yra netgi švelnesni už medvilninius diskelius. 

      Nuo savęs dar pridėjau ir augalinės kilmės kempinėles. Netrukus pati žadu įsigyti Konjac kempinėlę, kuri taip pat yra daugkartinio naudojimo ir, sako, švelni it šilkas :)

      
      Taigi, venkime chemikalų veido valymo priemonėse, makiažui valyti rinkimės kuo švelnesnes priemones ir galiausiai kiekvieną kartą nuprauskime veidą vėsiu + gėlių vandeniu (tik nepamirškite, kad vanduo neturi atstoti priemonės!). Saugome save ir aplinką :)
Laura

4 komentarai:

  1. Gal butu galima ideti nuoroda tu ekologisku daugkartiniu serveteliu arba kempineles? Labai idomu, kas cia per dalykeliai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Judita,

    Konjac kempinėlės atrodo taip : http://www.konjacspongecompany.com/media/flexslider/Slide_2.jpg

    O servetėlės (bambukinės) taip : http://galerie.alittlemarket.com/galerie/sell/73259/autre-enfant-lingettes-lavables-en-bambou-866023-lingettes-bff33_big.jpg

    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip tik uzsisakiau Konjac sponge kempinele prie savaite :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Živile.

    Ar jau spėjai panaudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti