2014 m. spalio 20 d., pirmadienis

Uoga Uoga kūno kremas "Alyvuogių krantas"

      



      Yra tokios kosmetikos priemonės, kurias atradus ilgai nepaleidžiu iš savo grožio ar higienos ritualų ir kartoju vis tą pačią, kol visiškai atsibosta, arba rinkoje pasirodo viliojanti naujiena. Dažniausiai man tai būna kai kurie dekoratyvinės kosmetikos gaminiai. O su šampūnais, kondicionieriais, veido/kūno kremais ir kitais higienos gaminiais nuolat eksperimentuoju ir labai retai tenka pakartoti patikusią priemonę.
     Šįkart mano rankose matote "Uoga uoga" kūno kremą "Alyvuogių krantas" sausai ir jautriai odai su alyvuogių aliejumi. Jau iš pavadinimo galima suprasti, kad sudėtyje "pagrindiniu smuiku griežia" alyvuogių aliejus, tačiau ingredientų sąrašas yra žymiai turtingesnis ir kitomis aliejų rūšimis.


INCI: Šalto spaudimo alyvuogių aliejus (Olea Europaea Fruit Oil), levandų vanduo (Lavandula Angustifolia Flower Water), ekologiškas kokosų aliejus (Cocos Nucifera Oil), ekologiškas moliūgų sėklų aliejus (Cucurbita Pepo Seed Oil), ekologiškas avokadų aliejus (Persea Gratissima Oil), šalto spaudimo abrikosų kauliukų aliejus (Prunus Armeniaca Oil), ekologiškas makadamijų riešutų aliejus (Macadamia Ternifolia Seed Oil), bičių vaškas (Cera Alba), kanolos aliejus (Brassica Campestris Seed Oil), medetkų ekstraktas (Calendula Officinalis Flower Extract), ramunėlių ekstraktas (Anthemis Nobilis Flower Extract), vitaminas E (Tocopherol).


       Pilna puokštė įvairių aliejų turi pasirūpinti, jog jūsų oda būtų sudrėkinta, pamaitinta, minkšta ir apsaugota. Alyvuogių aliejus reguliuoja odos drėkinimą ir suaktyvina kraujotaką, todėl šį aliejų patartina rinktis turint brandžią arba labai sausą odą. Taip pat šiame aliejuje yra vitamino E, kuris saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, o tai reiškia, kad padeda odai ilgiau išlikti jaunai. Gal todėl alyvuogių aliejų ypač mėgsta italės, kurios aliejumi tepasi nuo galvos iki kojų. Atsimenu, kažkada skaičiau garsios italų aktorės Sophios Loren (jei neklystu šiemet ji sulaukė garbingo 80 metų jubiliejaus) interviu, kuriame ji išvardijo savo kasdienius grožio receptus. Viename iš punktų buvo paminėta, jog Sophios mėgstamiausia grožio priemonė ir yra būtent šis aliejus, kurį ji naudoja plaukų priežiūrai, kaip kremą, makiažo valiklį ir net vonioms procedūroms.
       Galbūt vienas iš dažniausiai naudojamų aliejų kosmetikoje yra kokosų aliejus, kuris irgi pasižymi kaip priemonė kovai su pirmaisiais senėjimo požymiais. Taip pat puikiai minkština odą, drėkina išsausėjusias kūno vietas ar net saugo nuo žalingo saulės poveikio (todėl tinka po deginimosi). Prisipažinsiu, nesu didelė kokosų aliejaus fanė, nes pastebėjau, jog mano plaukų ir odos jis nedrėkina,  o kaip tik atvirščiai – sausina. Teko girdėti, jog ne visiem tinka, į tą grupę turbūt papuolu ir aš, bet šis rezultatas būna tik naudojant vieną patį aliejų, o ne kombinacijoje su  kitomis medžiagomis.
       Moliūgų sėklų aliejus yra vienas labiausiai odą maitinančių aliejų, praturtingas riebiosiomis rūgštimis, vitaminais ir cinku. Aliejus naudojamas maitinimui, drėkinimui, odos valymui, nes pasirodo, moliūgų sėklų fermentai tirpdo negyvas odos ląsteles, todėl gerina odos būklę. Saugo nuo saulės nudegimų, skaitina žaizdų gijimą ir dar turi daugiau teigimų savybių.
      Avokadų aliejus puikiai maitina, stangrina ir drėkina odą, suteikia jai elastingumo ir glotnumo, tinkamas naudoti esant odos problemoms (aknė, egzema).
      Abrikosų kauliukų aliejus aktyvina odos medžiagų apykaitą, padeda išlaikyti drėgmę, ypač tinka lengvų drėkinančių kremų gamybai, ramina sudirgusią odą ir turi antibakterinį poveikį. 
      Makadamijų aliejus gerai įsiskverbia į odą, gerai ją minkština ir giliai drėkina, saugo nuo išsausėjimo bei atstato drėgmės trūkumą.
      Ir man dar visiškai negirdėtas kanolos aliejus. Panaršiusi internete radau, jog tai yra tam tikra rapsų aliejaus rūšis, tačiau išsamesnės informacijos lietuvių kalba apie jo poveikį neradau. Pavyko sužinoti, kad šis aliejus nėra plačiai naudojamas Europoje, įprastai galima aptikti Kanados ir JAV rinkose maisto ar kosmetikos pramonėje.
      Medetkų ir ramunėlių ekstraktai ramina ir gydo odą.
      Nuskenavus etiketę galim pereiti prie mano asmeninės patirties naudojant kremą. Kaip matote, kremas pasižymi žalia spalva, kuri panaši į alyvuogių spalvą. Realiai spalva švelnesnė nei nuotraukoje. Savo konsistencija gaminys yra kažkur viduriuke tarp kūno sviesto ir kremo. Kvapas irgi yra „žalias“, jei man užrištų akis ir pakištų indelį po nosimi, tai vaizduotėje pirmiausia iškiltų avokadas, o ne alyvuogės. Galbūt todėl, kad jos neįeina į mano maisto racioną, tai ir kvapo neišskiriu. Tiesiog jaučiasi toks „žalias“ ir riebus kvapas. Ne veltui, juk tiek aliejų sudėtyje. Dėl parinktos ingredientų kombinacijos kremas tinkamas ir kūno odos drėkinimui, ir maitinimui. Todėl tinka naudoti ir šiltuoju, ir šaltuoju laikotarpiu. Pakankamai gerai tepasi ant odos, tačiau žinoma, kurį laiką ant odos būna šioks toks riebumas. To ir reikia tikėtis naudojant aliejus ar kitas priemones, kuriose didžiąją sudėties dalį jie sudaro. Tad tai tėra natūralus ir neišvengiamas priemonės minusiukas. O kalbant apie pliusus, mano kūno odą kremas gerai pamaitina-sudrėkina, nejaučiu poreikio juo teptis kiekvieną dieną, o tai manau labai geras kokybės požymis. Neseniai atradau dar vieną kremo panaudojimo galimybę. Jis labai tiko atlikti kūno masažą:) Deja, po tokios procedūros smarkiai sumažėjo kremo kiekis, nes mano vaikinas tikrai man jo nepagailėjo:)
     Baigiant savo straipsnį, pasakysiu savo galutinį įvertinimą. Kremas man labai patiko, todėl tikiuosi įšbandyti ir kitus "Uoga uoga" kremus. Ypatingai mane vilioja drėkinamasis sviestas "Spanguolių potvynis", pastaruoju metu esu pametusi galvą dėl spanguolių, pradedant nuo ledų, baigiant kosmetikos priemonėmis:) Tačiau geriau palauksiu vasaros, nes žiemą mūsų odai reikia daugiau maitinančių priemonių.
    O kokius kremus jums pavyko išmėginti ir kokie įspūdžiai?

Jurgita





     

1 komentaras:

  1. Kviečiu sudalyvauti Best Blog Awards :) http://albinoskittle.blogspot.com/2014/10/best-blog-awards.html

    AtsakytiPanaikinti