2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Nugalėk aknę natūraliomis priemonėmis: 7 žingsnių programa pagal diplomuotą odos specialistę! (4 žingsnis)

Nuotrauka iš: http://weheartit.com/entry/68045384/search?context_type=search&context_user=Glittery_Coco_Puffs&query=headache&sort=most_popular

      Kad aknės priežastimi gali būti hormonai - visiems seniai žinoma. Puikus to pavyzdys yra paaugliai, kuriems brendimo laikotarpiu hormonai su maža humoro gaidele kalbant mėgsta gerai "pasiausti". Tam tikri hormonai, tarkime moterims, suaktyvėja prieš menstruacijas arba net menopauzės metu. Gera naujiena ta, kad net ir tai galima valdyti! Darosi įdomu? Paskaitykite toliau.


      Androgenai:



      Tai vyriški lytiniai hormonai, kurių turi tiek patys vyrai, tiek ir moterys. Dažniausiai dėl aknės būtent šie hormonai ir atsiduria kaltinamųjų sąraše, kadangi jie paskatina sebumo gamybą. Sebumas pats savaime nėra problema, tačiau jis sukuria palankias sąlygas aknės bakterijoms tarpti. Taigi, kuo daugiau androgenų, tuo daugiau sebumo, o kuo daugiau sebumo - tuo daugiau bakterijų.



      Dažniausiai šių hormonų gamyba suaktyvėja brendimo laikotarpiu ir labiau merginoms, negu vaikinams. Kovojant su akne, svarbiausia šiuo atveju yra reaguoti ramiai ir neleisti jai išsikeroti. Netinkama mityba, alergijos tam tikram maistui ar netgi paprasčiausias stresas gali išbalansuoti hormonų veiklą ir/arba padidinti androgenų gamybą.



      Kaip jūs galite sau padėti?

  • Sveikai maitinkitės ir stenkitės vengti cukraus (ne tik to tikrojo, dedamo į arbatą ar kavą, bet ir to, kuris nenormaliais kiekiais dedamas į įvairius gazuotus gėrimus. Apie dirbtinai saldomą maistą nei nekalbu);
  • Išmokite valdyti stresą. Jūs visiškai jo išvengti negalite, tačiau galite pakeisti požiūrį į jį;
  • Venkite kofeino. Bendrai kalbant, kofeinas skatina streso hormonų gamybą, taigi geriau išbraukti įvairias kavas ar kitokius gėrimus, kuriuose gali būti kofeino, iš savo dienos raciono. Dieną pradėti kava yra nepaprastai malonu, tačiau tai taip pat turi savo kainą. Jeigu esate priklausoma nuo kofeino, teks susiimti!
  • Jeigu valgote daug mėsos, dirbtinai užauginamos žuvies, vartojate daug pieno produktų ar kiaušinių - gerai pagalvokite: daugelis, ir tikrai daugelis šių gyvūnų yra maitinami dideliais hormonų kiekiais, kuriuos jūs ir suvalgote. Geriausia, ką galite padaryti, tai stengtis sumažinti šių produktų vartojimą. Jeigu visai atsisakyti nepavyksta, bent jau paįvairinkite mitybą arba rinkitės sveikai augintą produkciją.
      Kortizolis:

      Kitaip šis hormonas vadinamas streso hormonu. Jeigu stebite savo odos būklę, turėjote pastebėti, jog ypač daug stresuojant, oda taip pat kenčia ir kenčia ne nuo bet to, o nuo atsirandančių spuogelių. Taip yra dėl to, jog stresas ir aknė yra labai tarpusavyje susiję dalykai. Kuo labiau senstame, tuo ilgiau šis hormonas užsilaiko mūsų kūne. Štai kodėl vyresniame amžiuje aknė labiau siejama su stresu. Šiek tiek streso dar niekam nepakenkė, tačiau jeigu stresuojate nuolatos - tai neduos jokios naudos jūsų grožiui. Taigi, streso kontrolė yra labai svarbi kovojant su akne. 


      Kaip jūs galite sau padėti?

  • Jeigu esate emociškai išsekę, skirkite laiko tik sau, pailsėkite nuo visko;
  • Dar ir dar kartą venkite kofeino, kuris didina kortizolio gamybą;
  • Reguliarus ir saikingas mankštinimasis ar sportas yra viena iš veiksmingiausių priemonių sumažinti stresui ir "sustyguoti" hormonams;
  • Gal nuskambės ir keistai, bet...apsilankykite pas masažistą ar paprašykite šeimos narių jus švelniai pamasažuoti. Tai nepaprastai atpalaiduoja!
  • Pasilepinkite vonia ar šiltu dušu;
  • Juokas įtakoja sveikatą iš gerosios pusės, todėl pamėkite komedijas, juokitės kartu su draugais;
  • Klausykitės muzikos ir dainuokit į valias. Kad ir duše! 
  • Užsiimkite kūrybine veikla.
      Kaip jau pastebėjote, didžioji sąrašo dalis skirta dalykams, kurie tikrai atpalaiduoja ir priverčia užsimiršti! Sąrašas nėra baigtinis, kiekviena jūsų turite dalykų, kurie atpalaiduoja tik jus :) 

Nuotrauka iš: http://weheartit.com/entry/99305490/search?context_type=search&context_user=fitfoorme&page=3&query=workout+clothes&sort=most_popular

      Sportas ir aknė:
  • Sportas ne tik atitraukia mus nuo streso, bet ir stiprina sveikatą, gerina savijautą. Sportuojantys žmonės dažnai mažiau jautrūs stresinėse situacijose;
  • Sportuodami prakaituojame, todėl iš organizmo automatiškai šalinasi įvairūs toksinai - tai, ko mūsų organizmui visiškai nereikia;
  • Sportas skatina kraujo cirkuliaciją ir tuo pat metu užtikrina audinių maitinimą. Tai naudinga, jeigu turite aknės paliktų randų. 
      Tačiau kiekvienas dalykas turi ir savų minusų. Sportui šiuo atveju sakome taip, bet dėmesio - nepersistenkite, nes tai gali būti pavojinga! Pernelyg intensyvus nuolatinis fizinis krūvis gali padidinti testosterono gamybą, kas padidina tikimybę susirgti akne. 

      Jeigu jums vis dėlto sunku suvaldyti savo nuotaikas, patiriate daug streso ar pykčio priepuolių; jeigu jūs nuolat neišsimiegate ar kankina nemiga, o nerimas nepalieka jūsų nei minutei - apsilankykite pas gydytojus. O nuo ŠIANDIEN atsisakote kofeino, paimate muzikos grotuvą ir apibėgate ratą aplink stadioną! 

Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą