2018 m. rugpjūčio 25 d., šeštadienis

Dr. Hausckha valomasis pienelis


    Labai seniai kažką rašiau. Atostogos, po to vėl darbai, vėl visokie reikalai, nauji lūkesčiai ir taip toliau. O turėdama laisvą minutę jau tingėjau... Reikia taisytis. Prieš gėrą mėnesį gyriausi nusipirkusi grožio dėžutę, bet kol kas neaptariau nei vieno produkto. Nei vieno. O turėjau gerų progų juos išbandyti, nes buvo ir kelionių, ir švenčių.
   Taigi pradedam. Pirmas mano pasirinktas produktas bus Dr. Hauschka valomasis pienelis. Šį kosmetikos gamintoją turbūt pažįsta kiekviena natūralia ar ekologiška kosmetika besidominti persona. Vokiečiai yra pamišę dėl ekologijos ir ne vien kosmetikos srityje. 
    Odos valymas-prausimas gal ir nėra įdomiausias odos priežiūros etapas, bet užtat svarbiausias. Aš nekalbu vien tik apie makiažo valymą, bet daug platesne prasme. Jur oda išskiria riebalus, prakaituoja, ypač su tuo vargsta riebiaodės, ant jos per dieną nugula įvairūs mūsų aplinkoje pasitaikantys nešvarumai. O kai oda užteršta, ji praranda sveiką ir dailią išvaizdą. Spuogai, papilkėjusios ar išsausėjusios zonos, arba atvirščiai, itin didelis riebalavimasis. Tada puolam į paniką, pradedam defektus slėpti po dar storesniu makiažo sluoksniu ir problema tik dar labiau blogėja. Todėl geriausia iš karto rūpestingai prižiūrėti savo odą ir atsakingai valyti. Aš visada turiu makiažo valiklį, veido prausiklį ir micelinį vandenį savo vonioje. Su viena priemone galiu išsiversti tik trumpai ir iš bėdos, pavyzdžiui, kelionėje. 
   Šis pienelis naudojamas  kaip makiažo valiklis arba prausiklis net jautriai veido odai. Tikrai švelni priemonė. Sudėtyje esantis simondsijų aliejus bei perluočių ekstraktas neleidžia odai išsausėti. Kreminis pienelis švelniai valo ir tinka net akių sričiai.

INCI: Water (Aqua), Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Lactobacillus/Oat/Rye/Wheat Seed Extract Ferment, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Lecithin, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Gluten, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*.
* iš natūralių eterinių aliejų.
Kosmetikos DNR apžvalga čia.

   Kaip jau minėjau, įprastai naudoju kelias valymo priemones, vieną vien tik akių makiažui valyti, kitą - visam veido ir makiažo likučių nuvalymui nuvalymui. Užbaigimui arba rytais - micelinis vanduo. Bet į kelionę atskiro lagamino kosmetikai nepasiimsiu. Tad lieka išsūkis - programa minimum. Pajūryje įvyko priemonės krikštas. 30 ml pakuotė daug vietos neužima ir patogi pasiimti, nors namuose verta turėti maksimalaus tūrio pienelį. Žinoma, ir ekonomiškiau. Pienelis kreminės konsistencijos ir įprastos baltos spalvos. Kvapas nežavi, tačiau aš jau seniai esu pripratusi prie žolinių, ir dirbtiniais kvapais nenusaldintų aromatų. Čia ne kvepalai. 
   Išbandžiau valyti ir veido odą ir akių makiažą. Priemonė tikrai švelni, jokio erzelio, jokio išsausėjimo ar kitokios neigiamos reakcijos. Net ir su akių tušu susitvarkė. Tiesiog sudrėkinu vatos diskelį, uždedu šiek tiek priemonės ir palaikau prispaudusi prie blakstinų. Nusivalo. Tik negaliu komentuoti, ar susitvarkytų su vandeniui atspariu tušu. Niekada neturėjau poreikio tokį naudoti, man ir taip gerai laikosi tušas ant blakstienų, o pasidažiusi nesimaudau. Nusiprausus odos netempia. Namuose po makiažo nuvalymo dar naudoju veido prausiklį ar putas, bet išvykoje tik pakartotinai veidą nusivaliau su priemone. Kad tikrai būtų švaru.
     Ką galiu pasakyti,vertinga priemonė, nesistebiu, kodėl Dr. Hauscka daugelio mėgstama. Bet, aišku, ir kaina didesnė nei paprastų valiklių. Tačiau galima gaudyti akcijas, jei yra galimybė, siųstis iš Vokietijos. Jų produkcija prekiaujama daugelyje natūralios kosmetikos parduotuvių, galima rasti vaistinėse (Eurovaistinėje tikrai yra). Neturiu problemų dėl jautrios odos, bet vargstančioms su tokia bėda, rekomenduoju išbandyti.

Jurgita

6 komentarai:

  1. O aš nesuprantu, čia tokia kaina turbūt už kvepalus pienelyje, nes negi už alkoholį :D Tikrai negaliu suprasti kodėl šis brand'as taip išpopuliarėjo... Nė vieno jų produkto neturėjau, ir visiškai netraukia įsigyt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na čia labai subjektyvu:) visi mes renkamės kosmetiką pagal lūkesčius, gautą rezultatą ir, žinoma, finansines galimybes. Taip, kosmetika ne iš pigiųjų, galima rasti ir pigesnių alternatyvų, tačiau kažkam patinka ir tinka:)

      Panaikinti
    2. Man dovanotų - nenaudočiau. Rašo, kad tinka ir akių sričiai. Neįsivaizduoju, kam gali patikti akis valyti su alkoholiu :) Aš nesu prieš brangesnius produktus, bet šiuo atveju sudėties pagrindas yra vanduo ir alkoholis, plius keli populiarūs aliejai - manau, kad kaina neatitinka kokybės(sudėties), bent jau šio pienelio atveju. Todėl ir įdomu man, kas renkasi tokius produktus. Spėju tie, kas myli brandą, nepriklausomai ką jie pagamina :) Sutinku, kad yra įvairiausių psichologinių faktorių, ir žmonės renkasi pagal skirtingus kriterijus :)

      Panaikinti
    3. tikrai pažįstu žmonių, kurie Dr. Hauschka kosmetiką dievina:) pati asmeniškai neturiu favorito, kai kas patinka, kai kas ne, ir taip su visais gamintojais.
      beje, yra įvairių alkoholių rūšių, ne visi yra blogis. Siūlau pasiskaityti NatūralusID straipsniuką apie alkoholius kosmetikoje, nuoroda https://naturalusid.blogspot.com/2015/12/abc-alkoholiai-kosmetikoje.html. Pastebėjau, jog autorė visada itin kruopščiai išnagrinėja gaminių sudedamąsias dalis

      Panaikinti
    4. Autorę žinau, ir skaitau. Su autore pilnai sutinku dėl naftos, SLS ir cheminių saulės filtrų. Jų visų atsisakiau (naftos pradedu atsisakyti). Tačiau dėl alkoholio manęs neįtikino! Sako, 10% nieko blogo. Bet kiek pamenu, Madaros ir Hauschkos produktuose kone kiekviename nemaži kiekiai alkoholio, tad dedamo ant odos alkoholio kiekis susumavus (pienelius, tonikus, kremus ir t.t.) gaunasi išties nemažas! Nežinau, ir tas kvepalų argumentas toks keistokas. Norėjosi perskaičius tik pasidžiaugti, kad kvepalų beveik nenaudoju, o jei kartais naudoju - tai aliejaus pagrindu. Na visų teisė rinktis, bet kol yra gerų produktų be alkoholio, tol Dr. Hauschką apeisiu :)

      Panaikinti