2018 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Acure šveičiamoji veido kaukė



   Su "Acure Organics" kosmetika esu jau pažįstama senokai. Kas reguliariai apsipirkinėja amerikiečių elektroninėje parduotuvėje iHerb, tas daugiau ar mažiau yra girdėjęs apie šią produkciją. Ir daugiausia vien tik gera. Mano pačios pažintis prasidėjo nuo šampūno ir kondicionieriaus, vėliau ir kūno losjoną išbandžiau. Kosmetika paliko vien tik teigiamus įspūdžius. 





    Na ir prisireikė man vieną dieną veido šveitiklio. Ką pirkti? Forumo temoje apie iHerb dažniausiai minimas šveitiklis buvo būtent "Acure Organics". Net pats iHerb'as priemonę tituluoja "Number 1" šveitiklių kategorijoje. Kai visi giria, tai tik laiko klausimas, kada pati įsigysi ir išbandysi savo kailiu. Ir štai turiu. 
    Priemonė atrodo super duper puiki. Tinkanti visiems odos tipams, veganiška, be parabenų, be sulfatų, be ftalatų, be silikonų ir mineralinio aliejaus, nebandyta su gyvūnais ir net sulaukus apdovanojimo - Allure The Beauty Expert 2016. Sudėtyje esantys jūros dumbliai turėtų minkštinti ir detoksikuoti odą, tuo pačiu metu citrinmedžio žievės šveičiančios dalelės ir Prancūziškas žaliasis molis valys odą nesausindamas, lelijų ekstraktas šviežins ir atgaivins.



INCI: Water, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, euterpe olearacea (acai) fruit extract*, rubus fruticosus (blackberry) fruit extract*, rosa canina (rosehips) fruit extract* punica granatum (pomegranate) fruit extract, calendula officinalis (calendula) flower extract*, matricaria recutita (chamomile) flower extract*, aspalathus linearis (rooibos) leaf extract*, vegetable glycerin, sodium methyl coyocyl taurate, juglans reglia (walnut shell) flour, kaolin (french green) clay, sodium lauroamphoacetate, sodium pca, sodium lauroyl lactylate, citrus limon (lemon) peel granules, glyceryl laurate, sodium cocoyl isethionate, cellulose gum, glucono delta lactone, chlorophyll, chondrus crispus extract, potassium sorbate, olea europaea (olive) fruit oil, argania spinosa (argan) culture extract, chlorella vulgaris extract, salvia officinalis (sage) leaf extract, mentha spicata (spearmint) leaf extract, laminaria digitata (kelp) powder, lilium candidum leaf (madonna leaf) culture extract.

*Organic ingredient.

   Kaip matome, sudėtis itin gausi ir daugiausia visokie augaliniai ekstraktai. Dėl tokios gausos jautrios odos savininkėms siūlau atsargiai rinktis produktą. 100 procentų natūralus ingredientas irgi gali suerzinti ar kitaip alergizuoti veido odą, o kuo tų ingredientų daugiau, tuo didesnė tikimybė, kad gali taip nutikti. Gamintojas akcentuoja žaliajį molį, jūros dumblius, baltąsias lelijas ir citrinos žievelę, nors šie ingredientai yra sudėties viduryje ar gale. Greičiausiai taip bandoma atkreipti daugiau vartotojų dėmesio, gal juodųjų serbentų ir erškėtuogių ektraktai skamba ne taip patraukliai ir egzotiškai. Kosmetikoje irgi vyrauja savos mados.


    Tęsiam toliau, paprastoje baltoje išspaudžiamoje tūtelėje slepiasi tamsiai žalia priemonė. Pauosčius galima atskirti citrinų aromatą ir dar kažką. Mano uoslė nėra tokia stulbinanti, jog sugebėtų atskirti likusius augaliukus iš vienos didelės maišalynės. Paspaudus ant rankos pasirodo žalia tiršta masė, kuri atrodo ne itin vizualiai patraukliai. Šveitiklį reikia tepti ant drėgno veido ir švelniais judesiais nušveisti odą. Iškart palietus pirštais galima pajusti kietas šveičiamąsias daleles, tai citrinmedžių žievės granulės. Jos smulkios, todėl šveitimas nėra agresyvus. Pati priemonė dar šiek tiek ir putoja, bet negausiai. Po procedūros veido oda lieka daug švelnesnė ir, žinoma, švaresnė. Daug maloniau tepti kremą ar serumą ant tokios odos. Nors, parašyta, jog tinka visų tipų odai, bet manau, jog sausa oda pajus tempimą. Visgi žaliasis molis labiau tinkamas riebiai, o ne sausai odai. Po šveitimo pati nepajaučiu tempimo, tačiau apima toks jausmas, lyg oda būtų įsprausta į kažkokius rėmus. Panašiai jaučiasi žmogus, kuris aprengiamas standžia uniforma vietoje laisvos aprangos. Todėl aš visada tepu kremą. Nušveitėm, o paskui reikia drėkinti ir pamaitinti.
    Visumoje priemonė man patiko. Dėl skaistinančio efekto negaliu komenduoti, nes tam reikia šveitiklį naudoti gerokai ilgiau. Priemonė patiks jei mėgstate jausti tą šveitimą, nes granulės nors ir mažos, tačiau neištirpsta. Pati pirkčiau ir antrą kartą, arbą šį "Acure" arba gasulio molį.

Jurgita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą