2017 m. spalio 29 d., sekmadienis

Green Feel atkuriamasis šampūnas ir kondicionierius


   Su  "Green Feel" produkcija jau teko man susidurti, išbandžiau veido kremą. Tai nebrangi lietuviška kosmetika, lengvai randama mūsų prekybos centruose, o dažnai, galima įsigyti ir su didelėmis nuolaidomis. Tokių nuolaidų metu nusipirkau atkuriantį šampūną ir kondicionierių-kaukę su šaltalankių aliejais.  Iškart noriu pasakyti, jog "Green Feel" turi plaukų priežiūros liniją su SLS sudėtyje ir atskirą liniją be šio nepageidaujamo ingrediento. Savaime suprantama, jog išbandžiau pastarąją. 
    Kosmetiką "Green Feel" gamina lietuvių kompanija "Cosmoway", beje, neseniai prekybos centruose pasirodė naujas jų produkcijos ženklas "Nida". Šią kosmetikos liniją sukūrė buvę "Biok" darbuotojai. Kodėl nuklydau į lankas? O gi todėl, kad naudoju "Nida" micelinį vandenį, apie kurį ateityje papasakosiu.
   Grįžtam prie "Green Feel". Mums siūlomas atkuriamąjį poveikį turintis šampūno ir kondicionieriaus duetas arba dažytiems plaukams. Iš nuotraukos matome, ką pasirinkau. Skirta pažeistiems, išsausėjusiems, spindesį praradusiems plaukams. Labai akcentuojamas šaltalankių aliejus, kuris turi maitinti plaukus, grąžinti jiems spindesį. Dar minimas kažkoks pažangusis YOGURTENE komponenetas, kuris padeda atkurti pažeistus plaukus, stiprina jų struktūrą. Bet dažniau tokie pažangūs ingredientai man sukelia daugiau abejonių nei žadina smalsumą, nes niekada nepatikrinsi, iš ko jis sukurtas, ar apskritai tai tėra marketingo triukas.

INCI: Aqua*, Sodium Coco-Sulfate*, Coco-Glucoside*, Glycerin*, Coco-Betaine*, Dicaprylyl Ether*, Decyl Glucoside*, Yogurt Powder*, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil*, Hydrolyzed Wheat Protein*, Hydrolyzed Wheat Gluten*, Glyceryl Oleate*, Glycol Distearate*, Glyceryl Stearate*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride*, Xanthan Gum*, Parfum*, Lactic Acid*, Polyquaternium-10, Dehydroacetic Acid*, Benzyl Alcohol*.
* – Ecocert, Cosmos, Nordic Ecolabel standartais patvirtintos arba natūralios prigimties medžiagos.

    Kairėje mano delne matome šampūną. Jis įprastos konsistencijos, toks į baltumą. Kvapas malonus ir specifinis. Šampūnai, kurių pagrindą sudaro Coco-Betainas, Coco-Sulfatai, visi kvepia panašiai ir nieks to aromato nesugeba užgožti. Tačiau, išsiplovus galvą, jokio kvapo nebelieka. Putoja puikiai, galvos nešvarumus išplauna. Plaukų formavimo priemonių nenaudoju, tad negaliu pasakyti, kaip jam sekasi su visokiais plaukų lakais ir panašiai. Norėčiau pasakyti, kad šis šampūnas paprastas, bet neprastas, tačiau ilgainiui pastebėjau mane nedžiuginantį požymį - pradėjo rastis pleiskanų. Seniau turėjau pleiskanų problemą ir nesisekė jos pašalinti su jokiais šampūnais nuo pleiskanų. Bet perėjus prie natūralios kosmetikos, po tam tikro laiko galvos odos būklė pagerėjo ir pamiršau šią problemą. Tačiau naudodama "Green Feel" gaminį, pastebėjau, jog pleiskanos vėl atsinaujina, jų nedaug, bet tendencija manęs nedžiugina. Reikia daryti išvadą, jog šampūnas man netinka, gal per agresyviai veikia galvos odą. 
   Toliau kondicionierius-kaukė su šaltalankių aliejumi irgi iš atkuriamosios linijos. Žadamas panašus poveikis kaip ir šampūnui. Šaltalankių ir jojoba aliejai intensyviai maitina išsausėjusius plaukus. Hidrolizuoti kviečių baltymai stiprina plaukų struktūrą, o mūsų superherojus pažangusis komponentas YOGURTENE padeda atkurti pažeistus plaukus, suteikia jiems švelnumo ir glotnumo.

INCI: Aqua*, Cetearyl Alcohol*, Behentrimonium Chloride*, Glycerin*, Hydrolyzed Wheat Protein*, Hydrolyzed Wheat Gluten*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil*, Yogurt Powder*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride*, Dehydroacetic Acid*, Benzyl Alcohol*, Parfum*, Lactic Acid*.
* – Ecocert, Cosmos, Nordic Ecolabel standartais patvirtintos arba natūralios prigimties medžiagos.

    Nuotraukoje dešinėje ir yra mano apkalbamas produktas. Tirštas kaip kremas, baltos spalvos ir to paties specifinio aromato. Deja, manęs visiškai nesužavėjo. Kai priemonė vadinama kondicionieriumi-kauke, man iškart kyla didesni lūkesčiai. Juk turi atlikti daugiau nei paprastas balzamas. Bet ne šį kartą... Arba ne mano plaukams skirtas. Man susidarė įspūdis, kad poveikis labai silpnas. Ar aš naudočiau kondicionierių po plaukų trinkimo ar ne, rezultatas panašus. Ir tikrai nepastebėjau išgirto švelnumo, glotnumo. Dabar jau naudoju VIVI balzamą, tai rezultatas kaip diena ir naktis.
     Išvados pabaigai. Man šie du produktai netinka. Naudojant šampūną vėl pradeda rastis pleiskanos, o kondicionierius išvis kažkoks nevykęs. Aišku, daugiau nebekartosiu. "Gren Feel" veido linija man labiau patiko nei plaukų. Dar turiu jų aliejinį makiažo valiklį, apie kurį apžvalga irgi pasirodys kažkada. Na, bet tikiu, jog galima rasti sau kažką tinkamo iš šios produkcijos.


Jurgita

2 komentarai:

  1. Na, matyt, tikrai kiekvienam savo. :) Kondicionieriaus nebandžiau, tik šampūną. Pati pleiskanų problemos neturiu, šampūnas jos ir neiššaukė, tačiau draugas kenčia nuo pleiskanų - nupirkau jam šį šampūną tikėdamasi, kad bent kiek pagerės ir susitvarkė visai! Žodžiu, tiek man, tiek draugui buvo atradimas, kartosim. :)

    AtsakytiPanaikinti