2016 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Inika mineralinis makiažo pagrindas


   Kiek jau esu išbandžiusi mineralinių pudrų (Everyday Minerals, Alima Pure, LaMav, Faerie Organic, Lily Lolo, Uoga Uoga), o man vis negana. Nors dabar naudoju Inika, net pakartotinai vėl noriu išbandyti Everyday Minerals (palyginti kaip pasikeitė), įsigyti pilną pakuotę Lily Lolo pudros, pratestuoti Bellapierre (visiškai neteko čiupinėti), britų Mirror & Makeup, vokiečių (?) Provida Organics, britų PHB Ethical Beauty, JAV Larenim, Devita, britų Beautiful Movement ir sąrašas nebaigtinis.... Neprižadu, jog viską pavyks išmėginti. Pagal ką renkuosi, o gi žiūriu, jog kompanija būtų pripažinta kaip natūralios ir/ar ekologiškos kosmetikos gamintoja, privalumas eko sertifikatai, o pudros sudėtis be nelabai naudingų priedų (talko, bismuto oksichlorido, naftos produktų, parabenų, dažų ir kt.). Žinoma, kartais tarp birių  į draugiją įsipaišo ir kokia kreminė pudra, pastaruoju metu labai svajoju apie ZUII makiažo pagrindą. Kada nors, gal kai vėl pradėsiu dirbti, įgyvendinsiu šį savo norą.
    Seniai norėjau išbandyti Inikos birią pudrą, bet taip susiklostė, jog kreminis makiažo pagrindas man pakliuvo anksčiau, o birią pirkti vis delsiau. Bet buvo verta. Nuotraukoje ne pilna pudros pakuotė ir ne miniukas. Įprastai pardavinėjama 8 g indeliuose, o aš turiu mažiau nei pusę to kiekio (3 g). Tokios sumažintos versijos slėpėsi Grožio draugo staigmenų dėžutėse. Ir ne, aš nepasidaviau tai manijai ir neužsisakinėjau grožio dėžutės. Tiesiog nupirkau iš vienos merginos, kuriai arba nepatinka tokios priemonės arba nežino, koks čia gėris.


   Spalva "Nurture" tinkama šviesiai ar vidutinio šviesumo odai. Tai turbūt pats populiariausias atspalvis tarp lietuvaičių, nes pudroje dominuoja smėliniai tonai. Tai maskuoklis, makiažo pagrindas ir pudra viename - taip prasideda priemonės pristymas. 100 proc. natūralus produktas, veganiškas, nekemša porų ir tinka visiems odos tipams. 

INCI: Mica, may contain (+/-) titanium dioxide (CI77891), zinc oxide (CI77947), iron oxides (CI77491, CI77492, CI77499), ultramarines (CI77007). 

Žėrutis (mica)- atspindi šviesą bei sumažina porų bei raukštelių matomumą, užmaskuoja veido raudonį.
Titano dioksidas - apsaugo nuo tiesioginių saulės spindulių, atspindi šviesą bei puikiai padengia odą.
Cinko oksidas - apsaugo nuo saulės, ramina sudirgusią odą, gali padėti išspręsti veido raudonio problemą.
Geležies oksidai - sugeria ore esančius sunkiuosius metalus ir neleidžia jiems įsigerti į odą. Geležies oksidai suteikia pudrai spalvą.
Ultramarinas - mėlynas kosmetinis dažiklis, vengti patekimo į burną. 

Kosmetikos DNR įvertinimas
EWG's Skin Deep įvertinimas - 1 balas (kuo mažesnis balas, tuo priemonė mažiau kenksminga)

     Pirmoje nuotraukoje matote kūtvelą be makiažo. Antroje jau veidas padengtas Inikos mineraline pudra. Mano po žiemos pablyškusiam veidui suteikė šiek tiek spalvos, bet ne tiek, kad išsiskirtų iš bendro vaizdo. Trečioje nuotraukoje jau esu susišukavusi plaukus ir pilnu makiažu: JOIK BB kremas kaip makiažo bazė, Inika mineralinis makiažo pagrindas, Lily Lolo antakių šešėliai, Avril akių kontūro pieštukas, Lavera blakstienų tušas, ant skruostų ir lūpų Jane Iradale kreminiai skaistalai.

Atspalvių pasirinkimas. www.groziodraugas.lt

    Nepaisant to, kad pudra tinkama visiems odos tipams, biri priemonė visada paryškins drėgmės stokojančias odos zonas ir išdavikiškai parodys tai šerpetojimu.  Todėl prieš pradedant makiažą veidą reikia padengti drėkinančia priemone. Tai gali būti drėkinantis kremas, man tiko ir BB kremas. Perfrazuosiu taip, nors tinka visiems odos tipams, ypač rekomenduoju mišriai, linkusiai į riebumą, odai.
    Pudra iš tiesų maskuoja, tačiau maskavimas nėra stiprus, dėl to ryškių odos defektų nepaslėps. Bet smulkias raukšlytes ar kitus nedidelius netobulumus užmaskuos, sulygins veido toną. Mano Rudolfo nosis pradingo bei pasislėpė strazdanos. Taip, aš turiu strazdanų, tačiau nuotraukoje jų nesimato. Taip pat sulygino odos spalvą. Po žiemos esu visa išbalusi, nes dėl nėštumo nesistengiau palaikyti bent minimalaus įdegio, todėl "Nurture" atspalvis duoda lengvo rusvumo. Pudra turi "satininį" padengima, tai yra, subtilus švytintis efektas. Skirtingai nei Everyday Minerals, neturi matinių pudrų. Visgi riebios odos savininkėms reikalinga papildoma priemonė - matizuojanti pudra, kuri padės pažaboti odos riebalus. Mano veido oda nėštumo metu ir po gimdymo mažiau riebaluojasi, tikiuosi, jog taip ir liks,  todėl galiu išsiversti tik su makiažo pagrindu.
    Žinot, kodėl man taip patinka mineralinės pudros?

  • mineralinių makiažo pagrindų spalva lengviau prisitaiko prie odos tono nei skystos pudros.
  • man asmeniškai patogiau, lengviau ir greičiau veidą padengti biria priemone nei skysta. Skystą makiažo pagrindą reikia itin kruopščiai išsklaidyti, kad neliktų dryžių, o su biria priemone daug paprasčiau.
  • dėl sudėtyje esančių titano dioksido bei cinko oksido turi nedidelę apsaugą nuo saulės (SPF15). Visos pudros turi šią apsaugą, net jei aprašyme ir nepaminėta.
  • ilgas galiojimo laikas. Kadangi sudėtyje nėra skystų ingredientų, tai galiojimo terminas sieka 3 metus ar net ilgiau. Visada esu rami, jog pudroje nesikaupia jokios bakterijos.
  • sudėtyje nėra jokių nereikalingų medžiagų ar funkcinių priedų. Net ekologiškose skystose pudrose įmanoma rasti kokį ne itin patrauklų konservantą kaip Benzilo alkoholį ir Fenoksietanolį.

    Ir pabaigai, ar rekomenduoju. Žinoma. Tai produktas, pasižymintis aukšta kokybe, tinkama net veganams, o kompanija kelia sau aukščiausius gamybos reikalavimus. Vienintelis minusas mano akimis - kaina nėra patraukli paprastos lietuvės piniginei (8 g kainuoja 38 eurus) . Dėl to dažniau bei greičiau išbandomi kitų kompanijų makiažo pagrindai, kurių kaina priimtinesnė.

Jurgita

2 komentarai:

  1. Ačiū už puikų straipsnį! Gal išeitų jums palyginti šią Inika pudrą su LaMav? Šiuo metu mąstau apie jas ir neapsisprendžiu.. Mano oda riebi, norėtųsi, kad matinė oda išliktų kuo ilgiau bei kad ant veido nesimatytų.. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. LaMav pudra turi daugiau blizgių dalelių, todėl siūlau geriau Inika:) Bet kokiu atveju matizuojanti užbaigiamoji pudra privaloma turėt riebiaodėms:)

      Panaikinti