2016 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Dr. Hauschka lengvas rožių kremas (Sample size)


   Visai neseniai apžvelgiau "Dr. Hauschkos" gaivinamąjį kremą, o dabar ant veido tepu kitą jų produktą veidui - lengvą rožių kremą. Abi mini pakuotes (5 ml) pirkau kartu iš Vokietijos internetinės parduotuvės www.violey.com. Čia prekiaujama bene visa vokiška natūralia ar ekologiška kosmetika, beje, ir už geriausią kainą. 
    Apie pačią kompaniją jau nebekalbėsiu, tikiu, jog dauguma jūsų "Dr. Hauschka" kosmetiką žinote ar bent jau viena ausimi apie ją girdėjote. Iškart eisiu prie reikalo. Gamintojas nurodo, jog kremas tinkamiausias jautriai, sausai ir drėgmės stokojančiai odai. Mano oda nėra nei sausa, nei jautri, tačiau drėgmės trokšta visada. Labiausiai mane užkabino žodis "lengvas". Aš labai nemėgstu dienai naudoti kremų, kurie palieka riebumo pojūtį ant odos. Taip pat tai labiau vasarai negu žiemai skirtas produktas. 
   Kremo sudėtyje karaliauja rožės: rožių vanduo, rožių eterinis aliejus, rožių vaškas, rožių žiedlapių ir erškėtrožių ekstraktai. Rožės, rožės, rožės - tai drėgmę reguliuojantis ir odą regeneruojantis derinys. Be rožių dar sutinkame avokadų, sezamų, migdolų, kviečių gemalų aliejus, kurie atstato prarastą drėgmę.  Jau ir taip žinoma, jog nerafinuoti aliejai turi visokių odai naudingų vitaminų, mineralų ir kitokių medžiagų, todėl nesismulkinsiu vardindama, nes apie kiekvieną aliejų galimą parašyti ilgą straipsnį. Toliau, paprastųjų perluočių ekstraktas nuramina paraudusią, sudirgusią odą. Rožių ir bičių vaškas saugo nuo neigiamo aplinkos poveikio. O pačiame sudėties gale rikiuojasi įvairios sudėtinės eterinių aliejų dalys ir kvepalai (fragrance). Anot kompetetingų sudėties šifruotojų, šios medžiagos laikomos galimai erzinančiomis, kas aktualu jautrią odą turinčioms, bet bendroje sumoje kreme jų yra toks mažas kiekis, kad vargu ar sulauktume kokios neigiamos reakcijos.

Sudėtį galite pasitikrinti čia:
skaitančioms vokiškai codecheck.info 
skaitančioms angliškai EWG's Skin Deep  (5 balai)

(INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Althaea Officinalis Root Extract, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Beeswax (Cera Alba), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lysolecithin, Rosa Canina Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Citral*, Farnesol*, Eugenol*, Xanthan Gum, Rosa Damascena Flower Wax.
*- sudėtinės eterinių aliejų dalys.



    Kaip ir seniau mano aptartas "Dr. Hauschka" gaivinamasis veido kremas, taip ir šis vienodos konsistencijos bei spalvos. Nei per skystas, nei per tirštas ir neakinančio baltumo. Iš pirmo žvilgsnio skiriasi kvapas.  Nosis užuodžia lengvą ir neįkyrų rožių kvapą.  Lyginant abu kremus tarpusavyje (gaivinamąjį ir šį) visus laurus susižeria būtent pastarasis. Kodėl? Malonesnis aromatas nėra lemiamas kriterijus, tačiau neblogas privalumas. Svarbiausia, kremas iš tiesų yra lengvas, jį malonu tepti ant savo veido odos. Ir mano lūkesčiai galiausiai patenkinti, priemonė greitai susigeria į odą nepalikdama riebumo ar jam būdingo blizgėjimo. Todėl labai tinkamas naudoti prieš pat makiažo atlikimą. Nors šiuo metu beveik nesidažau, tačiau vis tiek mėgstu gaivaus veido pojūtį. Ir dar paminėsiu, šaunus dalykas tie miniukai, padeda išvengti didelių nusivylimų. O 5 ml pakuotė leidžia susidaryti geresnę nuomonę, patinka produktas ar ne, nes kartais to standartinio 2 ml mėginio būna per mažai. 
   Įvertinimas: užskaitau. Jei susiruošiu įsigyti "Dr. Hauschka" kosmetikos, neabejotinai pirmasis mano pirkinys bus šis lengvas rožių kremas. Vasarai manau tai tobulas pasirinkimas. 

Kokius dar "Dr. Hauschka" gaminius galite rekomenduoti?

Jurgita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą