2016 m. kovo 15 d., antradienis

VIVI 12 vaistažolių šampūnas

    
    Dar kartą apie VIVI ir dar kartą apie plaukus. 
   Ir vėl susigundžiau VIVI akcijomis ir šįkart įsigijau jų premijų pasą, o tai reiškia, jog mano namų lentynas  vėl papildė jų prekės. Ne kartą gyriau VIVI plaukų priežiūros priemones, todėl šįkart testuoju 12 vaistažolių šampūną.
  Pasižiūrėjus į jų internetinę parduotuvę matome, jog šiuo metu VIVI prekiauja tik trijų rūšių šampūnais: šis, makadamijų ir alyvuogių. Visi variantai yra seniai nebe naujienos, o jau net kelis kartus patobulintos receptūros versijos. Tai rodo, jog šampūnai rado savo pasisekimą tarp vartotojų. Esu naudojusi VIVI šampūnus su argano bei alyvuogių aliejais. Pirmojo jau neberasite jų asortimente, greičiausiai šis produktas nepateisino pirkėjų lūkesčių ir dingo iš lentynų. Nors negaliu sakyti, jog tas produktas kažkuo blogas, tačiau man nepasirodė ypatingas ir dėl šios priežasties šampūnas, mano nuomone, nevertas savo didelės kainos. Užtat alyvuogių šampūnas man patiko kur kas labiau. O kaip su 12 vaistažolių šampūnu?
    Pagamintas iš ekologiškų plaunamųjų medžiagų, 12 vaistažolių (alavijo, apynių, ajerų, avižų, raudonųjų dobilų, viršūkšlio, akacijos, asiūklio, kaštono, Azijinės centelės, trūkažolės ir Indiškojo lapainio) ekstraktų ir natūralių polimerų, taip gamintojas pristato savo  gaminį. Skirtas riebiems ir normaliems plaukams. 

INCI: Aqua, Cocamidopropyl Betaine*, Coco-glucoside*, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lactate, Glycerin, Aroma (Mango), Betaine*, Lactic Acid, Behenamidopropyl Dimethylamine, Aloe Barbadensis Leaf Powder, Humulus Lupulus Flower Extract, Acorus Calamus Extract, Avena Sativa Grass Extract, Trifolium  Pratense Extract, Terminalia Chebula Extract, Acacia Catechu Extract, Equisetum Arvense Extract, Aesculus Hippocastanum Extract, Centella Asiatica Leaf Extract, Cichorium Intybus Extract, Emblica Officinalis Fruit Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol
*Setifikuoti ekologiški ingredientai, **Eterinių aliejų sudedamosios dalys.

   Tokia sudėtis nurodyta ant buteliuko. Jei atsiverstumėte VIVI puslapį, pamatytumėte, jog ten nurodyta visiškai kita receptūra. Spėju, jog ten dar vis senoji sudėties versija ir puslapis neatnaujintas. Pagrindinis skirtumas - pakeistos visos 12 vaistažolių ir konservantas Benzilo alkoholis dabar atsidūrė pačiame sudėties gale.
    Šampūnas rusvo gelio konsistencijos ir įdomaus kvapo. Turint omenyje, jog sudėtyje sąveikauja net 12 skirtingų augalinių ekstraktų, prieš pauostant tikėjausi vaistinio-žolinio aromato, kuris nėra itin malonus, tačiau įmanomas toleruoti. Tačiau to neįvyko, dėl įmaišytos mango kvapiosios medžiagos, šampūno kvapas daug priimtinesnis, nors ir nekvepia saldainiais. Nepaisant to, jog mano plaukai labiau į sausumą nei į riebumą, tačiau priemonė nesausina mano plaukų. Gal dėl to, jog naudoju plaukų kondicionierių arba kaukę. Kaip ir visi mano naudoti VIVI šampūnai, taip ir šis pasižymi geru plaunamuoju efektu. Išplauna net aliejinio tipo kaukes. Nors teko skaityti merginų skundus, jog kai kurioms nepakanka vieno plovimo. Gal tai daugiau priklauso nuo paties plauko tipo. Man niekada neteko plaukų perplauti antrą sykį. Įprasta, jog natūralūs šampūnai neputoja arba putoja negausiai, tačiau šis išsiskiria puikiu putojimu, kuris niekuo nenusileidžia prekybcentriuose pardavinėjamiems šampūnams. Kadangi jau sunaudojau daigiau nei pusę priemonės, tai galiu drąsiai konstatuoti, jog per tą laiką neatsirado pleiskanų, galvos oda nepradėjo niežėti. Taip pat išplauti plaukai mažiau elektrinasi, kas man labai aktualu šaltuoju sezonu. 
   Šampūnas tikrai neblogas ir vertas dėmesio jei mėgstate natūralius gaminius, tačiau taip pat trokštate ir gerai putojančios priemonės savo plaukams. Savo darbą gerai atlieka: plauna ir nesausina plaukų, neatsirado jokių sudirginimų, o daugiau reikalavimų šampūnams aš nelabai turiu. Puoselėjančių ar gydančių savybių tikiuosi iš balzamų, kondicionierių ir kaukių, bet ne šampūno. Kaina nėra itin aukšta, su lojalumo kortele ji dar geresnė. Ar kartočiau? Taip, tačiau rinkoje yra tiek daug įvairiausių šampūnų, kuriuos norisi išbandyti, todėl  greičiausiai prie šio šampūno neteks sugrįžti.


Jurgita

  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą