2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Lavera "Butterfly effect" blakstienų tušas


   Rasti gerą blakstienų tušą sunku, sutinkate? O jei kalbame apie natūralią kosmetiką - misija neįmanoma? Pagrindinė problema ta, kad natūralūs tušai dažniausiai tik paryškina blakstienas, o mes juk norim pritrenkiančių blakstienų. Ane?
   Lavera tušas "Butterfly Effect" mane pakerėjo savo šepetėliu. Taip pakerėjo. Didelis guminis šepetėlis, tokius aš itin mėgstu, man žadėjo, jog tankins mano blaskstienas, bus tikras "drugelio efektas". Oj kaip tankins.... Ir ne tik, bet ir ilgins, ir dailiai užries blakstienas. Na, aš bent jau mintyse taip įsivaizdavau. Ilgokai varvinau seilę dėl šio tušo, visgi kaina Naturisimo elektroninėje parduotuvėje buvo nemaža, virš 14 svarų, ujjjj... Bet ir atsiliepimų nulis. Visgi ryžausi pirkti, tačiau gerokai pašniukštinėjusi internete radau padorią kainą. Violey.com galima šį tušą nusipirkti tik už 9 euriukus. Skirtumas didžiulis.
    Dabar truputį nukrypsiu nuo temos. Jei norite įsigyti vokiškos kosmetikos, būtent Violey.com rasite patraukliausias kainas. Bet yra vienas didelis minusas, siuntimo išlaidos į Lietuvą 19,80 eurų (net iš kito pasaulio krašto, iš Kinijos galima dykai parsisiųsti) arba pirkti prekių už 340 eurų ir gauti nemokamą siuntimą. Ir vienas ir kitas variantas finansiškai skausmingas. Todėl belieka kooperuotis su merginomis ir daryti bendrą užsakymą. Ne itin patogu, bet finansiškai tikrai apsimoka.
    Taigi, grįštu. Žemiau pateikiu blakstienų tušo sudėtį, bet jos smulkiai neanalizuosiu. Lyg ir norėtųsi prie kai kurių ingredientų prikibti, bet šalia esančios žvaigždutės (sertifikuota ar eterinių aliejų sudėtinė dalis), sulaiko nuo komentarų. Pasitikėsime gamintojais, jog priemonė nepavojinga.

INCI:  Water (Aqua), Alcohol*, Iron Oxide (CI 77499), Beeswax (Cera Alba)*, Cetearyl Alcohol, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Tricaprylin, Hydrolysed Jojoba Esters, Potassium Cetyl Phosphate, Pullulan, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Shellac, Silk (Serica), Ultramarines (CI 77007), Trehalose, Dehydroxanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Silver (CI 77820), Rosa Damascena Flower Water*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citronellol**, Geraniol**, Benzyl Alcohol**, Citral**.
* Ingredients from certified organic agriculture. 
** Natural essential oils.



    Dabar svarbiausia dalis - šepetėlis. Jis didelis ir guminis. Aš labai mėgstu guminius šepetėlius, nes jie puikiausiai sugeba nudažyti blakstienas jų nesuklijuojant. Tarsi šukavimas. Todėl ir šį tušą išvydusi tikėjausi, jog tankių blakstienų iliuzija yra ranka pasiekiama. Deja, deja... Manęs laukė nusivylimas, turbūt taip ir būna kai per daug tikiesi. Taip ir nesupratau kame problema slypi, ar nesėkminga šepetėlio forma, ar nenusisekusi tušo formulė. Iš tikrųjų, tušas visiškai netankina ir neilgina. Pačiame tuše matosi mažutės šilko gijelės, kurios pagal idėją turėtų suteikti daugiau ilgio, bet jos nepailgėja. Ir pati tušo spalva ne per juodžiausia. Taip, blakstienos padažytos, bet galutinis rezultatas yra natūraliai šiek tiek paryškintos blakstienos ir tiek. Tušas netrupa ir išsilaiko iki vakaro, bet geriau pagalvojus, visi mano turėti tušai tuo pasižymėjo, tiesiog gerai laikosi ant blakstienų nepriklausomai nuo kokybės.
   Jei gamintojas nebūtų tiek prisižadėjęs ir apibūdinęs tušą daug realiau, nebūtų nusivylimo. O dabar toks, ech... Gaila. Man labiau patiko kitos vokiečių kompanijos "Sante" tušai (čia ir čia) bei prancūzų "Avril" (čia). Visi jie turi gerų dekoratyvinių savybių, o "Sante" dar nustebino savo ilgaamžiškumu, nes sugebėjau naudoti beveik 6 mėnesius.


Jurgita



4 komentarai:

  1. Prisiskaitau apie gerus tusus ir nebesuprantu, kas man arciau sirdies ar volume blakstienu priauginimas priauginimas ar dazytis kas ryta? :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aiste, blakstienų priauginimas, mano nuomone, išeitis toms moterims, kurioms gamta tikrai pagailėjo šio turto, jos trumpos ar retos, bet kitais atvejais nematau būtinybės prisiauginti ir pati tokių minčių neturiu. Man juk negaila kiekvieną rytą jų dažymui sugaišti 2 minutes:) na, bet ne visos mano kaip aš :)

      Panaikinti
  2. Man šis tušas taip pat didis nusivylimas.. Optimizuoju jį naudodama su kitu besibaigiančiu tušu. Tai kasdienai gaunasi neryškus įvaizdis. Bet iš aprašymo tikėjausi ne to :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku, dabar net nelabai norisi eksperimentuoti su naujovėmis, greičiausiai pirksiu jau patikrintą variantą :)

      Panaikinti