2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Inika šviesą atspindintis kremas


   Šįkart noriu pakalbėti apie "Inika" šviesą atspindintį kremą, kurį gavau dovanų per "blogerių pusryčius". Labai ilgai delsiau su šiuo įrašu.... Kodėl?  Vadinamieji highlighter'iai tikrai nėra mano įvaldytos priemonės. Kadangi turiu besiriebaluojančią odą, todėl ypatingai vengiu įvairių kosmetikos priemonių, kurios turi blizgių dalelių ar suteikia spindesio. Sveikai spindintis veidas nors atrodo labai dailiai, tačiau aš bijau po 2-3 val. atrodyti taip, lyg būčiau po intensyvios treniruotės. Kitas dalykas - vasara, karštas oras, mažiau naudojau kosmetikos, o atostogų metu išvis buvau be jokio makiažo. Leidau sau pailsėti nuo rutinos kiekvieną rytą darytis sau makiažą. Na, o dabar ruduo, maudynės ir vakaronės po žvaigždėtu dangumi jau pasibaigė ir prasideda jaukių, šiltų su kakavos puodeliu vakarų metas.
    Apie australų kosmetiką "Inika" jau esu kalbėjusi ne vieną sykį ir liaupsių iš naujo nekartosiu. Tik trumpai užsiminsiu, jog ši kompanija kelia itin aukštus kokybės reikalavimus savo gaminamai ekologiškai produkcijai. Man ypač patiko "LaMav" kavos tirščių šveitiklis (kurį taip pat gavau dovanų), o ar susidraugausiu su šiuo kremu, parodys laikas. 
   Dažniausiai šviesą atspindinčios priemonės pasitaiko sauso pavidalo, tai arba birios arba presuotos kompaktinės pudros. Retesniais atvejais pasitaiko kreminės (lūpdažio tipo) arba, kaip šiuo atveju, skystos. Kas geriau - priklauso nuo asmeninių simpatijų. Tik reiktų pirmiausia atsiminti, kad skysti/kreminiai produktai tarpusavyje yra derinami su skystomis, o sausi su sausomis makiažo priemonėmis. Tai yra, jei ant veido tepate krempudrą, pirma reik ją užfiksuoti kompaktine ar biria pudra, o tik po to tepti sausus skaistalus ar highlighter'į. Kitas variantas, 
Žemiau pateikiu bendrą schemą, kuriose veido zonose tepama priemonė:

  • kakta - akcentuoja ir suteikia vizualiaus iškilumo, ypač tinka jei jūsų veidas pailgas (mano atveju kakta ir taip riebaluojasi, todėl ten tikrai netepsiu);
  • po antakio linkiu - "atveria" akis, tinka daugumai, gal nepatartina, tik toms, kurių antakiai aukštai;
  • vidinis akių kamputis - suteikia žvilgsniui išraiškingumo, vengti, jei jūsų akys toli viena nuo kitos;
  • nosis - atrodys tiesesnė;
  • virš skruostikaulių - pabrėžia juos ir suteikia sveiko skaistumo visam veidui, kur konkrečiai tepama priklauso nuo veido formos;
  • viršutinių lūpų duobutėje - suteikia lūpoms putlumo;
  • smakras - akcentuoja tą vietą, tepti ar ne priklauso nuo veido formos. 

Nuotrauka paimta iš interneto
    Tačiau "Inikos" šviesą atspindintis kremas yra daug universalesnis produktas. Jį taip pat galima naudoti kaip šviesius akių šešėlius ar lūpų blizgį. Pasidažai lūpdažiu, o ant viršaus šio kremuko užtepi vizualiai padidinti lūpas.

INCI: Aqua, Mica (CI77019), Vegetable Glycerin*, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Grapefruit (Citrus Grandis) Seed Extract;
May contain: Tin Oxyde (CI778161), Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI491, CI77492, CI77499), Ultramarines (CI77007).

    Dėka mineralinių pigmentų ir žėručio sukuriamas spindėjimo efektas ant jūsų veido. Iš pradžių baiminausi, jog skysta priemonė paliks tokią riebią plėvelę ant veido, bet kremas susigeria į odą ir paviršiuje lieka spindinčios dalelės. Jokio riebumo - tas mane maloniai nustebino.  Spindesio intensyvumą galima reguliuoti užtepant daugiau priemonės. Ilgai laikosi.



   Bandžiau fotografuoti veidą, bet labai jau sunku pagauti tą spindėjimą, todėl užtepiau ant rankos. Matote kremo spalvą ir tekstūrą, o šalia, jei tik sugebėsite įžiūrėti, jau kaip atrodo išsklaidytas. Objektyvu perteikti tą šviesos žaismą ant odos - misija neįmanoma.
   Iš pradžių maniau, jog išbandysiu ir numesiu kur į šoną tą "Inika" kremą, nes jau minėjau pradžioje,  vengiu bet kokio papildomo spindesio ant veido. Bet pastebiu, kad jau kiekvieną rytą vis pasitepu virš skruostų šia priemone. Tiesa, dar visai nedrąsiai ir tik vienoje vietoje, bet pratinuosi. Nors kremo vos keli mililitrai, tačiau užteks labai ilgam. Vėliau gal išdrįsiu ir rimtesnius makiažus atlikti. 


Jurgita


2 komentarai: