2015 m. rugsėjo 19 d., šeštadienis

Natūralūs ar sintetiniai kvepalai ? Bandau ir vertinu Ambroozijos kvapųjį aliejų

Nuotrauka : http://www.topsante.com/
   Kiekvienoje kvepalų parduotuvėje susiduriame su šimtais kvepalų. Lentynos tiesiog lūžta, o kvapai taip apsuka galvą, kad išsirinkti darosi nepaprastai sunku. Kiekvienais metais šią rinką papildo maždaug apie 200 naujų kvapų ir dažniausiai pats bumas prasideda rudenį. Juk artėja Kalėdos, dovanų metas. Gamintojai žino, koks puikus ir pelningas tai metas.
     
   Tačiau kvepalai nėra jau toks nekaltas dalykas. Įprastai jie turėtų būti kuriami naudojant natūralios kilmės ingredientus, tačiau dėl įvairių priežasčių : finansinių, ekologinių - didžioji dalis sudedamųjų dalių yra kuriamos laboratorijose. Žinoma, retkarčiais gali būti dedami ir natūralūs komponentai. Ir visgi, žaidimai su molekulėmis laboratorijoje leidžia sukurti tiek natūralių (gamtoje sutinkamų) kvapų "kopijas", tiek pačių įmantriausių, kurie natūraliai net neegzistuoja gamtoje. Ir visa tai daroma dirbtinai. Pasėkmės yra ne tik įvairios alergijos (odos, kvėpavimo takų), bet ir tai, jog tos cheminės dalelės sėkmingai nusėda ir kaupiasi mūsų organizme. 

   Pastaruoju metu randasi vis daugiau ir daugiau natūralių kvepalų, kvapiųjų aliejų, vaškų, atarų. Įvairių eterinių aliejų kompozicijos dėka sukuriami išties lengvi, subtilūs ir jausmingi kvepalai ne iš tolo nedvelkiantys spirituotu vandeniu; o ir nekenkiantys mūsų sveikatai. Žinoma, tam tikroms medžiagoms alergiškiems žmonėms visgi reikėtų išsitestuoti net ir natūralius kvepalus. Juk alergijas sukelia ne tik chemija. Bet bendrai kalbat, natūralūs kvepalai yra kur kas pranašiškesni už sintetinius. Taip aš jais ir susidomėjau tiek, kad susigundžiau ir nusipirkau. Manau, jog kvepalai yra viena iš žmogaus asmenybės, charakterio ir intymumo dalių. Taip į mano rankas pakliuvo Ambroozijos aliejus "Morta".

      Buteliuko tūris 5ml, tepamas rutuliuku. Sudėtis : tik migdolų ir kvapieji aliejai. Kvapą apibūdinti išties nelengva. Jis saldokas, primena kažin kokių gėlių kvapų kompoziciją. Neaštrus, tikrai lengvas, moteriškas. Šleifo po savęs tikrai nepalieka, bet šalia esantiems aplinkiniams lengvai užuodžiamas. Uždaroje patalpoje, kur nepučia vėjas :) Pirminis kvapas išblėsta per kelias valandas, tačiau pakvėpintos vietos dar kvepia labai ilgai. Net iki paros (perbraukus pirštais vis dar kvepia) ! Ir žinoma, labai praktiška nešiotis, nes buteliukas itin nedidelis, neužima vietos ir bet kada praktiškai nepastebint galima atnaujinti kvapą iš naujo prabėgus rutuliuku per pulsuojančias vietas. Įpakavimas subtilus. Ir taip, aš rašau 10 balų ir norėčiau, kad Ambroozija sukurtų dar daugiau nuostabių kvapų. Šiuo metu jie turi keturis kvapiuosius aliejus : "Morta", "Birutė", "Barbora" ir "Vėjas" vyrams. Tai yra kvepalai, kurie nuteikia iš tiesų magiškai !
Laura

5 komentarai:

  1. Dabar ieškosiu šių natūralių kvepalų, nes tikrai labai sudomino ir pati noriu išbandyti. Labai domina ir ekologiška kosmetika, nes jau atsibodo ant savo kūno dėti chemiją.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas. Žinoma, puikus pasirinkimas :) aš asmeniškai chemijos nenaudoju jau nepaprastai ilgai ir nei nepasiilgstu :)

    Tikiuosi kvepalai patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Girdėjau nemažai atsiliepimų, kad šie kvepalai daug širdžių užvaldė. :) Nusprendžiau ir aš išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti