2015 m. liepos 22 d., trečiadienis

Natūralus BiO2You šampūnas

    Jau seniai per visus blogus persirito "Bio2You" banga. O aš savo atsiliepimą rašau tik dabar. Cha. Man nepatinka kai visi blogeriai lyg susitarę pradeda dalintis tos pačios kompanijos gaminių atsiliepimais. Tiesiog man nebeįdomu. Ilgokai laukusi, pagaliau išsakysiu ir savo nuomonę.
   Su "Bio2You" kompanija jau turbūt spėjote susipažinti, nes šiais metais į Lietuvą plūstelėjo latviškos ir estiškos kosmetikos asortimentas. Ir Lietuvoje jau nebe naujiena, kad savo prekes galima pareklamuoti per blogerius. Ir mes gavome testavimui dovanų. Laura išbandė veido šveitiklį, o aš išsirinkau šampūną. Saugus pasirinkimas, nes šampūnus visada sunaudoju, o tuo metu daugiau nieko ir nereikėjo.
    Taigi kokias viltis mums sužadina šampūno aprašymas? Kad tai yra švelnaus poveikio priemonė, praturtinta šaltalankių, ženšenio, alavijo ir žaliosios arbatos ekstraktais. Plaukus ne tik stiprina, bet netgi skatina jų augimą. Gal kai kas ir turi silpnybę visiems šampūnams, ant kurių puikuojasi užrašas "skatina plaukų auginą", bet aš tokiais dalykais netikiu. Netikiu, kad priemonė, kuri ant galvos vos spėja pabūti kelias minutes, sukeltų tokį poveikį. Visai kitas reikalas, kai šnekam apie plaukų kaukes, kurios laikomos pusvalandį ar dar ilgiau. 

INCI: Aqua (vanduo), Decyl Glucoside (PAM), Lauryl Betaine (antistatikas, PAM), Xantham Gum (emulsiklis, PAM), Hippophae Rhamnoides (Organic kernel) extract (šaltalankių ekstraktas), Polyquaternuim-22, Panax ginseng root extract (ženšenio šaknies ekstraktas), Camellia sinensis leaf extract (žaliosios arbatos ekstraktas), Phenoxyethanol (konservantas), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder (alavijo sulčių pudra), Citric Acid (citrinos rūgštis), Benzoic Acid (konservantas), Dehydroacetic Acid (konservantas), Parfum.


   Jei tai natūralus šampūnas, vienas iš pagrindinių reikalavimų - sudėtyje turi nebūti plaukus sausinančių sulfidų SLS. Nėra ne tik jo, net ir alkoholio, parabenų. Tiesa, šioje vietoje parabenai pakeisti (nežinau kuris baisesnis) irgi susiraukti verčiančiu konservantu fenoksietanoliu. "BiO2You" kompanija savo gaminiuose naudoja ir naudingų medžiagų, viena tokių - šaltalankių ekstraktas, kuris yra visos produkcijos kertinis akmuo. Šaltalankis, nepelnytai primirštas augalas, kurio galima rasti ir Lietuvoje, tai tikra vitaminų bomba, turi antioksidacinių savybių, kovoja su senėjimu ir t.t. Visų jo nuopelnų nesurašysiu. Kas toliau? Ženšenio šaknies ekstraktas turi padėti nuo plaukų slinkimo, tik kaip jau sakiau, jei palaikytume ilgiau ant galvos. Žaliosios arbatos ekstraktas yra antioksidantas ir drėkina. O alavijų sultis mes pažįstame ir žinome, kad turi drėkinantį poveikį. Gerai, jei naudingi ingredientai stovi prieš konservantus, nes rodo didesnį kiekį pačiame produkte. Kitu atveju vargu ar tie naudingi komponentai turėtų apčiuopiamos naudos.

  Šampūnas kvepia labai įdomiai, man primena vaistus nuo peršalimo, kai miltelius reikia užpilti vandeniu ir gerti ("Coldrex" ar kažkas panašaus). Ir tai rusvos spalvos skystesnės nei įprastai šampūnams konsistencijos. Ši priemonė gerai putoja, bent jau iš pradžių, todėl patogus naudoti. Iš esmės man svarbu tik tai, kad plaukai būtų švariai išplauti ir nesausinami. Ir kurį laiką tuo džiaugiausi. Bet po kurio laiko, maždaug mėnesio ar dviejų, pastebėjau, jog mano plaukai kažkaip nebe taip gerai išplaunami, greičiau susiriebaluoja. Bandžiau naudoti daugiau šampūno plaukams ir geriau išskalauti, bet nepadėjo. Išdžiuvę plaukai net likdavo šiek tiek riebaluoti. Nesupratau, kur "šuo pakastas". Tuomet kilo idėja plaukus kitą kartą išplauti kitu šampūnu. Aš nemėgstu turėti kelių šampūnų ar kelių kremų, bet tuo metu teko papildomą įsigyti. Iš lūpų į lūpas sklando mitas, jog plaukai pripranta prie to paties šampūno, todėl reikia kaitalioti. Bet iš tikrųjų tai netiesa, kaip negyvų ląstelių darinys (plaukai kaip ir nagai sudaryti iš keratino) gali prie kažko priprasti? Gyva yra tik po galvos oda esanti plauko šaknis. Jei jūs naudojate kelis skirtingus šampūnus, turinčius nevienodą poveikį, tai kiekvieną kartą išsiplovus plaukus ir gaunate skirtingą efektą. Taigi aš savo plaukus išploviau jau su kitu šampūnu ir vuolia. Visiškai švarūs plaukai. Supratau, jog "Bio2You" šampūnas nuolatiniam naudojimui man per švelnus. Kiekvieną kartą plaunant plaukai lieka ne visiškai švarūs, todėl po kurio laiko naudojimo net ką tik plauta jūsų puošmena atrodo riebaluota. Aišku viena, jei jūsų plaukai sausi - šampūnas jums turėtų tikti, jei normalūs - geriau dubliuoti su dar vienu šampūnu, jei riebūs - netiks. 
    Ir tai buvo vienintelis šio šampūno minusas. Na nėra jau taip blogai, juk nereikia mesti į šiukšlių dėžę, jis jau dabar beveik sunaudotas. Bet faktas tas, kad mano plaukams plaunantis poveikis yra per silpnas. Greičiausiai apsišoviau, man vertėjo rinktis su žalia etikete, skirtą normaliems plaukams. 


Jurgita



4 komentarai:

  1. Arba yra taip, kaip galvoji, arba toks nepuošiantis dalykas kaip Polyquaternium pasistengė, nes tai sintetinis polimeras. Apskritai Polyquaternium polimerai prilyginami plastikams ir kodėl gi jie negalėtų „apvelti“ plaukų su laiku, panašiai kaip silikonai? Aš vengiu priemonių su šita sudedamąja dalimi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal taip ir yra, nesu susipažinusi su šia medžiaga, ateityje reiks labiau atkreipti dėmesį :) Ačiū :)

      Panaikinti
  2. Aš taip pat naudoju šį šampūną ir po kurio laiko pradedu jausti ne iki galo išplautus plaukus :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lygiai tas pats kaip ir man, naudokite dar vieną šampūną :) Gal kaltas tas Polyquaternium, esantis sudėtyje, kažkaip neteko susidurti, kad natūralus šampūnas turėtų tokį poveikį plaukam.

      Panaikinti