2015 m. liepos 10 d., penktadienis

Inika ekologiški lūpų dažai "Candy"


     Ir štai, mano kosmetinėje dar vienas australietiškos kosmetikos gaminys. Tai "Inika" ekologiški lūpų dažai, o gal labiau vertėtų sakyti, lūpų balzamas. Kiek teko bandyti šios šalies gaminių, ar tai būtų "Inika", ar tai "LaMav", nė vienu nenusivyliau. Šis mažas, bet malonus daikčiukas papuolė pas mane su Naturisimo grožio dėžute. Sakyčiau, kad grožio dėžutė buvo labai naudingas pirkinys ir ne tik pinigine prasme, bet ir puikia galimybe išbandyti naujus kosmetikos gaminius. Jau vien šis "Inikos" lūpdažis kainuoja daugiau nei visa grožio dėžutės vertė.


    Kiek mačiau kitų merginų atsiliepimus apie grožio dėžutę, visos gavo atspalvį "Candy". Tai švelni pastelinė spalva, kuri suteikia lūpoms daugiau spindesio negu spalvos. Būtų buvę daug įdomiau, jei į dėžutes būtų sudėti ir kiti atspalviai. O "Inika" turi raudoną "Cosmic" ir baklažaninį "Cherish". Labai smalsu pamatyti nuotraukas, kaip atrodo ant lūpų, ypač baklažaninis.  



INCI: Helianthus annuus (Sunflower) oil*, Euphorbia cerifera (Candelilla) wax, Ricinus communis (Castor) oil*, Cocos nucifera (Coconut) oil*, Copernicia cerifera (Carnauba) wax*, Butyrospermum parkii (Shea) Butter*, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter*, Mentha piperita (Peppermint) oil*, Natural flavour, Tocopherol, Silicon Dioxide, Mica CI 77019, Iron Oxide CI 77491, Iron Oxide CI 77492, CI 77499, Ti02 77901.
*Certified organic ingredient




    Nors pati "Inika" savo naujieną vadina kreminiais lūpų dažais, tai yra lūpų balzamas, praturtintas augaliniais aliejais (saulėgrąžų, kokosų, ricinų, sviestmedžio, kakavos) ir suteiks lūpoms tik atspalvį. Tai reiškia, kad su raudonu "Cosmic" lūpdažiu padažytos lūpos tikrai netaps akinančio raudonumo, o greičiau kiek raudonesnės nei įprastai. Su "Candy" spalva lūpos tampa blizgios ir labai švelnaus persikinio atspalvio, kuris beveik nepastebimas. Ši spalva puikiai tiks kiekvienos merginos dieniniam makiažui, kai nesiekiama akcentuoti savo lūpų. Kaip žinome, blizgūs dažai tuo pačiu ir šiek tiek putlina lūpas, atsiminkite kam aktualu.
    Lūpdažis labai lengvai tepasi ant lūpų ir iškart jaučiamas jo drėkinantis poveikis. Nestebina, juk sudėtyje beveik vien aliejai ir vaškas. Dėl pipirmėčių aliejaus jaučiamas gaivumo (o gal lengvas vėsinantis) jausmas, kuris ant mano lūpų išlieka bent kelias minutes. Taip pat pipirmėtes galima užuosti, bet kvapas neerzinantis.  Patogi išsukama pakuotė ir pats balzamo pavidalas. Man labai nepatinka skystos konsistencijos blizgesiai, nes vėjo taršomi plaukai visuomet sugeba aplipti lipnia priemone. Vienas iš patvirtintų "kiaulystės dėsnių".
     Liūdina tik vienas aspektas - kaina. Šis mažas daikčiukas kainuoja daugiau nei norėčiau ar galėčiau sau leisti. O kadangi lūpų dažai ir blizgesiai niekada nebuvo mano silpnybė, tai tikrai išgyvenčiau ir be šio produkto. 
    Visa kita vien tik pliusai: ir lūpdažio kokybei, ir įpakavimui, ir gamybos filosofijai. Šiai kompanijai galėčiau klijuoti skambią ir kito gamintojo jau nuvalkiotą frazę "Nes aš to verta". Dėl šios priežasties dabar metu monetas į taupyklę, kad rudeniui nusipirkčiau "Inikos" skystą makiažo pagrindą, kurio mėginukas mane sužavėjo. 


P. S. Kitos priemonės iš "Naturisimo" grožio dėžutės:
"Madara" kremai su atspalviu, kuriuos spėjau išbandyti anksčiau;
"Green People" DD kremas;
"jane iredale" blakstienų tušas.


Jurgita

3 komentarai:

  1. Gražiai atrodo, labai švelniai ir sakyčiau pavasariškai.
    O baklažininis atspalvis skamba uber įdomiai! Nors ir sunku patikėti, jog toks tiktų daugeliui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi labai smalsu pamatyti ,kaip jis atrodo ant lūpų :)

      Panaikinti