2015 m. birželio 9 d., antradienis

Jane Iredale blakstienų tušas (Sample Size)


    Praeitą mėnesį gavau Naturisimo grožio dėžutę, kurioje buvo įvairios kosmetikos priemonės ar jų mėginiai. Susigundžiau galimybe pigiai išbandyti man naujus kosmetikos ženklus. Grožio dėžutės šiuo metu yra labai populiarios, plius staigmenos efektas. Deja, bet natūralios kosmetikos  grožio dėžučių yra nedaug, jų nesiunčia į Lietuvą arba didelė kaina. Manoji  Naturisimo dėžutė tebuvo vienkartinė parduotuvės akcija ir tekainavo 9,95 svaro (apie 13,73 euro). Bei visos priemonės buvo atskleistos iš anksto. Gal ir smagu laukti staigmenos, tas smalsumo jausmas prieš pat išpakuojant priemones toks jaudinantis, bet visgi man asmeniškai labiau patinka žinoti ką perku. Paskui nereikia sukti galvos, kur dėti tau visiškai nereikalingą priemonę (pvz. oranžinį lūpdažį) ar n-ąjį veido kremą. Kadangi visas dėžutės turinys pasirodė vartotinas, o kaina viliojanti, tai ir nusipirkau.
     Pirmoji priemonė, kurią noriu aptarti, yra "jane iredale" blakstienų tušas "Longest Lash". "jane iredale" (klaidos nedarau, pavadinimas taip ir rašomas mažosiomis raidėmis) nuo 1994 m. gyvuojanti JAV kompanija prekiaujanti mineraline kosmetika. Jos įkūrėjai, pačiai Jane Iredale, kilo idėja sukurti saugią odai kosmetiką, nes besisukdama pramogų pasaulyje matė  modelius ir aktores, kenkiančias nuo daugybės naudojamų kosmetikos priemonių kenksmingo poveikio.
     Grįžtam prie mano aptarinėjamos priemonės. Pati anksčiau niekada nebandžiau "jane iredale" kosmetikos. Aukšta kaina atbaidydavo nuo impulsyvaus pirkimo, todėl dabar labai įdomu išbandyti. Kaip pats gamintojas pristato savo kūrinį?

  • blakstienų tušas suteikia blakstienoms apimties ir ilgio;
  • didelis teptukas atskiria, paryškina blakstienas neleidžiant joms sulipti;
  • formulė praturtinta Pantenoliu (Vitaminu B5) ir dumblių ekstraktu kondicionuoja, drėkina ir saugo blakstienas;
  • sudėtyje nerasite naftos ingredientų, talko, shellac'o, kvapiklių. Priemonė hipoalergiška ir dermatologiškai testuota;
  • netestuota su gyvūnais;
  • perdirbama pakuotė.

INCI: Water, Algae Extract, Beeswax, Carnauba Wax, Cellulose, Glyceryl Stearate, Glycerin, Hydrolyzed Algae Extract, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Tribehenin, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Oleic Acid. [+/- (May contain): Iron Oxides (CI177489, CI77491, CI77492, CI77499), Titanium Dioxide (CI77891), Ultramarines (CI77007).

    Pilnas produkto aprašymas skamba labai gražiai, deja, ne visi pažadai pasitvirtino. Pirmiausia noriu pasakyti, jog tai mini pakuotė, tik 3 g (maždaug keturis kartus mažesnė pakuotė). Svarbiausias dalykas, į kurį reikia atkreipti renkantis blakstienų tušą - tai šepetėlis. Jo forma sufleruoja, kokio efekto galima tikėtis. "jane iredale" šepetėlio forma kalba pati už save, tankūs ir ilgi šereliai turėtų tankinti blakstienas, nors aprašymas skelbia ir apie ilgesnes. Kai realiai pati savo akimis pamačiau šepetėlį, nustebau, jis tikras "oversize".  Galima sakyti, jog užima beveik visą tūtelės tūrį. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog bus sudėtinga blakstienas padengti tušu, bet ne. Tankūs šereliai kuo geriausiai atskiria blakstienas ir jų nesuklijuoja į "voro kojytes". Tušas yra visiškai bekvapis, o jo sudėtyje matosi celiuliozės plaušeliai, kurie turėtų prailginti blakstienas. Turėtų. Deja, nepaisant visų išvardintų pliusų, galutinis rezultatas mane nuvylė. Padažytos blakstienos atrodo natūraliai ir tiek. Nei jos siekia dangų, nei tankios lyg vėduoklės. Net ir padažytos keliais tušo sluoksniais, jos vis tiek atrodo lygiai taip pat. Mano blakstienos ir taip natūraliai riestos bei pakankamai ilgos, bet šviesios, dėl to optiškai atrodo tumpesnės. O su šiuo tušu jos tiesiog nuo šaknų iki galiukų padažytos. Nepamačiau nei papildomo ilgio, nei papildomo tankumo. Man lyg ir susidarė įspūdis, jog blakstienų tušas toks sausokas, lyg pasenęs ar jau į pabaigą... Labai jau minimaliai pakabinama to tušo ant šepetėlio. Gal tik man toks nelabai vykęs egzempliorius papuolė. Situaciją kiek taiso, jog tušas netrupa ir nejuodina paakių, tačiau man to nepakanka. Ai ir dar, nemanau, jog pakuotės dizainas racionalus. Minkšta tūtelė yra netinkama dėl pačios priemonės ilgaamžiškumo, ją labai lengva suspausti, ir žiūrėk į vidų jau pateko oro. Ne veltui visi rekomenduoja "nepumpuoti" tušo, kad kuo mažiau patektų oro. O čia pats netyčia suspaudi.  
    Verdiktas: nuteista. Nežinau, manęs kažkaip nesužavėjo. Jei galėčiau pasigirti dirbtinių blakstienų efektu, tuomet nepagailėčiau 26 svarų už pilną pakuotę. Tačiau net ir dvigubai pigesni tušai suteikia daugiau apimties ar ilgio (pvz. "Avril"). Tačiau jei neturite kur dėti pinigų ir trokštate natūralaus efekto - kaip tik jums. Tikiuosi antrasis "jane iredale" produktas iš grožio dėžutės bus daug geresnis.

Jurgita



2 komentarai:

  1. Labas.
    Naujai aptikau šį blogą ir žymiuosi, nnes labai patiko tai, kad informatyvu. Nėra perdėtų liaupsių, aiški išvada. Puikus straipsnis ir linkėjimai nuo kolegės. Gali taip pat užsukti pas mane, naujienos čia: https://porcelianinelele.wordpress.com/2015/04/04/veido-konturavimo-rinkinys-sleek-face-contour-kit/
    :)

    AtsakytiPanaikinti