2015 m. birželio 16 d., antradienis

Elais maitinamasis levandų kremas veidui


    Ar jau spėjote susipažinti su lietuviška "Elais" kosmetika? Praeitame savo įraše kalbėjau apie citrininės mirtos kremuką ir spėjau jums pristatyti kompaniją "Elais". Tada jums pasigyriau, jog mūsų blogas gavo progą išbandyti jų produkciją. Kai kas gal lankėse grožio parodoje "Pelenė" ir spėjo gyvai pačiupinėti. 
    Šįkart noriu aptarti levandų kremą veidui. Tai maitinančios formulės priemonė normaliai odai. Kadangi mano oda linkusi riebaluotis, dėl šios priežasties sunkesnius ar maitinančius kremus visada naudoju vakarais, o rytais lengvesnius ir greitai susigeriančius. 
    Pirmiausia noriu pakalbėti apie sudėtį. Labai patogu, kas "Elais" savo internetiniame puslapyje pateikia kiekvieno naudojamo ingrediento aprašymą.

Sudėtis: Lavandula Angustifolia Flower Water (levandų vanduo), Cetearyl Alcohol (minkštiklis), Simmondsia Chinensis Seed Oil (simondsijų aliejus), Sesamum Indicum Seed Oil (sezamų aliejus), Prunus Armeniaca Kernel Oil (abrikosų kauliukų aliejus), Macadamia Ternifolia Seed oil (makadamijų aliejus), Glycerin (drėkiklis), Rosa Canina Fruit Oil (erškėčių vaisių aliejus), Benzyl Alcohol (konservantas), Dehydroacetic Acid (konservantas), Tocopherol (vit. E), Lavandula Angustifolia Herb Oil. 

     Taigi kremo bazinį pagrindą sudaro levandų vanduo. Levandų kvapas nėra man itin malonus, tačiau uoslės neerzina. Levandos yra vertinamos dėl savo priešuždegiminių, antiseptinių ir regeneruojančių savybių. Dažnai naudojamos kremų gamybai ar kaip tonikas, makiažo valiklis, ramina nudegimus ir žaizdeles. Kitos naudingosios odai medžiagos - aliejai. Simondsijų aliejus turtingas vitaminais, antioksidantais, mineralais. Skirtingai nuo kitų aliejų, jame nėra riebiųjų rūgščių, todėl jo molekulinė struktūra labai artima žmogaus odos riebalinei sudėčiai, kas lemia gerą aliejaus įsisavinimą. Drėkina, maitina, atstato riebalų pusiausvyrą, mažina raukšles, pigmentines dėmes, atgaivina pavargusią odą, didina elastingumą. Sezamo aliejus minkština odą ir veikia kaip natūralus antioksidantas, nes turi vitamino E, užkerta kelią ankstyvam senėjimui, kovoja su mimikos raukšlėmis. Taip pat gydo nudegimus ir žaizdeles. Abrikosų kauliukų aliejus lengvai geriasi į odą ir ją drėkina, maitina ir apsaugo. Makadamijų bei erškėtrožių aliejai papildomai pasižymi apsaugančiomis savybėmis. Už visų maitinančių, drėkinančių ir kitaip mūsų odą puoselėjančių ingredientų stovi konservantai. Natūralu, joks kremas neišsilaikys mėnesį ar daugiau laiko neturėdamas jokių konservuojančių medžiagų. Ir čia užtinkame  sudėties gale konservantą Benzilo alkoholį, kuris yra labai mėgstamas natūralios kosmetikos gamintojų dėl savo natūralios kilmės. Deja, ne viskas, kas natūralu yra sveika, o benzilo alkoholis gali sausinti odą ir sukelti dermatitą, dėl šios priežasties ES riboja jo naudojimą. Jei manęs neapgauna atmintis, leidžiamas kiekis neturi viršyti 1 proc. Toliau seka vitaminas E. Visi žinom, jog vitaminai gerai, tačiau kodėl tuomet visada savo apžvalgose žymiu kita spalva? Šis ingredientas teoriškai nėra laikomas visiškai saugiu, nes gali (tikiuosi taip būna itin retai) būti su pavojingomis priemaišomis. O pabaigoje vėl levandos, šįkart eterinis aliejus.


Nuotrauka iš www.elais.lt
     Niekada nebuvau ir nebūsiu levandų gerbėja. Jas arba mėgsti arba ne. Ir kai gavau šį kremą į rankas, pirmą akimirką jutau lengvą nusivylimą. Bet žinokit, kremą sėkmingai naudoju ir toliau. Natūralus levandų aromatas man dar yra priimtinas emociškai (kvapai veikia ir mūsų nuotaikas), o vat tų pseudo kremų su levandomis kvapas jau atstumiantis. Gal taip ir įsigijau levandų fobiją.... Na, bet kremo kvapas ant odos greitai išsisklaido ir neerzina uoslės. 
      Kremas yra purus, vos vos gelsvas ir mums įprastos konsistencijos. Lengvai tepasi ant odos, o aš mėgtu tepti ant hidrolatu sudrėkinto veido. Ir užtenka labai labai nedaug. Kremas toks skalsus, jog besibaigiant galiojimo laikui nustebsite kiek dar daug jo liko. O viso gėrio pakuotėje 30 ml. Todėl papildomai (reiktų taip daryti nuolat) ir kaklo odą pradėjau gausiai tepti šiuo kremu. Nemesi gero daikto lauk. Nors jis pakankamai gerai susigeria, tačiau odos paviršius lieka šiek tiek riebaluotas. Iš maitinančio kremo to galime tikėtis. Kadangi pati nuolat kovoju su besiriebaluojančia oda, tai visokius maitinančius ar sunkesnius kremus pasilieku nakčiai. Kai nieks nemato maitinkis, brangi oda, kiek tik nori. O ryte nusiplaunu kremo ir sebiumo likučius. Nors tai normaliai odai skirtas kremas, tačiau kažkodėl man su mišria veido oda pasiūlytas buvo būtent šis. Greičiausiai dėl sudėtyje esančių simondsijų ir makadamijų aliejų, kurie reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą. Negaliu pasakyti, kad problema išsisprendė, greičiausiai tik senatvėje viskas pasikeis. Bet lyg ir vizualiai riebaluota oda taip nebekrenta į akis. Kam dėkoti, ar šiam kremui, ar apskritai visai odos kompleksinei priežiūrai, nežinau. O gal nebekreipiu tiek dėmesio odai kaip anksčiau?
    Apie ką dar nepakalbėjau? O taip, žinoma, įsimintina pakuotė. Viduje esantį plastikinį indelį gaubia bambukinis apvalkalas, o ant viršaus išraižytas graikų aliejaus deivės Elaisos siluetas. Toks dizainas skelbia aplinkiniams žinią "Aš natūralus ir draugiškas ne tik tau, bet ir aplinkai". Esu mačiusi, jog kažkuri užsienio kosmetikos gamintoja taip pat mėgsta bambukines pakuotes. Nors pati pirmenybę teikčiau hermetiškai sandariems indeliams, bet nenusivyliau ir šiuo variantu. 
      Labai rekomenduoju išbandyti "Elais" kosmetiką. Iš tikrųjų ji man labai priminė kitą natūralios kosmetikos Lietuvoje ženklą "Ambrooziją". Produktų pagrindą sudaro natūralūs aliejai, gėlių vandenys, kremai itin skalsūs, todėl kaina nebeatrodo didoka. Visą naudojimo laiką nesulaukiau jokių netikėtumų: išbėrimų, spuogų ne pagal grafiką ar alergijos. Manau gaminys sėkmingas, nors stebuklų ir nesitikėkite. Tiesiog tepu kremą ant savo veido ir tikiu, jog jis iš tiesų maitina mano odą. 
       Ir didelis ačiū "Elais" kompanijai už galimybę išmėginti jų produkciją. 

Jurgita


6 komentarai:

  1. informatyvus irasas! patiko :)
    smagu, kad lietuvoje atsiranda vis daugiau, naturalia kosmetika gaminanciu firmu!

    itsevelina.com
    xo

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kiek laiko galioja kremukas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiksliai nepamenu nuo kada naudoju, tačiau apie 2, max 3 mėnesius :) kiekvienas gaminys turi ranka rašytą galiojimo termino pabaigą. Dažniausiai ant kremų įprasta matyti užrašus, jog galioja 6 mėn, 12 mėn, o šia rašoma "galiojimo terminas iki 2015-05 mėn", kremą dar vis naudoju :) nepastebėjau nei kvapo nei tekstūros pakitimų, todėl dar vis naudoju :)

      Panaikinti
  3. Niekaip negaliu atsigrožėti pakuote :)

    AtsakytiPanaikinti