2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Inika skystas makiažo pagrindas (Sample size)


    Visai neseniai su manimi susisiekė "Bioeco" atstovai ir pasiūlė išbandyti "Inika" skystą makiažo pagrindą. Tiesa, gavau ne pilną pakuotę, o 6 ml miniuką, bet vis tiek labai džiaugiuosi, nes labai seniai svajojau išbandyti šią pudrą, bet nedrįsau pirkti. 
   Žinoma, visada pasiskaitau apie kompanijos filosofiją ir pasiekimus. O ši nuo 2006 metų gyvuojanti kompanija gali didžiuotis gausybe apdovanojimų ir pripažinimų. Reiktų atskiro straipsnio išvardinti visiems pasiekimams, todėl kas mokate angliškai - pasiskaitykite "Inikos" oficialiame puslapyje. Trumpai pasakysiu, jog produktai turi vienus iš aukščiausių saugos reitingus pagal EWG (Aplinkos darbo grupė),o  kompanija ir toliau yra įsipareigojusi išlaikyti gaminių kokybę. Kalbant konkrečiai apie makiažo pagrindą, 2010 metais jis buvo apdovanotas kaip geriausia priemonė savo kategorijoje. Užteks liaupsių, keliaujam prie testavimo. 
    "Inika" turi keturis skirtingus makiažo pagrindo atspalvius:
Cream - šviesiai ar vidutinio šviesumo odai, "Angliškos rožės" atspalvio;
Beige - vidutinio šviesumo odai su smėlio atspalviu;
Honey - vidutinio šviesumo ir tamsesnei odai su smėlio ar medaus atspalviu;
Tan - medaus spalvos makiažo pagrindas vidutinio tamsumo ir tamsesnei odai.


Aš pasirinkau Beige atspalvį. 




     Kaip žinote, aš visada atkreipiu dėmesį į produkto sudėtį. Bet šioje vietoje suglumau.... Patikrinau kelias internetines parduotuves ir pastebėjau skirtingas sudėtis. Radau net kelis skirtingus sudėties variantus. Vėliau man paaiškino, jog "Inika" kartas nuo karto patobulina savo gaminius, todėl naujausias sudėtinių dalių sąrašas skelbiamas jų oficialiame puslapyje, nukopijuotą sudėtį pateikiu žemiau. Mūsų "Bioeco" tik neseniai taip pat spėjo atnaujinti savo svetainės informaciją, todėl rasite jau naujausią sudėtį, o tokios internetinės parduotuvės kaip Lovelula.com ir Naturisimo.com pateikia seną informaciją, greičiausiai tai pati pirmoji sudėties receptūra (randu tokias medžiagas: Alcohol, Xanthan gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate ir kt., kurių dabartiniame gaminyje nebeliko).  


Ingredients: Aloe Vera Juice*, p-Anisic Acid (p-Anisic Acid), Hydroxyethyl Cellulose (Hydroxyethylcellulose), Emulsifying Wax Vegetable (Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol), Soya Lecithin (Lecithin)*, Butyrospermum Parkii butter (Shea Butter)*, Cocoa Butter (Theobroma Cacao Seed Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut) oil *, Olea Europaea Fruit Oil, Calendula Flowers, Natural Tocopherol (Calendula Infused)*, Camellia Oleifera Seed (Camellia Tea ) oil*, Rosa Eglanteria Seed (Rosehip) oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose Oil-Virgin) oil*, Argania Spinosa Kernel (Argan) oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Simmondsia Chinensis Seed (Jojoba) Oil*, Calophyllum Inophyllum Seed (Tamanu) Oil*, Oleyl Oleate, Glyceryl Caprylate (Glyceryl Caprylate, Glycerin), Titanium Dioxide (CI 77891), Yellow Iron Oxide (CI 77492), Red Iron Oxide (CI 77491), Brown Iron Oxide (CI 77491, CI 77499, CI 77492), Chamomilla Recutita Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Terminalia Ferdinandana Fruit (Kakadu Plum) Extract, Tocopherol, Cymbopogon Martini (Palmarosa Essential) Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender Essential) Oil*, Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang ) oil*, Pelargonium Roseum Leaf (Geranium) oil*, (Pelargonium roseum x asperum). *Certified Organic.

     Sudėtis tikrai verta dėmesio, vietoje vandens (ką dažniausiai naudoja kiti gamintojai) mes matome alavijų sultis ir daug daug augalinių aliejų bei ekstraktų. Pradedi suprasti kodėl produkto kaina nėra maža, nes pigias nenatūralios kilmės medžiagas čia keičia iš gamtos paimti turtai. Įvairūs sertifikatai irgi ne už ačiū ar gražią pakuotę suteikiami. 
    Matote žemiau mano nuotrauką.  Kairėje visiškai švarus veidas, paraudusi nosytė, o dešinėje esu jau su "Inika" makiažo pagrindu. Realybėje skirtumas labiau pastebimas, bet, kaip žinote, fotoaparatas sunkokai atskleidžia spalvas.



     O dabar mano asmeniniai pastebėjimai:


  • įsivaizdavau, jog makiažo pagrindas bus tirštesnis, tačiau jis nei per skystas, nei per tirštas. 
  • Man net šiek tiek primena šiuo metu populiarius BB kremus. Bet kita vertus, šiuo metu rinkoje tiek skirtingų gaminių, kad gali rasti visko:  tirštos konsistencijos BB kremų (pvz.: "LaMav") arba labai skystų makiažo pagrindų. Kitaip sakant "Inika" produktas - pažangių technologijų makiažo pagrindo ir drėkiklio viename rezultatas.  
  • kvapas nėra stiprus, tačiau natūralus. Kas yra daugiau susipažinęs su natūralia kosmetika, žino kaip kvepia be sintetinių kvapiklių pagaminta produkcija. Pavyzdžiui, kito natūralios kosmetikos gamintojo "Madara" kremai su atspalviu turi daug ryškesnį kvapą nei "Inika".
  • iš pradžių "Beige" spalva pasirodė tamsoka, bet išsklaidyta ant veido prisitaiko prie odos atspalvio ir atrodo labai natūraliai. Tačiau greitai geriasi į odą, todėl geriau prie veidrodžio neužsisvajoti.
  • nesudėtinga paskirstyti ant veido. Tam tinka ir makiažo kempinėlė, ir šepetėliai. Galite tepti ir pirštais, bet aš taip niekada nedarau. Man labiausiai patiko priemonę įtapšnoti su kempinėle.
  • sulygina veido toną ir turi lengvą maskavimą. Jei turite didesnių odos problemų, ši pudra jums netiks, nes maskuoja tik smulkius netobulumus.
  • veidui suteikia skaistumo, natūraliai švyti, nors ir nėra jokių blizgių dalelių.
  • mano oda mišri, tai nepriklausomai nuo mano norų, kakta jau ko kelių valandų pradeda blizgėti.  Man tik matinio padengimo makiažo pagrindai sugeba ilgiau sulaikyti odos blizgesį, todėl jei jūsų oda riebi - turėsite naudoti matizuojančią pudrą.
  • nesijaučia, kad ant odos iš vis kas nors buvo tepta.
  • pilna 30 ml pakuotė kainuoja 40 €, todėl ne visoms kaina bus "įkandama".
     Mano verdiktas: išteisinta. Man tikrai nuoširdžiai patiko mėginukas. Labai seniai svajojau išbandyti "Inika" kosmetiką, ypatingai domino skystas makiažo pagrindas bei mineralinė biri pudra, bet dėl didokos kainos nedrįsau mėginti, nors atsiliepimai vien tik geriausi. Dabar džiaugiuosi pagaliau išmėginusi ir pati.  Būtų nuostabu, jei "Bioeco" prekiautų ir miniukais, nes tikiu, jog aš ne vienintelė tokia nedrąsi. Tad jei ieškote priemonės, kuri suteiks ne tik vizualinį efektą, bet ir puoselės jūsų odą, šį kompromisą pajėgs įgyvendinti "Inika" kompanija. O aš būtinai įsitrauksiu į savo norų sąrašą.

Jurgita

6 komentarai:

  1. Fantastiškas rezultatas, ant kito ypač ryškiai matosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ir vis užmetu akį į Inika produkciją, bet, deja, atbaido tikrai PRASTAS atspalvių pasirinkimas... Esu dar šviesesnė už jus, pati save vadinu lavonu (:D), todėl tikrai labai abejoju, ar man šis makiažo pagrindas pritiktų. :) Bet aprašymas sužavėjo, žiūrėsiu, ar Inika nepapildys savo spalvų. :)

    || Beauty Vibes ||

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inika turi ir šviesesnę pudrą "Cream":) galite įsigyti pirmiausia mėginuką. Nors "Beige" spalva man pasirodė tamsoka, bet pudra prisitaiko prie veido:)

      Panaikinti
  3. Kažkodėl ir aš buvau susidariusi nuomonę, kad Inika makiažo pagrindas gana sunkus. Gaila, kad fotoaparatas praryja dalį spalvų, nes abejose nuotraukose oda atrodo nepriekaištingai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai skystesnis nei "LaMav" BB kremas ir man labiau patiko:)

      Panaikinti