2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Natūralus "Elais" veido kremas su citrinine mirta


    Šie metai man prasidėjo su daug kosmetinių naujovių. Sužinojau daug naujų kosmetikos gamintojų, bandau ir dar išbandysiu įvairias grožio puosėlijimo naujoves. Ne viena  savo veiklą Lietuvoje pradėjusi kompanija panoro bendradarbiauti su tinklaraštininkėmis. Dėl šios priežasties internetas dūzgia pristatydamas būsimoms vartotojoms šviežiausias naujienas. Kalbėti apie kaimynų estų ar latvių produkciją dar spėsiu ateityje, kai praeis jų apžvalgų banga, o pirmiausia norėčiau pristatyti mūsų naują natūralios lietuviškos kosmetikos gamintoją "Elais".   
   Na, iš tikrųjų jie jau rinkoje daugiau nei metus ar net ilgiau, net susipažinau tik dabar.  Kažkaip manęs nepasiekė žinios apie naują "žaidėją" grožio pasaulyje. Natūralu, pasidarė labai smalsu ir iškart puoliau naršyti internete ieškodama informacijos: kokia kosmetika?, iš kur?, kaip gaminama?, kur galima rasti? ir t.t.
    Po "Elais" prekės ženklu buriasi natūralūs veido, kūno kremai, prausikliai, tonikai ir lūpų balzamai. Kosmetika pavadinta graikų aliejaus deivės Elaisos vardu, kuri viską sugebėdavo paversti į aliejų. Kodėl būtent ji? Nes nerafinuoti aliejai yra bazinė natūralios kosmetikos dalis. Kartu su eteriniais aliejais, gėlių vandenimis kuriamas natūralus grožį puosėlėjantis produktas. Mane džiugina, kad "Elais" atsisako įprastų cheminių priedų, sintetinių dažų, kvapiųjų medžiagų, o vienintelis naudojamas konservantas yra sertifikuotas ECOCERT. 
    Abi su Laura gavome po dovanėlę iš "Elais" - pilna veido kremo pakuotė, kito kremo mėginukas ir lūpų balzamas. Apie citrininės mirtos veido kremo mėginuką pakalbėsiu dabar, o apie likusius produktus vėliau. Mano žiniomis, "Elais" dalyvaus šių metų "Pelenės" grožio parodoje. Susidariau net ten dalyvausiančių natūralios kosmetikos gamintojų sąrašą, bet, deja, greičiausiai parodoje nepavyks apsilankyti. Tačiau jūs jei būsite, būtinai atkreipkite dėmesį į Lietuvos gamintojus. 

Nuotrauka iš www.elais.lt
    Pasižvalgiusi internetiniame puslapyje nudžiugau pamačiusi, jog kompanija prekiauja ir kremų mėginukais. Labai patogu, nes gali nusipirkti kelis labiausiai dominančius kremukus ir išsirinkti tinkamiausią. Ir tai nėra vos keli lašai indelyje, bet 5 ml pakuotė, o tiek visiškai pakanka dviems savaitėms kasdien naudojant. 
   Manasis citrininės mirtos kremukas sodriai kvepia citrusais. Nors nesu tokių kvapų mėgėja, tačiau šis aromatas man labai malonus mano uoslės receptoriams, net psichologiškai pakelia nuotaiką. Tikras natūralus kvapas yra nesulyginamas su sintetiniais kitų kremų ar oro gaiviklių kvapais. Iš aprašymo aukščiau, tikriausiai supratote, kad tai riebiai veido odai skirtas kremas. Kremo sudėtyje esantys sezamo, simondsijų ir avokado aliejai praturtina odą vitaminais, medetkų ir tamanu aliejai gydo bei ramina.  


INCI: Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water, Cetearyl Alcohol, Calophyllum tacamahaca Seed Oil, Simmondsia chinensis Seed Oil, Sesamum indicum Seed Oil, Calendula officinalis Seed Oil, Persea gratissima Oil, Glycerin, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Backhousia citriodora Leaf Oil. 



     Rytais mėgstu naudoti lengvus drėkinamuosius kremus, nes jie labai tinka naudoti prieš pradedant darytis makiažą, todėl šį kremą naudoju vakare po veido prausimo. Kremas yra tirštas ir gelsvos spalvos. Pasitepus susigeria į odą, bet dėl didelio aliejų kiekio sudėtyje ant odos jaučiamas riebumas, nors kakta ir neblizga.  


Nuotrauka iš www.elais.lt
    Natūralūs kremai neturi momentinio poveikio, jų poveikis odai pasimato tik po kurio laiko naudojimo. Mini pakuotės gal ir nepakanka pamatyti galutiniam efektui,  bet pakanka sužinoti ar oda nepradės maištauti. Natūralūs ingredientai ne panacėja, todėl irgi gali sukelti alergines reakcijas ar kitokius nemalonumus. Naudojimo metu man nepasireiškė jokie sudirgimai, joks papildomas spuogelis irgi nepasirodė. Į tai dėmesį turėtų atkreipti spuogais besiskundžiančios merginos. Labiausiai patiko naudoti ant hidrolatu apipurkšto veido. O dar tas kvapas. Mmmmm.... Vien atskiro žodžio vertas jų pakuočių dizainas, bet apie tai pakalbėsiu sekantį kartą, kai pradėsiu naudoti pilną kremo pakuotę. Mano smalsumą ši kosmetika sužadino, todėl bandysiu atrasti man tinkamiausią kremo formulę.
    Pabaigai siūlau pasižiūrėti "Elais" kosmetikos kūrėjos interviu apie taip, kaip gimė ši verslo idėja. 





Jurgita

3 komentarai:

  1. labas! ;) jei jau turit sudarytą dalyvausiančių Pelenėje natūralios kosmetikos gamintojų sąrašą, galbūt pasidalintumėt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :) tradiciškai visada dalyvauja:
      Uoga Uoga,
      VIVI,
      Ambroozija,
      bus Elais (kaip minėjau),
      Prima Spremitura BIO (UAB Aestheta http://www.aestheta.lt/index.php/produktai/prima-spremitura-bio),
      YOU&OIL (UAB Biokosmetikos manufaktūra https://youandoil.lt/6-veidui),
      Ekokolekcija http://www.ekokolekcija.lt/lt/kuno-prieziura.html,
      UAB Elevita (įvairūs prekių ženklai kaip Planeta Organica ir pan.),
      UAB Juara,
      NORDEN Cosmetics,
      MERSEA DEAD SEA,
      ir tai ne visus gal susižymėjau :)

      Panaikinti
  2. Pati bandžiau šio kremuko mėginuką, tačiau, mane šiek tiek nustebimo kvapo intensyvumas. Jei vakare pasitepu juo ir ryte prausiu veida vis dar jaučiu kvapą, jei ryte pasitepu, pasidažau ir visą dieną išbūnu vakare prausdama vis dar jaučiu intensyvų kvapą :)

    AtsakytiPanaikinti