2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Lily Lolo akių šešėlių paletė

     
     Pastaruoju metu pradėjau žvalgytis į Europos internetines parduotuves ieškodama įvairių kosmetikos priemonių, nes dėl euro ir dolerio santykio jau nebeapsimoka apsipirkinėti iHerb.com. Ir žinote, netgi smagiau. Dažna parduotuvė (Naturisimo, LoveLula, LucyRose.biz) su kiekvienu užsakymu leidžia į krepšelį įsimesti kelis produktų mėginukus, o ir atkeliauja siuntinys greičiau. Ir taip vieną vakarą sėdint su arbatos puodeliu ir naršant po internetines parduotuves, mano žvilgsnis užkliuvo už "Lily Lolo" mineralinės kosmetikos. 
    Turbūt kai kurios merginos jau žino šį kosmetikos ženklą, jų mineralines pudras išbandė ne viena kosmetikos mėgėja. O tos, kurios nežino, trumpai priminsiu. "Lily Lolo" - tai britų kuriama aukštos kokybės natūrali mineralinė kosmetika, suteikianti nepriekaištingą išvaizdą. Kompaniją 2005 metais įkūrė Vikki Khan ir pavadino ją savo seserų vardais: Lily (Lisa) ir Lolo (Lorraine), o dabar ja plačiai prekiaujama visoje Europoje. 
     Savo pažintį su britų kosmetika pradėjau nuo "Lily Lolo" šešėlių paletės Enchanted Eye Palette. Įprasta paletės kaina yra 19.90 svarų, tačiau tuo metu buvo išpardavimas ir paletė tekainavo 9.90 svaro. Mintyse atlikusi valiutų konvertavimo veiksmus iš svarų į eurus, nusprendžiau, jog tokia kaina už 8 spalvas yra labai patraukli. Atminkite, jog natūralios kosmetikos šešėlių palečių kainos "neblogai kandžiojasi".  Žinoma, į krepšelį dar papildomai įsimečiau ir du mineralinių pagrindų mėginukus, juk privalau išbandyti. Ateityje pašnekėsiu ir apie juos. 
     "Lily Lolo" siūlo dvi skirtingas šešėlių paletes. Pirmoji skirta universaliam natūraliam makiažui sukurti, vyrauja smėlio ir rudi atspalviai. Tačiau, spėju, jog tokios spalvos atrodys per daug panašios tarpusavyje, todėl mane labiau domino antroji paletė, kurios spalvinė gama įvairesnė. Abi paletės universalios, tačiau pirmoje labiau šiltesni atspalviai, o antroje - šaltesni. 



   Įpakavimo viršus juodas matinis, o ant viršaus matome kosmetikos logotipą. Patys šešėliai supresuoti į baltos spalvos dalį, kuri iš pradžių atrodo neįprastai, nes esu įpratusi matyti vien tik juodos spalvos paletes. Viduje didelis ir patogus veidrodėlis. 

INCI: Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Leptospermum Scoparium  Oil, Sodium Hyaluronate, Eryngium Maritimum Callus Culture Filtrate, may contain [+/- Silica, Tin Oxide, CI77891 (Titanium Dioxide), CI77491 (Iron Oxide), CI77492 (Iron Oxide), CI77499 (Iron Oxide), CI77742 (Manganese Violet), CI77510 (Ferric Ferrocyanide), CI77288 (Chromium Oxide)].  


Paletės spalvos:
Wishbone - matinė dramblio kaulo spalva, tinkanti kaip šešėlių pagrindas arba paryškinti antakio linkiui;
Moonbeam - blizgi kūno spalvos persikinė spalva, tinkanti vidiniam akių kampučiui akcentuoti arba visam vokui padengti;
Entranced - blizgi (satininė) pilka;
Voodoo - satininė pilkai žalia spalva, ją pavadinčiau spalva chameleone, nes priklausomai nuo žiūrėjimo kampo ji atrodo arba pilka, arba žalia;
Mirror mirror - satininė pilka su sidabrinėmis dalelėmis, tamsesnė nei Entranced;
Thunderstorm -  matinė tamsiai mėlyna, 
Deadly nightshade -  matinė slyvų violetinė;
Spellbound - matinė tamsiai ruda.



    Šešėlių paletė labiau tinkama subtiliam akių makiažui atlikti, nes spalvos nėra super pigmentuotos. Bet kita vertus, kaip kasdienio makiažo priemonė (arba subtilaus vakarinio) yra labai tinkama. Sunku būtų išgauti dramatišką ir itin ryškų makiažą (gal su akių šešėlių pagrindu spalvos ir būtų intensyvesnės), bet man to ir nereikia. Pagrindinę akių makiažo rolę visuomet skiriu akių kontūro pieštukui ir blakstienų tušui, o šešėliams tenka tik antraplanis vaidmuo. Spalvos gerai sklaidosi ir susilieja tarpusavyje, nebyra.  Pirmoji Wishbone spalva puikiai tinka kaip pagrindas kitoms spalvoms, nes ant odos yra beveik nematoma. Trys pilkos spalvos turi šiokio tokio metališko spindėjimo. Mėlyna matinė spalva kaprizinga, rinkčiausi ją tik akcentams, nes toks atspalvis lengvai gali pavirsti į "mėlynę akyje". Slyvinė Deadly Nightshade labai daili spalva vakariam makiažui. Visgi, paletė nėra tobula. Žinoma, makiažo meistrės nebus nudžiugintos spalvų intensyvumu, bet kaip aš minėjau, man to pakanka. Man nelabai patiko ir tai, jog trys pilkos spalvos yra per daug panašios tarpusavyje, Voodoo  dar dar galima atskirti ant odos, bet Entranced ir Mirror Mirror yra beveik identiškos. Bei labiausiai mane nuvylusia spalva tapo ruda Spellbound. Paletėje ji atrodo itin tamsi ruda, kažko panašaus tikėjausi ir ant odos. Bet iš tikrųjų spalvos pigmentacija prastoka, kaip bebūtų keista. Dažniausiai tai būtent šviesių spalvų silpnoji vieta. 


    Prisegu savo makiažo nuotrauką, realybėje spalvos šiek tiek ryškesnės, bet nuotraukose visuomet prarandama kažkiek intensyvumo. Buvo naudojamos spalvos: Wishbone, Moonbean, Entranced, Voodoo, Mirror Mirror. Akių kontūrui naudojau "Avril" akių pieštuką Ardoise (pilkas), bei "Avril" blakstienų tušą. Antakiams "ZUII" pieštukas Coco
   Viską apibendrinus, jei ne ta didelė nuolaida, greičiausiai taip ir nebūčiau išdrįsusi nusipirkti šios paletės, nes pradinė kaina nebuvo priimtina mano piniginei. O dėl kokybės, jei būčiau makiažo meistrė, jausčiausi nusivylusi. Bet kaip mėgėjai, kuri retkarčiais nori kiek kitokio nei įprastas akių makiažas rezultato, ši paletė pakankamai gera. Tačiau situacija gal visiškai pasikeistų, jei būtų naudojamas akių šešėlių pagrindas. Šiuo metu "Lily Lolo" paletė yra antroji mano kosmetinėje (pernai įsigijau "Honeybee garden" paletę) ir tikrai artimiausiu metu nežadu ieškoti kažko naujo. 

Jurgita

5 komentarai:

  1. Kaip tik galvojau, gal imti šią paletę šiandien :))) bet labai jau blizgios spalvos. Galbūt teko bandyti matinių šešėlių paletę ir galėtum parekomenduoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš tikrųjų nėra jos tokios blizgios, su saiku:) nežinau ir nebandžiau matinių palečių, Dr. Hauschkos atrodo patraukliai. gal tokiu atveju geriau pirkti dvi tris atskiras spalvas, pasirinkimas daug didesnis:)

      Panaikinti
  2. Aš esu bandžiusi tą matinę Dr. Hauschka paletę, bet senokai. Tai šiai dienai atrodo patraukliausia spalvų paletė ir vėl apie ją galvoju.
    Dėl blizgesio tai nenoriu jokio jokio :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. „Lily Lolo“ šešėliai man įstrigę kaip besilaikantys prasčiau :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti:) nesu labai didelė šešėlių mėgėja, tad sunku lyginti, turiu ir pavienių kitų kompanijų šešėlių, bet man nelabai patogu tokius naudoti:) patinka kai visos spalvos vienoje vietoje:) O ant mano akių voko laikosi pakankamai gerai, vakare matosi, kad kažkiek šešėlių subėgę į voko raukšlę, bet pastebima tik iš labai arti pasižiūrėjus :)

      Panaikinti