2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Spalviniai tipai pagal metų laikus. Ruduo


     Toliau tęsiu savo "paskaitas" apie spalvinius koloritus ir jų pritaikymą mūsų garderobe, makiaže. Jau spėjau jums papasakoti apie švelnų šiltą pavasarį bei švelnią šaltą vasarą. O dabar pakalbėsime apie tamsesnes, ryškesnes spalvas. Kaip tyčia artimiausiu metu nusimato lietūs už lango, tai pats tas laikas jaukiai susiraityti namuose su arbatos puodeliu ir pasiplanuoti savo spintos reviziją. Apie savo tipą jau spėjau pakalbėti, didžiausia tikimybė, jog esu Soft Summer. Kodėl taip sakau? Pasirodo, šis tipas yra sunkiausiai atpažįstamas, labai dažnai maišomas su Soft Autumn. Būtent nuo Soft Autumn ir noriu pradėti kalbėti apie rudens koloritą.


      Kiekvienas sezonas turi po tris skirtingas spalvų paletes, kurios tarpusavyje panašios, turi tą patį šaltą arba šiltą toną, bet skiriasi spalvų intensyvumu, ryškumu. Rudens paletės:
Soft Autumn - švelnesnės šiltos rudens spalvos, kadangi šį tipą įtakoja vasara, tai spalvos yra prislopintos, "dusky".
True/Warm Autumn - "tikrasis" ruduo, tipas, kurio neįtakoja kiti sezonai. Spalvos labai šiltos ir intensyvios. 
Deep/Dark Autumn - tamsiausias rudens tipas. Dėl žiemos įtakos šis tipas tamsus ir ryškus. 


RUDUO

Oda: oda šilto gelsvo atspalvio. 
Plaukai: rudi, beveik raudoni, vario, bronzos spalvos (tik ryškiai raudonos sruogos). Nebūna juodų plaukų. 
Akys: išraiškingos ir ryškios tamsiai mėlynos, gelsvai žalios, žalios, rudos, gintaro, su geltonomis ar žalsvomis dėmelėmis.

Pudra: turėtų būti šiltų rudų tonų. Ji padaro makiažą stabilesnį. 
Lūpdažis: turi būti šiltos raudonos, oranžinės, bronzinės ar tamsios koralinės spalvos. Spalvos turi būti drąsesnės ir ryškesnės, o vakarui su auksiniu blizgesiu.
Šešėliai: visi šilti žemės atspalviai, žalsva, samanų, oranžinė spalva su gelsvu atspalviu.
Akių pieštukas: šiltos rudos, riešuto spalvos, tamsiai žalias, bet ne juodas.
Tušas: rudas, tamsiai žalias, vakariniam makiažui gali būti juodas. 
Tinkama plaukams dažyti spalva:  tinka šiltos ir ryškios spalvos kaip kaštoninė, šokolado, ruda, tamsiai ruda, oranžinė, ugninė vario, raudonmedžio, tamsiai oranžinė su rausvu atspalviu, raudonai ruda, geltonai ruda, erškėtuogių, cinamono, bronzinė.
Netinkamos plaukų spalvos: šviesios spalvos, pelenų, aukso, burgundiška, baklažano, juoda.
Apranga: ryškūs, aiškūs, švarūs rudi tonai, alyviniai, šokoladiniai (vietoj juodos), žali, alyvuogės, chaki, "koralo", persiko, lašišos, rudens lapų atspalviai. "Etno" apranga, folkloras.
Aksesuarai: auksas, koralai, gintaras, gelsvi perlai, medis, oda, kriauklės.
Akiniai: geltonas ragas, vėžlio ornamento, matiniai, ne blizgūs.

Jums tinka šiltos, turtingos ir žemiškos, derlingumą simbolizuojančios spalvos ir ramios spalvos su auksiniais atspalviais.

SOFT AUTUMN - švelnus ruduo, labai dažnai maišomas su Soft Summer tipu. Tik skirtumas tas, jog ruduo šiltas, o vasara šalta.


Žymūs žmonės: Mary Kate and Ashley Olsen, Nicole Richie, Fergie, Jennifer Love Hewitt, Gisele Bundchen, Drew Barrymore, Carmen Electra. Kai kurie šaltiniai teigia, jog Lauren Conrad, Angelina Jolie taip pat yra Soft Autumn.
Oda: šviesi neutrali smėlio, neutrali smėlio, dramblio kaulo, vidutinio tamsumo neutrali smėlio.
Plaukai: nuo auksinės blondinės iki vidutinio tamsumo rudos, galimai su raudonomis ar šviesiomis sruogomis.
Akys: mėlyna, žalia, šviesi ruda, šviesi riešutinė.





Labiausiai tinkamos spalvos: dark olive, beige, dark brown, camel, flint grey, cinnamon, coffee brown, cream, medium grey, rose brown, soft white, stone, antique white, eggshell, buff, mocha, mahogany, pewter, tan, beige grey, taupe, mushroom grey, khaki, cgarcoal, ivory, light navy.

Neutralios: cream, navy, camel, sand, chocolate brown.
Netinkamos spalvos: tamsios, šaltos ir ryškios, juoda, pilka, rožinė, lilac.   









Daugiau derinių rasite Pinterest.

WARM/TRUE AUTUMN - šiltos intensyvios žemės spalvos


Žymūs žmonės: Marcia Cross, Jessica Alba, Jennifer Lopez, Julia Roberts, Leighton Meester, Julian Moore, Kate Beckinsale, Lindsay Lohan, Isla Fisher, Debra Messing.
Oda: dramblio kaulo, auksinė smėlio, šilta smėlio, bronzos. 
Plaukai: nuo tamsiai auksinės blondinės iki vidutinio tamsumo auksinės rudos, raudoni, kaštoniniai. 
Akys: ruda, alyvuogių žalia, tamsiai riešutinė. 




Labiausiai tinkamos spalvos: coral, salmon, rust, tomato, apricot, gold, terracota, peach, purple, teal, olive, kelly, chocolate, topaz, stone, buff.
Neutralios: soft white, cream, navy, chocolate brown. 
Netinkamos spalvos: šaltos ir švelnios spalvos, juoda, pilka, lilac, rožinė. 








Daugiau derinių rasite Pinterest.

Ir galiausiai DEEP/DARK AUTUMN



Žymūs žmonės: Kristin Kreuk, Sandra Bullock, Eva Mendez, Kate Holmes, Nathalie Portman, Penelope Cruz, Halle Berry, Sofia Vergara, pagal kai kuriuos šaltinius ir Kim Kardashian.

Oda: dramblio kaulo, auksinė smėlio, bronzos. 
Plaukai: nuo vidutinio tamsumo iki tamsios auksinės rudos ar rudai-juodos, galimai su raudonais atspalviais. 
Akys: tamsiai rudos, tamsiai žalios, tamsiai riešutinės.



Labiausiai tinkamos spalvos: light salmon, tangerine, pumpkin, flame, gold, lime, olive, pine, clear navy, chinese blue, ačua, grape, coffee, med taupe, amber, beige. 

Neutralios: cream, navy, dark chocolate, black-brown.
Netinkamos spalvos: švelnios ir prigesintos spalvos, pilka, lilac, rožinė.




Daugiau derinių rasite Pinterest.


      Nenusiminkite jei nesugebate iškart nustatyti savo spalvinio tipo. Tai tikrai nelengvas darbas. Net žinovai kartais abejoja. Pavyzdžiui, perskaičiusi įvairius šaltinius pastebėjau, jog Evą Longorią, Evą Mendez, Julią Roberts, Jessicą Albą priskiria Warm Autumn tipui, o kai kurie Deep-Dark Autumn tipui. Painu. Žvaigždės dažnai linkusios keisti savo įvaizdį, o su pasikeitusia plaukų spalvą, žiūrėk, pakito ir visas spalvinis kaloritas. Puikus pavyzdys - Angelina Jolie. Būti blondine jai netinka, bent jau mano tokia nuomonė. Trečia nuo kairės nuotrauka labai artima jos natūraliam gymiui, todėl ir labiausiai tinkama plaukų spalva. Čia ji yra Soft Summer. Bet sekančioje nuotraukoje ji labiau įdegusi ir plaukus nusidažiusi šilta ruda spalva su šviesesnėmis sruogelėmis, ne veltui čia ji pateikiama kaip Soft Autumn atstovė. Bet  žiūrim toliau, šviesi oda, tamsūs šalto atspalvio plaukai iškart ją pavertė Clear Winter.  


     Dažniausiai galima nesunkiai pasikeisti į gretimą spalvinį tipą  pagal sezonų ratą, pavyzdžiui, Soft Summer į Soft Autumn, iš Warm Autumn į Deep Autumn arba atvirkščiai. Bet kardinalūs pokyčiai negalimi, dėl per didelio kontrasto su savo gymiu atrodysite nenatūraliai, gal net ligotai. Veido bruožai taps nebe tokie ryškūs. Tokiu atveju reikia keisti savo garderobo spalvas, bet ir makiažą. Geriausia, kai pokyčiai nėra per daug kontrastingi.
    Tikiuosi jums patiko rudens sezono spalviniai tipai ir sužinojote kažko nauja. O sekančiam kartui beliko paskutinis žiemos spalvų sezonas. 

Jurgita

9 komentarai:

  1. :) Labai naudinga info :)
    ačiū!!!
    http://biteboo.blogspot.dk/2015/03/10-to-does-for-solo-day.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi jog patiko :) jei tai jūsų nuotrauka, manau, kad esate ruduo:)

      Panaikinti
  2. Įdomu, tačiau nustatyti sunkoka. Taip išeina, jog keičiantis plaukų spalva, keičiasi tipas. Labai įdomi informacija, labai.
    O gal galit padėti su mano tipu? Būčiau labai dėkinga. Nuorodoje prieš ir po pasikeitimų nuotraukos: http://geleta-kosmetine.blogspot.com/2015/02/february-challenge-21-diena-kaip-as.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai labai sudėtinga nustatyti tipą, o iš nuotraukų dar sunkiau, nes apšvietimas gali pakeisti spalvas:) Tipas gali pasikeisti, jei nusidažote daugiau nei keliais tonais tamsesne/šviesesne spalva nei natūrali:) Jei pirmoji nuotrauka yra jūsų natūrali spalva, tai manyčiau esate Cool Summer (prieš akis man Mila Jovovich nuotrauka), tačiau nusidažiusi šviesia spalva plaukus, pretenduojate į Light Summer koloritą. Man rodos, jūmyse dominuoja šviesus šaltasis tipas, tai yra vasara. Paklausiu, ar jums patinka sidabras ir šaltos spalvos? Jei taip, tada mano spėjimas teisingas

      Panaikinti
    2. Taip, pirmoji natūrali nuotrauka. Akys žalios o oda šviesi, blyški.
      Sidabras man tinka ir patinka, visas patiko labiau nei auksas, nors dabar jau daugmaž vienodai. Aprangoje šaltos, grynos spalvos dabar atrodo geriausiai, pvz royal blue. Nors nevengiu ir šiltų spalvų, sukurti įvaizdžiai su šiltomis atrodo kiek neįprastai, tačiau įdomiai. Vienintelio dalyko, kurio tikrai vengiu - visų, apskritai visų rudų atspalvių ir purvinų žolės atspalvio (blankios žalios spalvos) rūbų. Tad tikriausiai Light Summer?

      Panaikinti
    3. Labai ačiū už pagalbą Jurgita :)

      Panaikinti
  3. Kaip galima butu su jumis susisiekti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas :)

      Arba per mūsų Facebook puslapį : https://www.facebook.com/apiegrozi/

      arba kontakto formą rasi čia : http://www.apiegrozi.blogspot.lt/2014/11/susisiek.html

      :)

      Panaikinti