2015 m. kovo 20 d., penktadienis

Šimtalapio erškėčio vanduo jūsų tobulos dienos pradžiai


      Geriausi pirkiniai - netikėti pirkiniai ? Tuo tikrai nesu tikra, bet dėl šio netikėtai įsigyto nedidelio rožių vandens buteliuko jau einu iš proto. Taip, taip, praėjo tik beveik dvi savaitės nuo tada, kai mugėje nusipirkau, tačiau jau dabar itin taupau ir bijau, kad vieną dieną ateis laikas, kai šis vanduo pasibaigs. 

      Rožė labai vertinama kosmetikoje, kuriamos įvairios prabangios linijos, sako - daro stebuklus. Niekada jomis per daug nesižavėjau, tiesa, esu naudojusi damaskinių rožių hidrolatą (tiesa, dažniausiai sutinkamas jis ir yra) - patiko. Bet net ir užmačiusi šią prekę dar klausiau savęs, argi iš tikrųjų man jos reikia ? Visgi čiupau, o tik grįžusi namo pastebėjau, kad šįkart pasinešiau ne damaskinių rožių, o šimtalapio erškėčio (Rosa Centifolia) vandenį.                                                                                                                                                     
      
      Smalsumas nugalėjo, įlindau į Google ir pasiskaičiau, pasigrožėjau šia rožių šeimos atstove. Prancūzai šią gėlę vadina Rose de Mai (gegužės/gegužine rože), mat žydi ji gegužės mėnesį. 

      Iš tikrųjų net nežinau, kaip jums perteikti to vandens kvapą. Nuostabus ? Nepakartojamas ? Dieviškas ! Tokį tikrą ir tokį gryną, švelnų rožių kvapą esu užuodusi, ko gero, tik gyvai. Puiku ir tai, kad ir poveikis man labai patinka. 
  • Labai gerai drėkina. Visą dieną oda išlieka tarsi drėgmės prisotinta ; 
  • Maloniai vėsina. Tobulas vanduo karštai dienai atgaivinti įkaitusią odą ;
  • Minkština, švelnina. Nesakau, kad odos būklė kardinaliai pasikeitė (ne, taip tikrai nėra), bet tas jausmas dulksnai nusėdus ant veido toks malonus, liečiant veidą jis toks netikėtai švelnus ;
  • Kvapas greitai išgaruoja, tačiau kitą rytą prausiantis po dušu dar jaučiu, kaip sušlapus veidui pasklinda rožių kvapas ; 
  • Labai pakelia nuotaiką (tikriausiai tai psichologiškai, nieko ypatingo, bet tokio jaukumo, komforto suteikia, norisi šypsotis).
      Kadangi rožių produktai turi sąvybę padėti užgyti randeliams, tai reguliariai naudojant tikriausiai galima tikėtis jų pašviesėjimo, ypač, jeigu kalbėtume apie spuogelių paliktus randelius. Beje, rožių vanduo idealiai tinka brandesnei odai atgaivinti, tonizuoti. Taip pat jis turėtų būti naudingas toms, kurių veido poros didesnės - vanduo padeda jas sutraukti. Žodžiu, tikrai labai moteriškas produktas. Taigi jeigu esate išbandžiusi damaskinę rožę, pabandykite iš šimtalapį erškėtį, nes tikrai nieko nėra maloniau, kaip iš ryto apgaubti save puikia rožių dulksna ir pradėti tą dieną nepaprastai gaiviai :) 

Laura

2 komentarai:

  1. Och, o aš kažkada naudojau damasko rožių hidrolatą, tai irgi dievinau jo kvapą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O sakykite kokio gamintojo sis hidrolatas? Gal imanoma jo isigyti internetu.

    AtsakytiPanaikinti