2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

VIVI šilko kremas veidui


    Vėl ir vėl pasakoti apie veido drėkinimo svarbą man jau nebesinori, bei spėju ir jums pakartotinai tą skaityti ne be taip įdomu.Tik trumpai pasikartosiu, jog žiemos sezonu drėkinamuosius kremus rekomenduojama naudoti vakarais, o maitinamuosius - ryte. Bet šįkart aš sąmoningai darau atvirkščiai. Tokį, atrodo, klaidingą kremo naudojimo būdą pasirinkau atsižvelgdama į tai, kaip "VIVI" kremas "elgiasi" ant mano odos. Taigi nuo pradžių.
    Tik pabaigusi savo "LaMav" drėkinantį kremą, iškart pradėjau naudoti "VIVI" ženklo gaminį, kuris laukė savo eilės ant mano kosmetinio stalo. Skirtumas tarp šių dviejų kremų didžiulis visais aspektais, bet čia ne palyginamoji apžvalga. Esu sau įteigusi taisyklę, kad drėkinantis kremas privalo būti mano kasdienės veido odos priežiūros dalimi. Atsimenu beveik prieš metus tyriausi odos būklę su odos analizatoriumi, tada gavau rezultatus, kad net apie 80 proc. odos trūksta drėgmės. Va tau ir mišrus tipas (T zona linkusi riebaluotis). Dabar vėl nekantriai laukiu skambučio, kada iš naujo galėsiu išsitirti ir įvertinti, ar sugebėjau pagerinti savo odos būklę. 
     Parduotuvėje konsultantė man rekomendavo šį  šilko kremą, nes tai lengvas drėkinantis kremas, kuris turėtų neapsunkinti mano mišrios odos: šilkas ir alyvuogių aliejus drėkins odą, o medetkų hidrolatas ramins ir tonizuos. 

INCI: Aqua, Calendula Officinalis Flower (medetkų vanduo), Olea Europaea Fruit Oil (alyvuogių aliejus), Helianthus Annuus Seed Oil (saulėgrąžų aliejus), Prunus Armeniaca Oil (abrikosų aliejus) , Butyrospermum Parkii butter* (taukmedžio sviestas), Cetyl Alcohol* (minkštiklis, tirštiklis), Polyglyceryl-3 Stearate/citrate* (emulsiklis), Hydrolyzed Silk Peptides (drėkiklis), Benzyl Alcohol (konservantas, iki 1,0 proc.), Sodium Benzoate (konservantas), Potassium Sorbate (konservantas, iki 0,6 proc.), Olea Europaea Extract (alyvuogių ekstraktas), Acacia Gum (drėkiklis), Xanthan Gum (emulsiklis), Citrus Aurantium Amara (kvapiklis), Citrus Aurantum Oil (citrinmedžių aliejus), Pogostemon Cablin (pačiulių aliejus, kvapiklis), Limonene**(kvapiklis)Linalool**(kvapiklis)
 *Setifikuoti ekologiški ingredientai, **Eterinių aliejų sudedamosios dalys.

     Žiūrint į kremo sudedamąsias dalis (be vandens), pirmieji penki ingredientai nuteikia optimistiškai, tačiau kita spalva nuspalvintos vidutinio saugumo medžiagos šiek tiek apmalšina teigiamas emocijas. Pavyzdžiui, Europos Sąjunga riboja konservanto benzilo alkoholio naudojimą kosmetikos gaminiuose, jo kiekis neturi viršyti 1,0 proc. viso gaminio. Kadangi kremo galiojimo terminas yra vieneri metai, todėl nestebina, kodėl gaminyje randu net kelis konservantus. Visos kitos sudedamosios dalys, išsirikiavusios už konservantų, sudaro labai nedidelius kiekius, todėl net jų natūrali ir saugi kilmė beveik neturės jokio teigiamo poveikio mūsų odai. 
   Jau kuris laikas savo apžvalgose stengiuosi kuo išsamiau paanalizuoti gaminių sudėtis, todėl jau pastebėjau, jog įvairių natūralios/ekologiškos kosmetikos gamintojų produktai savo sudėtimi "daugiau arba mažiau natūralūs". Tą mano pastebėjimą patvirtino ir neseniai perskaitytas "KosmetikosDNR" blogo įrašas. Mano mintyje skirtingi ženklai pamažu rikiuojasi į atskiras kategorijas, kurias dar sunkiai galiu įvardinti. Tik pasakysiu, jog "VIVI" kosmetika pagal mano subjektyvią patirtį užima ne pirmą, bet ir nepaskutinę vietą. 
    Nuo mano apmąstymų grįžtam prie kremo apžvalgos. Visi "VIVI" kremai išpilstomi į uždaras pakuotes su dozatoriumi, taip užkertant kelią bakterijoms patekti į gaminį. Nes atsukamuose indeliuose net ir to nenorėdamos bakterijas nuo savo pirštų įkurdiname ant kremų paviršiaus. Todėl "VIVI" gauna pliusą už higieniškumą. Bet tampa sunku nustatyti kremo likutį, kurį šiaip ne taip įžiūriu kremą pastačius tiesiai prieš įjungtą lempą.
   Kremas yra mums įprastos konsistencijos, nei per skystas, nei per tirštas, o spalva "murzinai" balta. Akinančiai balta spalva nenatūraliuose kremuose dažniausiai gaunama funkcinių ingredientų pagalba, todėl akivaizdu, kad gamintojas nesiekia gauti papildomų balų už produkto estetiką. Tos pačios filosofijos laikomasi ir su kvapais - jokių nereikalingų kvapiklių. Ir be jų kremas pasižymi stipriu aromatu. Tepantis kremu mano nosis iškart atpažįsta medetkas. Žinote kaip jos kvepia? Jų kvapas intensyvus, "vaistinis", iškart sukelia asociacijas su gydomaisiais preparatais. Juk medetkos visada buvo naudojamos liaudies medicinoje. Pasirodo, šis šilko kremas turį stipriausią aromatą iš visų "VIVI" kremų ir gali išsilaikyti net iki valandos trukmės, kai kitų kremų kvapas išsisklaido jau po kelių minučių. Na, aš jau esu įpratusi prie tokių natūralių kvapų ir nebesiraukau, tačiau iš savo vaikino ne kartą esu sulaukusi komentaro "Kuo tu čia išsitepei? Kvepi kaip sena boba" ir iškart lyg atsiprašydamas tęsia "Suprantu, jog sveika ir panašiai, bet man nepatinka kvapas". Taigi, jei jūsų ar jūsų antrų pusių jautrios nosytės, geriau aplenkite šį kremą. Taigi, būtent kvapas yra bene silpniausia priemonės vieta. 
    Einam toliau.... Tai lengvas drėkinamasis kremas veidui. Susigeria labai greitai ir nepalieka jokio riebumo jausmo ant odos paviršiaus. Jokio. Rodos, oda tarsi kempinė sugeria priemonę. Kadangi turiu mišrų tipą, tai odos tempimo ir panašios reakcijos man retokai pasitaiko. Šiam kremui visiškai susigėrus į odą pasijaučia toks lengvas lyg ir tempimo jausmas. Sutrikau, juk dažniausiai pasitaiko, kad "tempia" tik tam tikras zonas, o čia taip tolygiai visą veidą, visur kur buvo tepta. Bet neatsirado jokių šerpetojančių vietelių ar išsausėjimų (kurios būdingos šildymo sezonu), bent jau vizualiniai, o kas ten giliau įvyko - neaišku. Dėl tokio keisto, nors ir trumpai trunkančio, poveikio sunku apsispręsti, pakako to drėkinimo ar ne. Ir čia papasakosiu, kodėl kremą naudoju rytais, kai žiemos sezonu rekomenduojama tai daryti atvirkščiai. Tą lėmė dvi priežastys. 
    Pirma. Kadangi kremas visiškai neriebalina odos paviršiaus, po jo panaudojimo ji tampa matine, pradėjau priemonę naudoti kaip pagrindą makiažui. Palyginus su kitais kremais, nereikia laukti kol susigers į odą, todėl galiu iškart darytis sau makiažą. Kadangi man tenka ankstokai keltis rytais, tai kiekviena sutaupyta minutė leidžia ilgiau pamiegoti (dėl to ir mano vonios procedūros yra vakarais). O vakarais kaip maitinamąjį kremą naudoju argano aliejų. 
    Antra. Nebereikia matyti nepatenkinto vaikino žvilgsnio, kuris rodos ir sako "Ir vėl tu....".
    Kremas sparčiai senka ir tų 50 ml man pakaks truputį ilgiau nei dviems mėnesiams, nes dabar jau liko visai nebe daug. Norėdama nustatyti kremų skalsumą visada pasižymiu datą, nuo kada pradedu jį naudoti. Nors nenoriu dviejų kremų lyginti tarpusavyje, tačiau matau, jog to niekaip negaliu išvengti. Tokios pačios talpos "LaMav" kremo man pakako dvigubai ilgiau. Tokį intensyvų susinaudojimą galiu paaiškinti tik dėl sparčios sugerties. Tepu kremą ir jis iškart geriasi į odą, tiesiog dingsta akyse. Natūraliai gaunasi, jog sutepu daugiau priemonės nei įprastai.
    Išsakusi visus savo pastebėjimus apie šilko kremą, galiu pasakyti jog jis įdomus savo veikimo principu. Bet žinote, kartais žodis "įdomus" nereiškia, kad nuostabus. Nors man patinka kremą naudoti kaip pagrindą makiažui, bet pasigendu to "prisirpusios odos" efekto, kuris atsiranda odą prisotinus drėgme. Manau, jog šis "VIVI" kremas netiktų sausaveidėms merginoms. Visos "VIVI" priemones su šilku, įskaitant ir prausimosi putas, labiau tinkamos į riebumą linkusiai odai. 

P.S. Kosmetikos DNR apžvalga


Jurgita

3 komentarai:

  1. Sakyčiau, kad „Vivi“ kremai visi yra labai arba pakankamai lengvi. Man per lengvi ir per mažai drėkinantys, kiek bandžiau mėginių. Kadangi gerai skaičiuoji, kaip manai, kokią dalį bendroje masėje sudaro drėkinantys šilko peptidai, prisiglaudę prie pat konservantų? Iš akies žiūrint - nedidelę.

    kartotum?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia pirmasis mano išbandytas jų kremas, todėl negaliu lyginti su kitais. Turėjau keleta mėginukų, bet kiekio man buvo per mažai, kad suprasčiau ar patinka, ar kad išvis turėčiau ką prisiminti:) pasirodo, mano nuojauta manęs neapgavo, spėjau, jog šilko kiekis turėtų būti ne daugiau 5 proc, nes konservantai neturi viršyti 1 proc.. Dėl šventos ramybės pasidomėjau internete apie šilko peptidų panaudojimą kosmetikoje - rekomenduojamas kiekis 1-5 proc. Nors kiekis nedidelis, bet pasirodo, kad savo ribose.

      Ar kartočiau, artimiausiu metu tikrai ne, ieškosiu geresnių variantų.

      Panaikinti
  2. Sveiki! Nominavau Tavo blogą iššūkiui "ką rinktumeisi?", todėl jei įdomu siūlau atsakyti į klausimus, o prieš tai užsukti čia:
    http://zuikiopasaka.blogspot.com/2015/02/issukis-ka-rinktumeisi.html#more sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti