2015 m. vasario 2 d., pirmadienis

Kūno losjonas su mandarinais

     Rinkdamasi kūno losjonus visuomet stengiuosi ieškoti kuo labiau drėkinančio efekto, nes vonios procedūros gerokai sausina mano odą. O juk dabar žiema, sausas patalpų oras irgi nedėkingai veikia. Kai nereikia niekur skubėti, naudoju aliejus, bet kitais atvejais reikia greitai susigeriančios priemonės. Išsitepi kūną ir bėgi, nereikia sukti galvos, kad nesusigėrė ir teplios drabužius.  
     Kadangi esu išbandžiusi ir pamilusi "Acure Organics" plaukų šampūną, nutariau įsimesti į savo krepšėlį ir šio gamintojo drėkinantį kūno losjoną.  Mane žavi ne tik aukšta "Acure Organics" gaminių kokybė, net ir jų humoro jausmas. Jie kiekvieną savo produktą pristato nuotaikingu aprašymu. Kad ir šio kūno losjono aprašymas šalia sudėties prasideda žodžiais: "Sunki diena? Po vėlyvos nakties jaučiatės kaip zombis? Ištrūkite iš tos būsenos su šiuo tonizuojančiu losjonu, kuris atgaivins ir pakels nuotaiką."      Net ir natūralios kosmetikos gamintojai mėgsta akį traukiančias frazes, kad tik sužadintų vartotojų susidomėjimą: "pažangi triguba drėkinimo sistema", "odos imuninė technologija", argano aliejus, alyvuogių lapeliai, probiotikai ir koenzimas Q10. Kelia smalsumą? Ir dar kaip!! Visuomet po tokių gamintojų liaupsių savo produktui degu noru užmesti akį į produkto sudėtį, kuri visuomet yra geriausias pažadų įrodymas. 
   Pirmiausia į akis krenta ilgas ingredientų sąrašas, net 30 sudėtinių dalių. Jei losjonas būtų iš ne natūralios kosmetikos lentynos, tokią ingredientų gausą laikyčiau priemonės trūkumu. Tačiau atidžiau paskaičiusi pavadinimus randu neįtikėtinai daug aliejų, ekstraktų ir kitų augalinių dalių: Acai uogos, gervuogės, erškėtuogės, granatai, medetkos, ramunės, raudonosios arbatos (rooibos) lapeliai, alavijas, kakavmedžio sviestas, dygminų aliejus, kokosų aliejus, saulėgrąžų aliejus, medetkų vanduo, alyvuogių aliejus, argano aliejus, raudonųjų mandarinų aliejus, alyvuogių lapų ekstraktas, raktažolių aliejus, gvazdikų pumpurų aliejus. Pažymėjus šias augalines sudedamąsias dalis kita spalva, visa losjono sudėtis "žaliuoja" natūralumu ir sunku prie kažko kabinėtis.

INCI: Organic curoxidant blend (organic euterpe oleracea (acai) berry, organic rubus fruticosus (blackberry), organic rosa canina (rosehips), organic punica granatum (pomegranate), organic calendula officinalis (calendula), organic matricaria recutita (chamomile), fair trade certified organic aspalanthus linearis (rooibos), organic camellia sinensis (mango ceylon), organic aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, fair trade certified organic theobroma cacao (cocoa) seed butter, organic carthamus tinctorius (safflower) seed oil, organic cocos nucifera (coconut) oil, glyceryl stearate SE (vegetable derived), vegetable glycerine, organic helianthus annuus (sunflower) oil, infusion of organic calendula officinalis (calendula) flower, in fair trade certified organic olea europaea (olive) oil, organic argania spinosa (argan) oil, glucono delta lactone (fermented sugar), citrus reticulata (red mandarin) oil, argania spinosa (argan) stem cell culture, marrubium vulgare (white horehound) stem cell culture, echinacea stem cell culture, lactobacillus/fermented resveratrol extract, CoQ10, olea europea (olive) leaf extract, d-alpha tocopheryl acetate (100% natural vitamin E), organic oenothera biennis (evening primrose) oil, potassium sorbate (food grade preservative), syzygium aromaticum (clove bud) oil.

    Be seniai pažįstamų aliejų sudėtyje puikuojasi dar nematyti ir negirdėti kitur ingredientai kaip rooiba (raudonoji arbata) ir gvazdikėlių aliejus. Net galima atleisti tą faktą, kad gaminiui pristatyti pasirenkamas gerai parduodamas, o ne geriau sudėtį atspindintis pavadinimas. Taip, visos paradinėje pusėje išvardintos medžiagos yra, tačiau jos rikiuojasi ties sudėties viduriu ar toliau. Naudodama losjoną nepastebėjau jokių odą erzinančių požymių. Tačiau reikia atsiminti, jog natūralūs ingredientai, net jei nelaikomi potencialiais alergenais, vis tiek gali sukelti odos komplikacijas. Ypač į tai turi atkreipti dėmesį jautrios odos savininkės bei rekomenduojama joms rinktis kuo minimalesnės sudėties priemones. O kadangi mano kūno oda nėra lepi, jai tinka viskas. Jei veidui neįtiko koks kremukas - kojoms be problemų "sueis":) 
    Atidarius dangtelį nosį pasiekia neįkyrus citrusinis aromatas, ne veltui losjonas vadinamas mandarininiu. Losjonas labiau kremo, o ne pienelio pavidalo ir vos gelsvos spalvos. Kremą labai malonu naudoti, nes nėra labai riebus, greitai susigeria ir nepalieka jokios riebios plėvelės ant odos paviršiaus. Kadangi mano vonios procedūros dažniausiai būna vakarais, yra didelis pliusas kai po dušo išsitepi odą ir iškart gali keliauti į lovą nebijant jos išteplioti. Produkto aprašyme skelbiama, kad losjonas ne tik drėkina odą, bet ir saugo nuo aplinkos sukeliamo streso padėdamas jūsų odos ląstelių gynybinei sistemai. Kaip ten su ta gynyba vyksta negaliu pasakyti, tačiau drėkinimo pilnai man užtenka. Tepuosi kremu kas antra diena ir to visiškai pakanka, kad oda neišsausėtų. 
    Tai jau antrasis "Acure Organics" produktas, kuris manęs nenuvylė. Rekomenduoju ir jums:) Ateityje tikrai planuoju įsigyti ir daugiau šios kompanijos gaminių, labiausiai šiuo metu mane domina jų veido priežiūros linija. 



Jurgita

1 komentaras:

  1. Oho, kokia sudėtis! Tikrai labai įdomių ir negirdėtų sudedamųjų dalių yra. O citrusinio kvapo kūno kremai/sviestai/losjonai mano patys mėgstamiausi, ryte padeda išsibudinti :)

    AtsakytiPanaikinti