2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Avril plunksnelė akių pravedimui + DIY idėja


      Turbūt prisimenate tą pirmą bandymą padailinti akių makiažą pravedimu. Pirmas kartas kreivas, antras kartas gal ir nieko, bet kita akis nei nepanaši į jau padažytą. Oh well, iš tiesų tai čia kalba mano patirtis.

      Kalėdų proga iš "Avril" atstovų kartu su Jurgita gavome bendrą siuntinuką, kuriame radome įvairių šaunių dalykėlių. Laikui bėgant juos aprašysime, nes kai kas į trasą jau paleista. Sau pasilikau šį eyeliner'į, kuris man, prisipažinsiu, nors ir nebuvo pats pirmas gyvenime, bet plunksnelės tipo tikrai pakliuvo pirmą kartą. Pažintis prasidėjo nuo to, kad atsidariau pakuotę ir pagalvojau : "Panašu, kad tai misija neįmanoma!" Tada nukeliavau į youtube ir pradėjau ieškoti pagalbinių filmukų ! Taip, sakau tiesiai šviesiai ir patariu jums visoms, jeigu tik yra poreikis, mokytis iš šauniųjų video blogerių filmukų :)

      "Avril" firmą jau pažįstate, kadangi jau esu pristačiusi mane nuoširdžiai nustebinusį nagų laką, dalinausi įspūdžiais apie tušą, kuris kainos ir kokybės santykiu nukonkuravo mano mėgstamą "Dr. Hauschka" tušą (beje, paskutiniu metu, kai pirkau šį kosmetikos produktą, gamintojas buvo pakeitęs šepetėlį, kuriuo tikrai nusivyliau), na, o Jurgita savo ruožtu pakalbėjo apie akių pieštuką. Bene labiausiai į akis krintantis dalykas bandant šiuos gaminius yra kainos ir kokybės (kuri, sakyčiau, pranoksta pačią kainą) santykis. Puiki firma visiškoms natūralios kosmetikos debiutantėms, nes kainos, kaip jau supratote, visiškai negąsdina, juolab, kai kai kurie produktai netgi sertifikuoti.

     Grįžtant prie pačios plunksnelės, gaminį giriu ir rekomenduoju. Tiesa, negaliu lyginti su kokia nors kita naudota plunksnele, taigi tiesiog vardinu savo pastebėjimus :

  • Juoda spalva iki negalėjimo intensyvi. Užtenka vos vienos linijos, nereikia braukyti dešimt kartų, kad išgauti tam tikrą intensyvumą ;
  • Konsistencija nei skysta (ne tokia, kad varvėtų nuo teptuko), nei pernelyg tiršta. Pats tas viduriukas ;
  • Labai greitai džiūsta, mirksint nepalieka žymių, o geriausia tai, kad visą dieną neištepa, nenubėga, neišmurzina vokų. Žodžiu - produktas patvarus visą parą ;
  • Įpratus ir ranką išlavinus (nesigiriu, aš dar nepasiekiau to tobulumo), man asmeniškai netgi patogiau naudoti, negu pieštuką. Ultra plonas teptukas leidžia lengviau ištaisyti padarytas klaidas, kruopščiau padailinti liniją.
      Šalia to paminėsiu, jog šis eyeliner'is yra sertifikuotas, 15 procentų ingridientų imti iš biologinio ūkio, o netgi 98,6 procento sudėtinių dalių yra natūralios.



      Na, o jeigu norite paeksperimentuoti, galite pačios pasigaminti akių pravedimą ! :)

      Tam jums tereikės dviejų ingridientų :

  1. Anakardžio riešutų (arba bet kokių kitų) ;
  2. 1 šaukšto kokosų aliejaus.
      Gamybos eiga : pasmeikite riešutą ant dantų krapštuko ir uždekite jį (geriausia ir patogiausia degti žiebtuvėliu). Palaukite kol riešutas užsiliepsnos iki kol liepsna visiškai užges. Paskui sutraiškykite riešutą iki visiškai smulkių miltukų (darykite tai jums patogiu būdu. Gal turite grūstuvę su grūstuvėliu ? Arba paprasčiausią medinį šaukštą ?). Kai iš riešuto liks tik smulkūs grūdeliai, į induką įpilkite vieną didelį šaukštą kokoso aliejaus. Gerai išmaišykite ir jau galite pilti į jums patogią tarą !

O gal jūs žinote kokių natūralių ir tikrai neblogai išsilaikančių pravedimų arba slaptų receptų jiems pasigaminti ? :) 


Laura

4 komentarai:

  1. Na iš pravedimo panašu, kad tu jau profesionalė, Laura! Aš vis dar antroje stadijoje, kada vieną akį pasidažau gražiai, o ties kita reikia padirbėti, nes ji gaunasi savotiškai gražiai, bet nepanaši į jau padažytą :D darbas, ne kitaip!

    http://veidrodeli.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Modesta, aš užtrunku tikrai ilgai :D bet su šita plunksnele tikrai nesudėtinga ištaisyti tai, ką pridirbi (jeigu pritepi per storai arba kreivai, lengviau sulyginti). Žodžiu, žinok ir man dar yra kur dirbti, kad iš pirmo karto gautųsi lygiai ir vienodai gražiai ;) siekime tos stadijos kartu :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jis nusivalo lengvai? Na tarkim padarei klaidelę, reikia pavalyti - neteplioja aplink labai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nusivalo labai lengvai. Aš valau su "Avril" pieneliu veidui ;) aišku, kai reikia viską nuvalyti valantis jau visą makiažą, tai pateplioja, bet jeigu nedaug - klaidai ištaisyti - tai tikrai viskas gražiai nusiima :)

      Panaikinti