2014 m. gruodžio 3 d., trečiadienis

Konjac kempinėlė - revoliucija veido priežiūroje ?


      Ar esate girdėjusios kada gyvenime apie Konjac - šį daugelio blogerių ir grožio mėgėjų vadinamą stebuklą? Nemeluosiu, jog peržiūrėjau daugybę video atsiliepimų, perskaičiau nemažai įdomesnių straipsnių, kol rimtai susidomėjau ir pati nusipirkau. Tai man kvepėjo šiokia tokia egzotika. 

      Konjac kempinėlė - Rytų atradimas, ypač paplitęs Japonijoje (gal tai viena paslapčių, kodėl japonų moterų odos tokios lygios ir skaisčios?). Buitiškai kalbant, Konjac yra bulvė (!) valgoma jau daugelį amžių, naudojama medicinai ir tik vos daugiau nei prieš amžių pritaikyta kosmetiniams tikslams. Žinoma, ne pati bulvė, o tai, kas auga po ja - šaknis. Trumpai tariant, ši kempinėlė yra pagaminta iš augalo šaknies ir iš nieko kito daugiau. 

      Dabar jūs galite paklausti savęs, kas iš tos kempinėlės, jeigu veidą galima prižiūrėti kur kas paprasčiau? Tarkime, makiažą valyti medvilniniais diskeliais, kurių nusipirkti yra kiekvienoje parduotuvėje. Visgi priešingai negu medvilnės diskeliuose, kempinėlėje natūraliai yra nesuskaičiuojama daugybė vitaminų ir naudingų mikroelemetų pradedant vitaminais A, D, B, B1, B2, C, baigiant folio rūgštimi. Dabar galima nusipirkti netgi keleto spalvų Konjac kempinėlių, kurios dar papildomai praturtintos skirtingais moliais arba bambuko anglimi (tai ir priduoda spalvą).


  • Su bambuko anglimi (juoda) skirta riebiai ir paaugliškai odai, linkusiai į spuogus ar inkštirus;
  • Su žaliuoju moliu tinka normaliai, mišriai ar riebiai odai;
  • Su rausvuoju moliu idealiai tinkama jautriai ir papilkėjusiai, pavargusiai odai;
  • Su raudonuoju moliu - giliai valanti sausai ir jautriai odai.

      Prieš pirmą naudojimą kempinėlę būtina panardinti į šiltą vandenį tam, kad ji visiškai išmirktų, nes jūs įprastai gaunate ją kietą kaip akmuo. Ji į save sugeria iki 100 kartų daugiau vandens, negu pati sveria, todėl iš vandens ištrauksite jau visiškai minkštą kempinėlę. Ji skirta makiažui valyti ir švelniai pašalinti negyvas odos ląsteles nuo veido, todėl gali būti naudojama net itin jautrios odos savininkių. Dėl savo švelniai porėtos struktūros kempinėlė yra švelni, tačiau tuo pat metu puikiai masažuoja odą, skatindama natūralią odos kraujo cirkuliaciją. Be to, neišbalansuoja natūralaus odos pH.

      Kempinėlės priežiūra gana paprasta : pirmą kartą naudojant, kaip jau ir minėjau, panardiname į šiltą vandenį ir leidžiame iki galo prisigerti vandens. Kadangi ji yra natūraliai suyranti, keičiame kas 1-3 mėnesius, o kartą per savaitę perskalaujame paprastu muilu. Po kiekvieno naudojimo leidžiame natūraliai išdžiūti (prieš tai švelniai tarp dviejų rankų paspaudžiame, kad nutekėtų vandens perteklius) ir vengiame laikyti drėgnose patalpose (nelaikome vonioje), kadangi tai trumpina kempinėlės "gyvenimo" laiką. Su ja elgiamės švelniai, t.y. negręžiame taip, kaip gręžiame skalbinius !

Mano nuomonė : Aš savo ruožtu pirkau paprastą kempinėlę, nes specialių poreikių neturiu. Šis keistas produktas mane užbūrė. Ne todėl, kad būčiau pastebėjusi ypatingą stebuklą, o todėl, kad valytis makiažą su šia kempinėle yra nepaprastai malonu. Dažniausiai naudoju šiurkštesnį paviršių. Rytais net užsimirštu ir gaunasi taip, jog masažuoju veidą labai ilgai. Nors Konjac kempinėlė skirta makiažo valymui, aš ją labiau mėgstu naudoti kaip papildomą priemonę po makiažo valymo. Tai man tapo savotišku ritualu. Kempinėlę naudoju jau tris savaites tiek ryte, tiek vakare, todėl galiu pasakyti, jog :

  • Veido masažas tiesiog neįtikėtinai malonus ;
  • Super patogi forma naudojimui ;
  • Kol valiau makiažą - puikiai ir švariai nuvalo (užtenka ant kempinėlės išspausti tiek tiek prausiklio ir sukamaisiais judesiais braukti per veidą) ;
  • Veido poros atrodo švaresnės, negu bet kada ;
  • Gerai tonizuoja veido odą. Galiu pasakyti, kad tas faktas apie kraujo cirkuliaciją, ko gero, tikrai veikia ir nėra iš piršto laužtas. Po valymo oda atrodo tokia stangresnė, pilnesnė, galų gale gyvesnė ir žvalesnė ;
  • Nežinau, ką ta kempinėlė daro su mano kalkėtu vandeniu, bet mane nustebino tai, kad valant paprastu vandeniu ir niekuo daugiau, veidas nelieka sausas ir jo netraukia. Paprastai vengiu kontakto su vandeniu, nes mano bute jis labai kietas, todėl oda po sąlyčio jaučiasi itin blogai. Kartais traukimas būna tiesiog nepakenčiamas. Šiuo atveju priešingai - atrodo, jog veidas sudrėkintas (aš sakau, paaiškinti to negaliu !) ;
  • Per tris savaites odos būklė kiek pasikeitė. Jaučiu, jog ji žvalesnė, gyvesnė, nebesiranda tiek daug mažų spuogelių (jeigu atsiranda, tai vis rečiau). Na, jaučiasi, jog kažkas vis tiek kitaip, ne taip, kaip buvo prieš tai ;
  • Daugkartinis naudojimas man visgi pliusas. Po kiekvieno naudojimo švariai išskalavus kempinėlę po tekančiu vandeniu, ji tikrai išliks švari.
Reziumė labai paprasta : ne tik makiažui valyti, bet ir veido odai gydyti bei prižiūrėti.

Pabaigai video pristatymas anglų kalba :

   
Laura

5 komentarai:

  1. iš tiesų labai įdomus ir turiningas straipsnis :) o kur įsigijai šią kempinėlę?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomu :) Aš irgi veido masažui naudoju natūralią kempinę, tik ne tokią. Savąją parsivežiau iš Kretos, bet tokių esu mačiusi ir Lietuviškose parduotuvėse kažkada. Taip pat negaliu atsidžiaugti, nes ji yra porėta ir turi mažyčius šerelius. Užsikimšusioms poroms - pats tas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau žinau, ko noriu :D Prisiskaitau taip visokių straipsnių ir VISKO noriu :D Bet džiaugiuosi kartu su tavimi, kad "taisosi" veido oda.:)

    http://akvedukas.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Goda. Aš pirkau http://www.skincare.lt/ puslapyje :) ten jie siūlo įvairių.

    Merginos, kaip džiugu ! Tikrai skatinu pabandyti ;) nuo to blogiau nebus :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip suprantu šita kempinėlė naudojama kaip prausiklis? Po jos iškart galima ant odos tepti kremą? :)

    AtsakytiPanaikinti