2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Everyday Minerals lūpų balzamas


    Norite papasakosiu, kaip prieš kelias dienas rinkausi lūpdažį? Kadangi dabar šventinis laikotarpis, pagalvojau, jog būtų šaunu savo įvaizdžiui suteikti kažko naujo. Nuėjau į kosmetikos parduotuvę ir pradėjau trypčioti nuo vieno prie kito stendo, nuo kito prie dar kito, nuo "Essence" prie "L'Oreal" ir vėl prie "Essence". Šventės, rimta proga, jaučiu, jog pribrendau solidžiam raudonam lūpdažiui. Instinktyviai jaučiu, jog man tiktų šalto atspalvio priemonė. Pasiimu tokį raudonai rožinį... Nea, netinka. Šaltuko nurausvinti skruostai dar labiau išryškėja. Klasikinė raudona? Nea, "nelimpa", kažkaip nesižiūri ji mano veide, lygiai taip pat, kaip auksiniai papuošalai. Taip ir tyrinėjau vieną spalvą po kitos, kol galiausiai eilinį sykį numojau ranka. Ai..... Graži ir be lūpdažio. Ir taip jau kokie 4-5 metai be jokio lūpdažio, be jokio lūpų blizgesio. Tik kartais į mano kosmetinę įsibrauna lūpų balzamas su lengvu atspalviu. Užtat visada ryškinu akis. Be akių kontūro - nė iš vietos.
    Kartas nuo karto apsiperku JAV internetinėje parduotuvėje iHerb.com. Ten galima susižvejoti pigiau įvairių ekologiškų dalykėlių. Kai tik pamačiau, jog "Everyday Minerals" kosmetikai taikoma nuolaida, iškart į savo krepšelį įsimečiau mineralinę pudrą ir lūpų balzamą "Tinted Lip Butter". Pasirinkimas yra iš 12 atspalvių. Manasis vadinasi "Fairly Mauve" - šalto atspalvio lūpų balzamas. Šie neutralių atspalvių lūpų pieštukai yra praturtinti ricinų, kokosų, sviestmedžio, saulėgrąžų, pasiflorų, marulų, murumuru aliejais, šeivamedžio uogų ir rozmarinų ekstraktais. O mes žinome, kokia yra svarbi produkto sudėtis, ypatingai, jei tą priemonę mes dedame ant savo veido ar lūpų.


Nuotrauka iš Nuotrauka iš https://www.everydayminerals.com/store/lip-butters.html
INCI: ricinus communis (castor) seed oil, cocos nucifera (coconut) oil, euphorbia cerifera  (candelilla) wax, helianthus annuus (sunflower) seed wax, butyrospermum parkii  (shea) butter, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, passiflora incarnata (passionfruit) seed oil, sclerocarya birrea (marula) seed oil, astrocaryum murumuru seed butter, aroma (flavor)*, sambucus nigra (elderberry) fruit extract, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract. may contain (+/-): mica, titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), manganese violet (CI 77742). 
*natural flavor.

    Esu turėjusi seniau irgi lūpų balzamą iš EM, tačiau jis man nepatiko, nes buvo nepatogi pakuotė ir kvapas nepriimtinas mano uoslei. Netgi sakyčiau, labai nemalonus kvapas. Tad po kelių panaudojimų jis pasimiršo kažkur mano stalčiuje, o galiausiai iškeliavo ir į šiukšlių dėžę. Šie naujieji balzamai  išsprendė minėtus minusus: balzamas pateikiamas naujoje tūtelėje ir nebeliko jokio nemalonaus kvapo (yra šioks toks sunkiai apibūdinamas kvapas, tačiau nestiprus). Pasidažius, lūpos labai maloniai sudrėkinamos ir drąsiai galima keliauti į lauką lipdyti senio besmegenio (tikiuosi, jog per Kalėdas visgi pasnigs). Rinkdamasi spalvą norėjau rožinio uogų atspalvio, tačiau net ir tamsiausi atspalviai bus vos matomi ant lūpų, žiūrėkite nuotrauką. Gaila, tačiau jei perki balzamą su atspalviu, norėtųsi labiau matomos spalvos. O dabar, nesvarbu kokio atspalvio lūpų balzamą pasirinksite, visi jie beveik identiškai atrodys ant lūpų. Tačiau lūpos vis tiek dailiai atrodo, blizga lyg blizgesiu padažytos, tik neturi to nepakenčiamo klampumo ir lipnumo, kuris būdingas lūpų blizgesiams. Dar vienas minusiuskas - labai nedidelis kiekis. Tūtelėje tik 2,6 g, todėl balzamas greitai "susivalgys", o kainuoja 6 dolerius (apie 16 Lt iHerb.com puslapyje). 


    Šį balzamą rekomenduočiau toms merginoms, kurios yra visiškos natūralistės, tai yra ne tik kad naudoja ekologišką kosmetiką, tačiau mėgsta tik neryškų ir itin subtilų makiažą. 

Jurgita

2 komentarai:

  1. Smalsu, kas taip traukia prie „Everyday Minerals“ lūpų balzamų? Jau kelintas skirtingų autorių įrašas su tuo pačiu leitmotyvu, kad beveik visiškai nesimato jų spalvos... Tikrai dažo „Alima Pure“ balzamai (tik siųstis juos įmanoma „per aplinkui“), o jei rinktis vietoje - plati „Kvapų namų“ lūpdažių/iš dalies balzamų paletė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. naujienos visada intriguoja:) kaip įraše minėjau, EM kosmetikai buvo 20 proc nuolaida, tai kad būtų pilnas krepšelis įsimečiau balzamą pabandymui, tačiau antrą kartą nebepirkčiau:) Ačiū, pasidomėsiu "Kvapų namų" lūpdažiais:)

    AtsakytiPanaikinti