2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Nugalėk aknę natūraliomis priemonėmis: 7 žingsnių programa pagal diplomuotą odos specialistę! (5 žingsnis)

Nuotrauka: http://weheartit.com/
      Jeigu manote, kad tarp aknės ir alergijos nėra jokio ryšio - klystate. Neretai būtent alergija tam tikram maistui gali pasireikšti stipria aknės forma. Žinoma odos specialistė, kurios straipsnius čia po truputį jums ir verčiu, yra susidūrusi su atveju, kuomet pacientė atsikratė 70 procentų aknės iš maisto raciono visiškai išbraukusi apelsinus. Pasirodo, ji buvo alergiška visiems citrusų šeimos atstovams, o ta alergija pasireiškė stipriu odos uždegimu. 

      Kaip tai nutinka ? Jeigu esate alergiška kuriam nors produktui, jūsų imuninė sistema mes visas jėgas kovai su juo. Žinoma, ne visiems alergija pasireiškia akne, tačiau šis padarinys taip pat dažnai sutinkamas. Bet kuriuo atveju vengti alergeno yra labai svarbu.

      Jeigu nežinote, kam esate alergiška, visuomet galite nueiti pas gydytojus atlikti tam tikrus testus, tačiau galbūt jau numanote alergeną ? Tokiu atveju testą galite atlikti ir pati. Išbraukite iš mitybos sąrašo įtarimą keliantį maisto produktą bent mėnesiui ir stebėkite pokyčius. Jeigu nepastebite jokio skirtumo, didelė tikimybė, kad alergiška nesate. 

      Jūsų dėmesiui Emanuelė pateikia dažniausių ir didžiausių alergenų sąrašą :

  • Pienas ir pieno produktai ;
  • Riešutai (graikiški, lazdyno ir kitokie) ;
  • Kiaušiniai ;
  • Soja ;
  • Grūdai ;
  • Žuvis ir jūros gėrybės ;
  • Gliutenas.
Pateikdama šį sąrašą Emanuelė pabrėžia, jog vis dėlto galite būti alergiški praktiškai bet kam. Net ir patiems sveikiausiems produktams. 

      Šio trumpo straipsnio tikslas yra tiesiog priminti, kad viena iš aknės priežasčių gali būti alergija tam tikram maisto produktui ar netgi visai jų grupei, todėl gerai apgalvokite, kokio maisto netoleruojate. Galbūt kažką blogai virškinate ? Galbūt susiduriate su dar kažkokiais nepatogumais ? Jeigu taip, pabandykite to vengti ir vartoti kuo mažiau, o dar geriau būtų, jeigu išvis išbrauktumėte iš raciono bent mėnesiui. 
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą