2014 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

VIVI šampūnas su kokosų aliejumi ir betakarotinu



   Tikriausiai pastebėjote, jog mūsų bloge dažnai rašome apie VIVI prekės ženklo gaminius. Bent jau mano susidomėjimą šia produkcija paskatino keletas priežasčių:


  1. su šia kompanija susipažinau visai neseniai -  sausio mėnesį, todėl viskas man dar šviežia, nauja ir įdomu.
  2. įsigijus lojalumo kortelę suteikiama 25 proc. nuolaida visoms prekėms. Nežinau ar dar kokia kompanija gali suteikti tokio dydžio nuolatinę ir pastovią nuolaidą visai produkcijai.
  3. prekių asortimentas nuolat kinta: atsiranda naujų gaminių, o esami į lentynas grįžta jau su patobulintomis receptūromis.
  4. perkant prekių už 100 Lt ir daugiau, galima pasirinkti papildomą prekę kaip dovaną (tai gali būti nedidelė šampūno pakuotė ar pan.).
  5. savo klientus pamalonina ir kitomis akcijomis. Pavyzdžiui, gimtadienio proga klientas gauna 50 proc. nuolaidą. Už kokią pinigų sumą apsiperki, už tokią pačią vertę dar leidžia papildomai išsirinkti prekių nemokamai. 
    Būtent savo gimimo dienos proga į namus parsinešiau nemenką prekių krepšelį. Taigi, paploninusi savo piniginę 101 lt, už dar tiek pat galėjau prisirinkti nemokamai, plius viena prekė dovanų, nes viršijau triženklę sumą. Ech, įkalbėjo mane pardavėja....:) Pirkau naują dantų šepetėlį, apie kurį jau esu kalbėjusi seniau (straipsnį rasite čia). Tik šįkart pasiėmiau žalios spalvos, juk vasara, visur žaluma. Kitų gaminių kol kas neišduosiu, paliksiu mažą intrigą. O dabar pakalbėsiu apie tą papildomą prekę, kuri man atiteko kaip dovana už lentynų nusiaubimą.
    Pasiėmiau plaukų šampūną (125 g), nes mėgstu kiekvieną kartą išbandyti vis naują produktą. O šis šampūnas yra skirtas sausiems ir normaliems plaukams. Pagrindinė mano ilgų plaukų problema, kad plaukų galiukai yra išsausėję, linkę šakotis, todėl šaukte šaukiasi intensyvaus drėkinimo. 
    Jau visi natūralių ir ekologiškų priemonių gamintojai iš tolo apeina sulfatus ir nenaudoja šampūnų ir kondicionierių gamyboje. Putojimo efektą suteikia antrasis ingredientas sudėtyje. Patikėkite, šampūnas gausiai putoja, kas retokai pasikaito tarp natūralios sudėties priemonių. Nėra labai tirštos konsistencijos, tačiau tikrai ne kaip vandenėlis . Ant pakuotės galime rasti aprašymą, jog šampūnas praturtintas betakarotinu ir kokosų aliejumi. Kokosų aliejus minkština plaukus, išlygina plauko sieneles, padeda atkurti sausų ir pažeistų plaukų struktūrą, skatina plaukų augimą, apsaugo nuo pleiskanų. Tačiau šis aliejus kai kuriems žmonėms netinka. Pastebėjau, jog grynas kokosų aliejus netinka mano odai ir plaukams, iš tikrųjų sulaukiau netgi atvirkščio efekto - oda išsausėjo. Bet plaukų šampūnas nesukėlė tokio poveikio. O jei pageidaujate smulkesnės sudėties analizės, rekomenduoju pasiskaityti "Kosmetikos DNR" apžvalgą, nes pati nesu taip išprususi, kad galėčiau komentuoti kiekvieną medžiagą. 


INCI: aqua, cocamidopropyl betaine, cocos nucifera oil*, benzyl alcohol, orange fragnance (natural), acacia gum, sodium benzoate, potassium sorbate, xantham gum, beta carotene.

*ekologiški ingredientai 


    Šampūnas gerai išplauna plaukus, tačiau jokio ypatingo poveikio nepastebėjau. Galbūt per trumpą laikotarpį buvo naudojamas (visgi mažas buteliukas). Aprašyme taip pat pateikiama, kad turi purinti plaukus, tačiau mano plaukai per daug ilgi, kad ties šaknimis taptų purūs. Ach, gravitacijos jėga laimi kovą prieš purius plaukus:)  Nors aš niekada iš šampūno nereikalauju kažko stebuklingo, man pakanka, kad gerai išplautų plaukus jiems nedarant jokios žalos. Todėl ir nusivilti neturiu kuo, nes mano esminius poreikius patenkino. Dar vienas įdomus pastebėjimas - praturtingas kokosais šampūno kvapas man labiau primena pinakoladą, negu pačius kokosus. Nedidelė pakuotė patogi įsimesti į kelioninį krepšį. 

    Jei ieškote kažko nauja ir turite sausus ar normalius plaukus, galite išbandyti šį šampūną, galbūt jums patiks:) O mano galutinis verdiktas būtų toks: tai yra geras ir švelnus šampūnas kasdieniam naudojimui, tačiau visada papildomai naudokite jums tinkamą kondicionierių. Ar pirkčiau tokį šampūną vėl? Manau tikrai galima rasti geresnių alternatyvų.

Jurgita

4 komentarai:

  1. Gaila, kad sudėtyje yra 'orange frangrance'... Kitaip būtų neblogas produktas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kai kuriems žmonėms tiesiog būtina, kad šampūnas skaniai kvepėtų, nors tai mano nuomone yra visiškai nebūtina:) Gamintojas tikriausiai nori įtikti tai pirkėjų grupei:)

      Panaikinti
  2. Kad kvepėtų nori tik toks klientas, kuris dar mažai ką išmano apie kosmetiką ir negerus ingredientus. O gamintojas taiko į daugumą, gaila, kad ne į sveikatą. Deja, Vivi turi ir prastų priemonių.. Todėl ačiū kad analizuojat, bet ne reklamuojat.

    AtsakytiPanaikinti