2014 m. liepos 19 d., šeštadienis

Ambroozijos drėkinanti veido kaukė "Jumpyra"

   
   Šį pavasarį turėjau galimybę išsitirti savo veido odos būklę su odos analizatoriumi. Odos analizatorius parodė, jog mano odos tipas yra mišrus (patvirtino, ką aš ir pati buvau nustačiusi), pateikė odos biologinį amžių. Mano laimei, odos biologinis amžius sutapo su skaičiuku pase. Konsultantės pakomentavo, jog aparatas dažniausiai moterims nurodo metais ar dviem didesnį odos amžių. Taip pat galima sužinoti, kokios yra odos problemos: drėgmės trūkumas, raukšlės, pigmentacija, poros, odos stangrumas ir pan. O kai žinai priežastis, galima imtis atitinkamų veiksmų. Vat ir sužinojau, kad mano veido odai ypatingai trūksta drėgmės. 
   Nieko nelaukusi puoliau ieškoti drėkinančių priemonių. Supratau, jog vien su drėkinančiu kremu neišsiversiu, reikia ir papildomų pajėgų - drėkinančios kaukės. Pasižvalgiusi po keleta ekologiškos kosmetikos gamintojų puslapius, išsirinkau "Ambroozijos" kaukę "Jumpyra".
Mane ypatingai sudomino šios kaukės sudėtis, nes dar neteko naudoti produkto su spirulina dumbliais.


INCI: Levandula angustifolia flower water, Spirullna platensis, Aloe vera*, Persea americana.

Sudėtis: Levandų hidrolatas, dumblas spirulina, nerafinuotas šalto spaudimo avokado aliejus, alavijo ekstraktas*.
* sertifikuota Eco-cert


    Spirulina dumbliai yra melsvai žalios (arba žaliai melsvi, kaip jums labiau patinka) spalvos, intensyviai drėkina bei gaivina odą, pasižymi valomuoju poveikiu. Taip pat regeneruoja, skatina mikrocirkuliacija, tonizuoją odą ir didina odos elastingumą, nes kovoja su priešlaikinio senėjimo požymiais. Spirulinoje yra proteinų, aminorūgščių, mineralų ir mikroelementų (geležis, magnis, kalcis, cinkas) bei vitaminų (B grupės vitaminai, C, E, A), dėl šios priežasties itin tinka naudoti kosmetinėse kaukėse. Spirulina taip pat naudojama kaip maisto papildas. Tačiau dumbliai pasižymi specifiniu kvapu, net negalėčiau pasakyti į ką panašus. Kam teko uostyti, tas žinos apie ką kalbu. Kai kuriems žmonėms tas kvapas nebus malonus.

   Levandų hidrolatas - universalus gėlių vanduo, kuris ramina, mažina uždegimus, padeda gydyti žaizdeles. Dažnai naudojama kremų ir kaukių sudėtyje, nes stiprina jų poveikį. Nors nesu levandų gerbėja, tačiau mano uoslė nepagauna jų kvapo, nes viską užgožia spirulina.
   Avokadų aliejus puikiai drėkina, stangrina ir maitina mūsų odą, suteikia jai glotnumo bei elastingumo. Aliejuje gausu riebiųjų rūgščių, magnio, vitaminų (B1, B2, E, A, D). 
   Alavijo ekstraktas taip pat neatsilieka mineralinių medžiagų, aminorūgščių, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų gausa. Pasižymi priešuždegiminiu, antiseptiniu ir gydomuoju poveikiu. Giliai įsigeria į odą , efektyviai drėkina ir ramina.
   Kaip šią kaukę naudoti? Ant gerai nuvalyto ir sudrėkinto veido gausiai užtepti, veidą uždengti sudrėkinta marle arba nuolat papurkšti gėlių vandeniu ( naudoju šį būdą), kad kaukė neišdžiūtų. Ir taip palaikyti apie 20 min, po to nuplauti šiltu vandeniu. 
   Tik pradėjus naudoti "Jumpyrą" mane iškart nustebino jos konsistencija. Įsivaizdavau, jog tai turėtų būti kremo tirštumo masė, tačiau tai yra tamsiai žalios spalvos "aliejingas"  labiau skystas produktas. Man priminė tirštą ir riebų žalios spalvos rašalą, kuris, aišku, turėjo specifinį kvapą. Kadangi galioja tik vieną mėnesį, tai gaminio kiekis nedidelis - 20 ml, kad spėtume sunaudoti visą pakuotę. Šios kaukės visiškai turi pakakti mėnesiui naudojant 2-3 kartus per savaitę. Rekomenduojama laikyti šaldytuve. 
    O dabar apie poveikį. Kaukę darydavausi po dušo, kurio metu veido odą švariai nuprausdavau ir švelniai nušveisdavau su savo gamybos prausikliu. Anksčiau naudojau "Ambroozijos" prausiklį su gasulio moliu, tačiau sunaudojusi kelis jo indelius, nusprendžiau pati gamintis panašų produktą, juk sudėtis labai paprasta (gasulio molis, hidrolatas, šalto spaudimo aliejus ir arbatmedžio EA). Taigi ant švaraus ir sudrėkinto veido tepdavau kaukę, kadangi ji skystoka, tai reikia būti atsargesnei, kad netyčia neapsilašintumėte. Kaukę rekomenduojama laikyti 20 min, tačiau aš palaikydavau ir ilgiau. Tiesiog tuo metu pasidarydavau arbatos ir skaitydavau spaudą, taip ir užsimiršdavau kiek laiko parėjo. Svarbu tik neleisti kaukei išdžiūti, reikia nuolat papurkšti vandeniu ar hidrolatu, o be to pradeda jaustis tempimo jausmas. Tą būtina daryti todėl, kad sudrėkinta oda geriau įsisavina naudingąsias medžiagas. Po tokios grožio procedūros veido odos būklė stipriai pagerėja, ji tampa pamaitinta, sudrėkinta, švelni ir stangri, tokia "pilna". Kaukė yra tarsi vanduo ištroškusiam. Tuomet visą dieną galiu džiaugtis dailiu veiduku. Geriausias apibūdinimas, ateinantis man į galvą, yra posakis, kad oda taps tokia švelni kaip kūdikio užpakaliukas:)
    Jei jūsų veido oda taip pat "stipriai ištroškusi", išmėginkite "Jumpyrą" kaukę, gal tai irgi taps jūsų išsigelbėjimu. O man gal pavyks kada vėl pasinaudoti odos analizatoriaus paslaugomis ir įvertini kaip pakito mano veido odos būklė.

Jurgita 

2 komentarai:

  1. Dievinu tavo išsamias apžvalgas! O nuotraukos tiesiog nuostabios. Norėčiau sužinoti, su kokiu fotoaparatu ir objektyvu viską fotografuoji.
    glowingwish.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū Vika:) nuotraukas daro Laura, todėl neatsakysiu į tavo klausimą:) Nuo rugsėjo kai grįšiu iš atostogų, tikiuosi vėl įsijungti į blogo rašymą, nes dabar nei laiko nei interneto namuose nėra:D

      Panaikinti