2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Balinanti dantų pasta Heritage Store


   Retkarčiais užsisakau ekologiškų prekių iš amerikiečių internetinės parduotuvės iHerb, kartais ten galima rasti puikių akcijų mano mėgstamiems produktams (pvz.: Real Techniques, Everyday Minerals ir kt.). Iš ten pat atkeliavo ir ši dantų pasta. Kaip rinktis dantų pastą smulkiai aprašiau senesniame straipsnyje . Patariama atkreipti dėmesį į tris aspektus:
  1. Sudėtis. Dantų pasta yra be fluorido, dar neteko matyti ekologiškos dantų pastos, kurios sudėtyje būtų galima rasti fluoridą. Nors jis nėra toks jau didelis blogiukas, tačiau jei jūsų nekankina dantų kariesas, geriau ir nesirinkti dantų pastų su šiuo ingredientu. Nėra sulfatų, dantų pastose įprastai būna  naudojamas Natrio laurilsulfatas. Kaip ir kiti sulfatai, pasižymi putojimu ir agresyviu valomuoju poveikiu, kuris gal ir tinkamas automobilių dalims valyti, tačiau dėti ant galvos (šampūnuose) ar į burną - oi ne ne! Nėra parabenų, glitino, nereikalingų kvapų ar spalvų. 
  2. Dantų pastos abrazyvumas. Šveičiamąjį poveikį turi kalcio karbonatas ir smėliukas (Silica), soda (Sodium Bicarbonate). Kadangi tai balinanti dantų pasta, tai šveičiančiosios dalelės nėra mažiausio abrazyvumo.
  3. Skonis. Dantų pasta tinka diabetikams, nes saldumą suteikia maistinis saldiklis sorbitolis. Taip pat suteikia gaivų burnos kvapą, nes sudėtyje yra pipirmėčių ektrakto. Jau praeitame straipsnyje minėjau, jog mėgstu, kai dantų pastos turi gaivinantį poveikį.

INCI: Calcium Carbonate, Xylitol, Sorbitol, Vegetable Glycerin, Water, Silica, Xantham Gum, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride (Iodized Salt), Sodium Bicarbonate (Soda), Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Mentha Viridis (Spearmint) Oil, Zanthoxyllum Clava Herculis (Prickly Ash) Bark*, Jatropha Curcas (Wild Castor) Bark*, Potassium Sorbate, Supercritical Extracts of Eugenia Aromatica (Clove) Bud*, Mimusops Elengi (Bakul) Bark*, Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed*. 
* pagaminta iš sertifikuotų ekstraktų.

    Pagrindinė dantų pastos paskirtis - balinti dantų emalį, o su tuo turėtų susidoroti laukinių ricinmedžių žievė, kvarcinis smėliukas kartu su joduotos druskos ir sodos duetu. Tačiau, jau senokai susitaikiau su balinančio poveikiu neefektyvumu mano dantis. Ir šio minuso net nebefiksuoju. Jei vis dėlto, TIKRAI balinanti dantų pasta egzistuoja, prašau mane informuoti. Kaip nors atsidėkosiu:) Valomąjį poveikį turi pankolio (fennel), ispaniškosios vyšnios (bakul), laukinio ricinmedžio žievė ir gvazdikėlių pumpurai. Dantų pasta gerai putoja, todėl patiks toms merginoms, kurios niekaip negali priprasti prie ekologiškų neputojančių priemonių. 
    Na, o aš toliau tęsiu savo nesibaigiančias idealios dantų pastos paieškas:)

Jurgita

2 komentarai:

  1. Aš karts nuo karto pavalau su sodos, citrinos ir šilto vandens mišinuku. Gerai apvalo nuosėdas. Kartais ir su braškėm pavalau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. braškes man būtų gaila naudoti dantų valymui:) kažkada buvau užsivedusi valyti su soda, tačiau ilgai neištempiau, atsibodo kiekvieną kartą susimaišyti tą mišinuką:) gal reiks vėl pabandyti:)

      Panaikinti