2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

Nugalėk aknę natūraliomis priemonėmis: 7 žingsnių programa pagal diplomuotą odos specialistę! (3 žingsnis)

Nuotrauka iš: http://pink.weziwezi.com/
      Šiandien žengiame ant trečiojo laiptelio kovai su akne ar tiesiog kovai su nepatenkinama odos būkle. Jūs jau išmokote, kaip svarbu yra kuo dažniau keisti pagalvės užvalkaliukus, skalbti juos tik itin švelniomis ir kuo mažiau ingredientų turinčiomis skalbimo priemonėmis. Plauti, dezinfekuoti ir keisti turite viską, kas dažnai liečiasi prie veido: rankos, mobilusis telefonas, rankšluoščiai, akiniai ir visa kita. Taip pat įsisąmoninote, kaip svarbu valyti odą kiekvieną mielą dieną, kad valoma ji yra tik švelniomis ir odai draugiškomis priemonėmis, todėl atsakykite sau dabar į klausimą, ar jau išmetėte visus savo kosmetinėje tupėjusius blogiukus?


      Šiandien pakalbėsime apie kitą ne ką mažiau svarbesnį žingsnį - negyvų ląstelių šalinimą ir apsaugą nuo saulės. Oda kiekvieną dieną atlieka atsinaujinimo "programą", kuri tęsiasi nuo keturių iki penkių savaičių (jeigu kalbėsime tik apie jauną odą). Daugybė specialistų teigia, jog aknės paveiktos odos atveju, šis procesas vyksta kiek greičiau, o didžiausia problema yra ta, kad mirusios ląstelės, jeigu nėra pašalinamos laiku, kemša poras. O kas būna, kai kemšasi poros, mes puikiai žinome. Kaip grybai po lietaus dygsta spuogai. Kodėl? Nes tos ląstelės trukdo mūsų natūraliam sebumui išeiti į paviršių, ir jam nelieka nieko kito, kaip tik ten ir pasilikti! Štai kodėl negyvųjų odos ląstelių šalinimas yra lygiai tokia pati svarbi funkcija, kaip ir jos valymas. Prie apsaugos nuo saulės prieisime kiek vėliau.



Kaip tai atliekama?



      Tikriausiai dabar pagalvojote apie granulinius šveitiklius, tačiau ne, tai visai ne tai. Iš tiesų man nelabai ir pasisekė atrasti tinkamą žodį, nes prancūziškai šveitiklis vadinamas "gommage", o šį "šveitimo" veiksmą metodo autorė vadina "exfoliation", kas visiškai neatitinka žodžio "šveitimas" (ne tik prancūziško, bet ir angliško, deja. Šveitimas reiškia tų ląstelių pakėlimą nuo odos), o pavadinti tai sunku. Kaukė, šalinanti negyvąsias ląsteles? Man rodos, vertimo dėstytoja man duotų į kailį! Užteks turėti omenyje, jog tai nėra šveitiklis, bet visgi atlieka negyvų ląstelių šalinimo funkciją. Be to, turėkite omenyje, kad jeigu kenčiate nuo aknės, odos šveitimas granuliuotais produktais nėra pati geriausia idėja apskritai. Pūliuojantiems spuogeliams tai gali būti tikra pražūtis. Tokiai pažeistai odai tai pernelyg agresyvus metodas.



      Ką mums siūlo dermatologė-natūralistė? O siūlo ji mums šalinti tas ląsteles vaisių rūgštimis. Rūgštys ištirpina tarpusavyje "susikibusias" ląsteles ir taip jos gali atsiplėšti nuo odos paviršiaus.



      Šiuo atveju Emanuelė rekomenduoja citrinų sultis. Ne šiaip pakelyje pirktas ir gamintas iš koncentrato, o spaustas šviežiai arba pirktas ekologiškų prekių parduotuvėje. Nežinau, ar kur yra pirkti Lietuvoje, bet kai trumpai gyvenau Prancūzijoje, jie turi ten tokio gėrio mažuose buteliukuose. Tiesa, iki negalėjimo koncentruoto, bet taip ir turi būti. Praskiestos vandeniu šios sultys ne tik atgaivina rytais, bet ir "labai patinka kepenims". Sveikos kepenys = graži oda! :)


Nuotrauka iš: http://beauteactive.com/bienfaits-jus-de-citron/

      Taigi, kai jau įsigysite keletą sveikai atrodančių citrinų (nekalbu apie tas peraugusias prekybos centruose) ar sulčių, būtinai:


1. Nuvalykite veido odą. Ji turi būti švari;

2. Medvilnės diskeliu užtepkite grynų citrinos sulčių (netepame ant paakių ir apskritai mažiau akių zonoje);
3. Leiskite sultims veikti 1-2 minutes ir paskui gausiai vandeniu nuplaukite veido odą;


      Pačioje pradžioje Emanuelė rekomenduoja atlikti šį ritualą kas antrą dieną. Su laiku oda pripranta ir vėliau laiką galima prailginti po 30 sekundžių kiekvieną savaitę, jeigu jūsų oda nėra pernelyg pažeista ar žaizdota, kas gali sukelti tik sudirginimą. Kuo oda sausesnė, tuo trumpiau reikėtų laikyti šią kaukę. Jautrios odos atveju, šį procesą galima atlikti prieš odos valymą. Dar nenuvalytas nuo veido sebumas suteiks tam tikrą apsaugą, sušvelnins odos pojūtį po tokios procedūros.



Apsauga nuo saulės:



      Pradėkime nuo mito, nes tikriausiai jau pagalvojote, kad saulė - puiki draugė kovai prieš aknę. Esu girdėjusi, kad kai kurie gydytojai gali rekomenduoti lankytis soliariume, jeigu kenčiate nuo aknės, tačiau taip pat, kai rašiau straipsnį apie soliariumų keliamus pavojus, skaičiau, jog tai lygiai toks pats bajeris, kaip ir pasakyti berniukui, kad jis mergaitė. Kitaip sakant - melas. Taigi, kad saulė (dabar kalbėsime apie natūralią) apsaugo nuo aknės, tėra plačiai paplitęs ir giliai įsišaknijęs mitas. Saulė laikinai sausina odą ir iš tikrųjų gali atrodyti, jog situacija pagerėjo. Be to, ji storina viršutinį odos sluoksnį, o tai reiškia, jog natūralus sebumas negali lengvai išeiti į odos paviršių, taigi jūsų aknė ne dingsta, o grįžta su didžiule banga. Prancūzijoje rugsėjo mėnesį pastebima tendancija - dermatologų kabinetų durys varstosi vis dažniau ir dažniau. Štai kodėl yra taip svarbu apsaugoti odą ne tik nuo UVB, bet ir nuo UVA spindulių.



Nepamirškite, kad:

  • Jeigu atliekate negyvų odos ląstelių šalinimą citrinos sultimis, apsauga nuo saulės yra būtina. Pašalinus ląsteles, oda tampa labiau jautri saulės spinduliams (kaip ir bet kokiu kitu būdu "nupylinguota" oda. Su fototoksiškumu tai neturi nieko bendro);
  • Jeigu naudojate eterinius aliejus, kai kurie iš jų gali būti fototoksiški, todėl jų naudojimą atidėkite vakarui. Citrinų sultys nėra fototoksiškos, tuo tarpu citrinos eterinis aliejus yra, nes fototoksiška yra citrinos žievelė, iš kurios ir gaminamas eterinis aliejus. Citrinos sultys nėra žievelė.
      Taigi, viskas, ką turite šiandien padaryti, tai nusipirkti citriną ir natūralų apsauginį kremą nuo saulės veidui! :)
*Parengta pagal beaute-pure.com su metodo autorės palaiminimu

Laura

3 komentarai:

  1. Sveika, o jei jau einant prie natūralumo, galbūt galėtum parekomenduoti ir natūralią apsaugą nuo saulės? (turbūt, kad ir kaina būtų normali, būtų naivu tikėtis.. bet gal:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas! Kol kas nieko tokio nesu bandžiusi, dar pati neapsiginklavau natūralia apsauga, nes kol kas mažai laiko praleidžiu lauke. Dabar mano draugė yra skaitykla:)) esu tik nusitaikiusi į Aubrey kremą kūnui ir veidui :) tai patikima ir puiki firma. Deja, kokybiškų gaminių kainos nėra žemos. Metodo autorė rekomenduoja nepamiršti lengvo mineralinės pudros sluoksnio, turinčio bent 15spf. Žinoma, tai jūsų neapsaugos, jeigu deginsitės po kaitria saule:)

      Panaikinti
  2. Jau seniai kovoju su akne, bet norimo rezultato taip ir nepasiekiu. Šis su citrinos sultimis man dar tikrai negirdėtas, tačiau iškilo klausimas. Mano veido oda yra jautri, tai ar citrinos rūgštys nesukels alergijos ir mano veidas nepaliks raudonom dėmėm nusėtas?

    AtsakytiPanaikinti