2014 m. gegužės 27 d., antradienis

Nugalėk aknę natūraliomis priemonėmis: 7 žingsnių programa pagal diplomuotą odos specialistę! (2 žingsnis)

                                                                                          Nuotrauka iš: http://blog.interflora.fr/
      Mane labai nudžiugino pirmojo straipsnio skaitomumas, todėl skubu į trasą paleisti ir antrą žingsnelį. Šiandien pakalbėsime apie tai, ką jūs tepate ant odos, kadangi aknės atveju, - o ir apskritai bet kuriuo atveju, - tai yra nepaprastai svarbu. Šiandien prasideda didysis veido priežiūros priemonių valymas ir naikinimas, o į jų vietą pastatysime kur kas draugiškesnes jūsų odai.

      Prieš imdamosi antrojo žingsnio, būtinai perskaitykite pirmąjį, kadangi aknę įveiksite tik viską suderinę kartu. 

Antras žingsnis

     Neteisingai parinkti produktai taip pat gali būti spuogų atsiradimo priežastis, kai tuo tarpu teisingai parinktos priemonės gali jums padėti. Tačiau reikėtų žinoti vieną dalyką: jeigu vartojate daug cukraus, miegate tik penkias valandas per parą ir jus nuolat kamuoja stresas - nepadės net ir tai. Su akne reikia kovoti globaliai t.y., pasitelkus visas įmanomas priemones ir jas derinant tarpusavyje. 

      Taigi, kalbant apie produktus odai prižiūrėti, svarbu paminėti, kad tokiu atveju mažiau yra geriau. Jums tikrai nereikia dvidešimties skirtingų firmų gaminių. Šiam momentui jums užteks:
  • švelnios valymo priemonės;
  • šveitiklio;
  • apsauginio kremo nuo saulės.
      Galbūt nustebsite, bet taip, šiame sąraše neradote drėkinamojo kremo. Daugeliui jo net nereikia, o jeigu reikia, tai dažniausiai (nekalbant apie išskirtinius atvejus, ligas, susirgimus) dėl to, jog odos išsausėjimas neretai yra išprovokuojamas kalkėto vandens ar pernelyg agresyvaus odos valymo. Švelnus valymas vaidina svarbiausią vaidmenį norint turėti gražią odą. Jeigu po valymo nejaučiate jokio timpčiojimo ar kitokio nemalonaus jausmo - drėkinamojo kremo jums išvis nereikia.

      Ir ką gi tepame ant to veido?

      Jeigu odai valyti ar prausti naudojate muilą, tuoj pat meskite jį šalin. Negali būti nieko blogiau už muilą veidui, nes muilas yra muilas ir veidui jis netinka jau vien dėl savo pH. Mūsų oda natūraliai yra lengvai rūgštinė terpė. Tuo tarpu muilo pH šarminis. Tai tikra "bomba" jūsų odai. Toks plovimas atveria kelią infekcijoms ir alergijoms.

      Odai valyti puikiais alternatyvas siūlo pati gamta.

      Jojobos aliejus: tikriausiai dabar paklausite, kaip čia gali būti, kad aliejus tepamas ant ir taip riebios odos? Šis aliejus pasižymi puikia savybe reguliuoti sebumo išskyrimą, o tai reiškia, jog ilgainiui valant veidą šiuo produktu, atkuriamas natūralus balansas sustabdant pernelyg gausų riebalų išskyrimą. Aliejus tikrai nesukels dar didesnės spuogų lavinos, nes jis tobulai subalansuotas pačios gamtos riebiai odai. 

      Rasulo molis: veidą galite valyti tik jojobos aliejumi, tačiau galite daryti ir dvigubą valymą kartu su moliu. Šis molis surenka visus nešvarumus jų netirpindamas odos paviršiuje. Sumaišykite molį su drungnu vandeniu ir užtepkite ant veido penkioms minutėms. Svarbu yra neleisti jam uždžiūti, todėl vos tik pajutę, jog traukia odą, papurkškite mėgstamu hidrolatu ar paprasčiausia vandens dulksna. Po to nuplauti drungnu vandeniu. Idealu, jeigu pradėdamos prausite veidą moliu kas keturias dienas.

      Manuka medus: Naujosios Zelandijos turtas, turintis taip odai reikalingų antibakterinių ir antiseptinių ypatybių. Jis puikiai tinka dehidratuotai odai, kadangi gerai drėkina, o spuoguotai odai tinkamas nuo randų. Manuka medus gyvybiškai reikalingas toms, kurios gydosi aknę agresyviais vaistais. Valymui manuka medų naudojame tik vieną, prieš tai ir po to nenaudojant jokios kitos valymo priemonės. Šį medų galima naudoti ir kaip kaukę, ir labai agresyviems spuogeliams sutepti.
      
      Švelnus natūralus prausiklis: tokį pirkti rasite tik ekologiškų/natūralių prekių parduotuvėje.

      Saponifikuotas (arba šalto spaudimo) muilas: tai vienintelė išimtis iš taisyklės, jog veidui joks muilas nėra tinkamas. Šie muilai yra reti, ant kiekvieno prekystalio tikrai nerasite. Gaminant tokį produktą, sudėtiniai aliejai nėra šildomi, kas kenkia jų savybėms, o ir pH yra žymiai artimesnis jūsų natūraliam odos pH, nei kasdienio naudojimo muilų.

      Emanuelė visgi labiau rekomenduoja dvigubą veido valymą. Sekite šiais etapais: 1. įmasažuokite jojobos aliejų į sausą veidą; 2. nuvalykite perteklių; 3.užtepkite natūralaus prausiklio arba įmasažuokite saponifikuoto muilo, arba penkioms minutėms uždėkite molio kaukę; 4. nuplaukite; 5. šiame etape specialistė siūlo nupurkšti veidą Roche- Posay vandeniu baltame buteliuke (manau, jog šioje vietoje galima laisvai išsiversti su jūsų odos tipui tinkamu gėlių vandeniu :))

      Jeigu vis dėlto naudojate drėkinamąjį kremą ir jums jo tikrai reikia, nes oda jaučiasi "nepatogiai", rinkitės kuo natūralesnį, kuo saugesnį, nes jokia čia ne paslaptis, jog ingredientų sąrašuose kartais slepiasi tikri blogiukai. Jūs gal norite sau padėti, bet anaiptol nepadedate, o tik kankinate savo odą rinkdamosi masinio vartojimo prekes. Beje, jeigu perkate kremą iš vaistinės, tai laikas sugriauti mitą - kremas, pirktas vaistinėje, yra lygiai toks pats "piktas", kaip ir kremas, pirktas nuo bet kokios kitos lentynos parduotuvėje.
      Jei jūsų oda nėra jautri, jojobos aliejų galite derinti su eteriniais aliejais (tarkime, arbatmedžio, kuris puikiai tinka spuoguotai odai, levandų), bet tik ne tuo atveju, jeigu laukiatės arba jūsų oda yra labai pažeista.

      Taigi, bėgame ir metame lauk visus nedraugiškus odai produktus, kuriais tepate savo veidą!

Laura

6 komentarai:

  1. Saponifikuotas - salto spaudimo muilas?:) Manau klaidele...
    Saponofikacija - procesas kai riebalo ir sarmo misinys virsta muilu,o jam nebent naudojami salto spaudimo aliejai,bet turbut turejai omenyje cold process muila - t.y. kai muilas gaminamas su sarmu o ne is bazes.:)

    Ir vistiek jis lieka muilu,tuo paciu,sarminiu.:/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Internete buvo pažymėta, kad la saponification à froid - saponifikacija šaltu būdu, todėl skliausteliuose ir parašiau, kad šalto spaudimo :) paskaitysiu šiandien daugiau, kai pasiruošiu ispanų egzaminui. Radau daug informacijos. Tiesiog išverčiau autorės žodžius :)

      Panaikinti
  2. Migle, atsakau į tavo klausimą. Taigi, tokiu būdu saponifikuoti muilai yra nepaprastai reti. Juos pagal senovės tradicijas gamina TIK amatininkai ir niekas daugiau. Gaminant aliejai nėra perkaitinami. Būtent tokių muilų pH yra artimiausias mūsų odai, nes jie yra kaip įmanoma mažiau šarminiai. Be to, tikrasis saponifikuotas šaltu būdu muilas savo sudėtyje natūraliai turi glicerino, kuris drėkina ir minkština odą :) žodžiu, yra saponifikuoti muilai, kurie gaminami šarmo pagalba ir yra saponifikuoti šalto būdo, ar kaip čia pavadinus, muilai, kurių Lietuvoje nesu mačiusi :) straipsnio autorė netgi pačioje Prancūzijoje suskaičiuoja tik kelias vietas, kur galima jų nusipirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomus ir man aktualus straipsnelis, labai laukiu tęsinio :)

    www.tunusipelnei.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Živile. Jaučiuosi atradusi tikrą aukso gyslelę :) su metodo autore lengvai pasišnekėjome ir ji man su džiaugsmu leido išversti jos tekstus. Tiesa, pažodžiui neverčiu ir labiau gal perfrazuoju, palikdama mintis tokias, kokios jos buvo parašytos. Žodžiu, įdomūs jos tekstai, naudingi ir prasmingi :) džiaugiuosi aptikusi ir tuo, jog turiu galimybę pristatyti :))

      Panaikinti
  4. Labai geri patarimai, gerai, kad čia užėjau. Tikiuosi, kad man tai padės kovoti su akne, nes noriu gražios ir lygios odos :)

    AtsakytiPanaikinti