2014 m. gegužės 6 d., antradienis

JBminerals fiksuojanti pudra "Blanc mat"


    Džiaugiuosi pagaliau gavusi galimybę išbandyti JBminerals produkciją. Iki to laiko kartais pamatydavau šmėstelint internete produkcijos pavadinimą, tačiau vis nesiryždavau išbandyti. Per mažai informacijos ir komentarų tuo metu buvo internete, o dar prieš metus laiko man šis lietuviškas ženklas buvo vienintelis žinomas kaip gaminantis mineralinę kosmetiką. Kiti Lietuvos gamintojai tikriausiai tuo metu dar tik planavo ar vis dar planuoja įsiveržti į mineralinės kosmetikos rinką. Dėl šios priežasties laikiausi gana skeptiškai šios produkcijos atžvilgiu ir mieliau rinkausi užsienietišką, tačiau labiau žinomą kosmetiką (pradėjau nuo Everyday Minerals). Na, o dabar, kai turiu daugiau žinių ir patirties, lengviau  leidžiuosi į avantiūras išbandyti naujus produktus. 
    Pirmoji savo nuomone apie JBminerals skaistalus pasidalino Laura, o aš išsirinkau fiksuojančią makiažo pudrą "Blanc Mat".  Kodėl būtent šį produktą,  o ne makiažo pagrindą, šešėlius ar dar kažką. Matote, "kariauju" su besiriebaluojančia savo veido oda, o tiksliau, riebi yra T zona. Dėl to, kad ir kaip kruopščiai ir atsakingai pasidaryčiau makiažą ryte, po kokių keturių valandų kakta blizgės taip, lyg kompiuterio klaviatūros skrebenimas būtų itin fiziškai aktyvus darbas ir makiažas pamažu nebeteks savo estetinės išvaizdos. Tą akimirką ir mintis, jog riebi oda lėčiau sensta, menkai paguodžia. Todėl tokioms merginoms, kurios irgi vargsta su riebia ar mišria veido oda, tačiau trokšta gerai besilaikančio ir dailaus makiažo, reikalingas gelbėjimosi ratas. Pirmasis variantas - naudoti pagrindus makiažui (ang. primer). Deja, tarp natūralios ar ekologiškos kosmetikos gamintojų žinau vos vieną tokį produktą (Inika makiažo gruntas). O kaina irgi nėra patraukli mano piniginei. Ir antrasis variantas - makiažą užbaigiančios ir fiksuojančios pudros. Va šias pudras galima rasti kiekvienoje mineralinės kosmetikos linijoje. 
    Pagrindinė fiksuojamųjų pudrų paskirtis - užtvirtinti padarytą makiažą bei paslėpti odos blizgumą. Mano pasirinkta miltelinio pavidalo "Blanc Mat" pudra pasižymi ypač paprasta sudėtimi, sudaryta tik iš baltojo molio (kaolin clay) ir žėručio (mica), sudėtyje visiškai nėra jokių konservantų, silikonų, glicerino ar kitokių komponentų. Kaip žinome, baltasis molis yra natūrali gamtinė medžiaga, praturtinta mineralais. Baltasis molis reguliuoja riebumą ir paslepia odos blizgesį. Veido odai iškart suteikiamas matinis efektas ir nors pudros milteliai yra baltos spalvos, tačiau nereikia bijoti, jog veidas taps baltesnis, nes fiksuojanti pudra ant veido yra perregima. O žėrutis suteikia labai lengvo, vos pastebimo švytėjimo odai. 
    Man šis produktas patiko dėl kelių priežasčių:
  • pirma, padengus veidą šia pudra, makiažas išliko dailus daug ilgiau ir odos riebaliukas "išlindo" vėliau nei be jokio fiksavimo. Taip pat patogu veidą  papudruoti dienos eigoje taip paslepiant nepageidaujamą blizgesį. 
  • antra, šią pudrą galiu naudoti kaip akių šešėlių ar akių kontūro pagrindą. Kas turi riebius akių vokus, tam bus labai aktualu. Nors šešėliais retai dažau savo akis, tačiau be dailios akių kontūro linijos neįsivaizduoju savo įprastos darbo dienos. Norint išlaikyti kontūro liniją nepakitusią iki pat vakaro, man būtina naudoti kažkokį pagrindą. Seniau tam naudojau matinius kūno spalvos ar kitus neutralius akių šešėlius, o dabar puikiausiai tinka ši fiksuojanti pudra, nes nepalieka jokio atspalvio.
  • ir trečia, kiek neįprastas tokios pudros panaudojimo būdas, tačiau pasiteisino. Dėl ypač paprastos sudėties sugalvojau pudrą panaudoti kaip sausąjį šampūną. Kai savaitgalį tingiai namuose gulėjau ir žiūrėjau mėgstamą serialą, netikėtai gavau žinutę išeiti pasižmonėti į miestą. Kadangi reikėjo susiruošti labai skubiai, nebuvo visiškai laiko išsitrinkti plaukus. Stovėjau prieš veidrodį bei žiūrėjau į savo plaukus. Staiga kilo geniali mintis ir pradėjau pudruoti sau plaukus! Papudravus pasiriebalavusias vietas, po kelių minučių plaukus pakedenau, kad pudra išsisklaidytų. Žinoma, nebus ką tik išplautų plaukų efektas, tačiau kelioms valandoms bent plaukai padoriai atrodys. 
    Vienintelis nepatogumas, kad pakuotėje nėra apsauginio dangtelio, kuris uždengtų  sietelio skylutes ir neleistų išbyrėti per dideliam pudros kiekiui. Tačiau šią problemą galima lengvai išspręsti: paprasčiausias variantas ant pakuotės sietelio uždėti vatos gumuliuką, kuris neleis išbyrėti pudrai, arba labai atsargiai miltelius perpilti į patogesnį indelį (aš visuomet turiu bent vieną tuščią pakuotę).  
     Ir pabaigai, jei mėgstate makiažą, tačiau turite riebią ar mišrią veido odą, niekaip neišsiversite be fiksuojamosios pudros, kuri pagelbės ištikus bėdai. Nesvarbu kokio gamintojo, ar mano apžvelgto produkto, ar bet kurio kito, tačiau tokios paskirties pudrą privaloma turėti savo kosmetinėje, bent jau man tai tikrai. 
Jurgita

7 komentarai:

  1. As tai turiu ju "Rosa".
    Geras daiktas.:)
    Atsimenu vasara kai idegiau tai vien ja ir naudojau tik kad blizgesi numitu, be makiazo pagrindo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu gerai pamenu, tai "Rosa" jų pats pats pirmas produktas :) žiūriu vis daugiau teigiamų atsiliepimų randasi. Gundausi jau ką nors kitą išbandyti :)

      Panaikinti
  2. Atrodo, kad tai tikrai šaunus produktas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As nebusiu as,jei nepaburbesiu, kad toki dalyka galima susimasyti pacioms, dar pakoreguojant proporcijas.
    Kaolina yra pirkti KN ir siaip daug kur, o micos - Ell muile.Kataloge neturi,bet pardavime tikrai yra,pati pirkau.
    Sekmes!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Migle, ačiū už šaunų komentarą. Anksčiau nei nepagalvojau, kad Lietuvoje kur prekiaujama žėručiu ar kitais mineralais :) dabar atradau tokį lobį. Tikriausiai artimiausiu metu ką nors susimaišysiu :D nesakau, kad pudrą, bet galima labai paprastai būtų pasidaryti ir blizgesį iš bespalvio įmetant ten norimos spalvos pigmentų :)

      Panaikinti
    2. pirkti gatavą produktą - išeitis tinginėms:) kai nėra laiko ieškoti, domėtis:)

      Panaikinti
  4. Na taip,bet man atrodo kad apskritai naturalus ir eko gyvenimo budas yra neskirtas tinginems.:) Reikia ieskoti,dometis,ir niekuo aklai nepasitiketi.:)
    Va,paskutine isvada is nepasitikejio temos padariau vakar,kai varciau savo pirmus netobulus muilus - kad muilas yra tik muilas,jo paskirtis - prausti,o ne maitinti (ka as labai labai abejoju kad muilas daro) ir todel muilas ir naturaliu augaliniu alieju yra gerai,BET as nematau prasmes i muila deti ypac vertingu ir brangiu alieju - geriau juos sunaudot gyvus ir grynus.:) Tai stai.:)

    AtsakytiPanaikinti