2014 m. kovo 6 d., ketvirtadienis

,,Uoga uoga" natūralus maskuotukas

    

   Kai tik internete išvydau, jog ,,Uoga uoga" komanda sukūrė mineralinės kosmetikos liniją, iškart prižadėjau sau, jog privalau išbandyti. Spėju, kad panašiai mąsto ir daugelis kitų natūralios kosmetikos mylėtojų:) Todėl ilgai nelaukusios, aš ir Laura, nukeliavome pas ,,uogas" apsižiūrėti, pačiupinėti ir įsigyti šių  naujovių. Taip susitarėme, jog ji išbandys mineralinę pudrą ,,Kas ta Sakura" (rekomenduoju perskaityti šį straipsnį, jei dar to nesate padarusios), o aš testuosiu mineralinį maskuotuką ,,Agentas 001".

    Šmaikštus maskuotuko pavadinimas sufleruoja, jog turėtų susitvarkyti su įvairiomis mūsų odos problemėlėmis: paraudimais, tais erzinančiais spuogeliais bei patamsėjusiais paakiais, kurių nesugeba užmaskuoti mineralinė pudra. O natūrali ir įvairiais aliejais praturtinta produkto sudėtis suteiktų papildomų odą puoselėjančių savybių. 

Sudėtis: simondsijų aliejus (Simmondsia Chinensis Seed Oil), ekologiškas avokadų aliejus (Persea Gratissima Oil), ekologiškas arganų aliejus (Argania Spinosa Oil), moringų aliejus (Moringa Oleifera Seed Oil), ricinų aliejus (Ricinus Communis Seed Oil), bičių vaškas (Cera Flava), braziliškų palmių vaškas (Copernicia Cerifera Wax), alantoinas (Alantoin), vitaminas E (Tocopherol), +/- CI77491, CI77492, CI77499, CI77947, CI77891, CI77019.

    Produkto aprašymas skelbia, kad maskuotuke esantys avokado ir argano aliejai padės odai regeneruotis, moringų - suteiks švytėjimo. Taip pat sudėtyje esantis alantoinas nuramins sudirgusią odą, o cinko oksidas padės užgydyti žaizdeles. Skamba viliojančiai, ar ne? 
Deja, gaminys mane šiek tiek nuvylė.... Tačiau apie viską nuo pradžių:

  • maskuotukai tėra du: vienas su šaltu rausvu atspalviu, kitas su šiltu gelsvu (manasis Agentas 001). Tačiau abu tinka šviesiai, vidutinio šviesumo ir tamsiai odai, nes puikiai susilieja su veido oda;
  • gaminys kietos kreminės  konsistencijos. Turtingas įvairiais aliejais, kas itin naudinga sausai odai, tačiau riebios odos savininkėms maskuotukas gali ir netikti;
  • man nepatiko maskuotuko įpakavimas, nemėgstu kai lūpų balzamus ar kitas kosmetikos priemones reikia tepti pirštais, taip pat tai nėra labai higieniška. Šiuo atveju patogiausia būtų priemonę padaryti pieštukinio pavidalo;
  • sunku paimti iš indelio. Dėl kietos konsistencijos gana sudėtinga paimti reikiamą kiekį maskuoklio, tenka stipriau pirštais patrinti, o su šepetėliais irgi ne ką lengviau. Tam geriausiai tiktų smulkių defektų maskavimui skirti šepetėliai arba kažkas panašaus į ,,Real Techniques Base Shadow Brush" iš Starter Set rinkinio;
  • nepaisant produkto kietumo, ant odos jis lengvai tepasi ir išsisklaido, kadangi dėl kūno šilumos sudėtyje esantys aliejai suskystėja;
  • maskuotuką galima naudoti paakių maskavimui, nors neturiu tamsių paakių, tačiau jie kažkiek pašviesėja panaudojus priemonę;
  • gaila, tačiau paraudimus, dėmeles, spuogus ir pan. šis maskuotukas tikrai prastai maskuoja. Bandžiau tepti ir storesniu sluoksniu, tačiau tuomet ant odos susidaro per riebus sluoksnis (riebiaodėms bus dar kebliau), kuris kliudo tinkamai padengti veido odą pudra. Tai reiškia, kad prilietus veidą rizikuosite netyčia nusivalyti visą makiažą nuo maskuotuku padengtos vietos. 
    Deja, šios ,,Uogų uogų" naujovės negaliu vertinti teigiamai. Iš tikrųjų aš gana ilgą laiką delsiau rašyti atsiliepimą apie maskuotuką, vis galvojau, jog reikia duoti šansą. Vėliau apniko abejonės, jog arba aš nemoku priemone naudotis arba tiesiog nemaskuoja. Tačiau internete perskaičiusi kitos merginos atsiliepimą apie maskuoklį, supratau, jog vis dėlto problema yra prastas maskavimas. O galbūt iš natūralaus maskuoklio neverta tikėtis padoraus maskavimo (retorinis klausimas)? Kita alternatyva - maskuotuką galima naudoti kaip sausų paakių balzamą, kuris pamaitins odą ir kažkiek pataisys patamsėjusias vietas. 

Kaina: 18,90 Lt 

P. S. Gavau iš Lauros mėginuką išbandyti mineralinę pudrą. Mano atsiliepimą rasite komentaruose po jos straipsniu.
Jurgita

4 komentarai:

  1. Norėčiau paklausti, o kas tie sudėtyje C...... su daug skaičiukų, ar jie labai dideli baubai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. CI ir skaičiukais žymimi tie mineraliniai ingredientai:) CI 77492, 77499, 77491 - geležies oksidai, CI 77947 - cinko oksidas, CI 77891 - titano oksidas, CI 77019 - žėrutis, tai yra kosmetiniai dažinkliai, t.y. suteikia priemonei spalvą.
      Titano dioksidas (titanium dioxide)- viena iš pagrindinių sudedamųjų dalių, kuri apsaugo nuo tiesioginių saulės spindulių, atspindi šviesą bei puikiai padengia odą.
      Cinko dioksidas (zinc dioxide)- apsaugo nuo saulės, ramina sudirgusią odą, gali padėti išspręsti veido raudonio problemą;
      Žėrutis (mica)- atspindi šviesą bei sumažina porų ir raukšlelių matomumą. Labai dažnai naudojamas šešėliams gaminti;
      Geležies oksidai (iron oxide) - sugeria ore esančius sunkiuosius metalus ir neleidžia jiems įsigerti į odą. Suteikia pudroms įvairius atspalvius.
      daugiau galite pasiskaityti čia http://apiegrozi.blogspot.com/2014/02/testuoju-mineralinis-makiazo-pagrindas.html.
      Jei nebūtų šitų CI, maskuotuko net negalima būtų pavadinti mineraliniu:) Tikiuosi aišku:)

      Panaikinti
  2. Na, o aš kaip tik skaičiau komentarą merginos mano drabužiuose, kad jai tai geriausia priemonė ever, kad labai gerai ir tolygiai maskuoja, net palygino su daug kitų maskuotukų. Tad ko gero, čia individuali nuomonė. O šiaip kaip suprantu, jį reikia naudoti prieš padengiant veidą biria pudra, bent taip rašoma jų puslapyje, tai gal tame ir buvo problema? Čia kaip suprantu yra ne kreminė pudra, o tik maskuotukas, man tai visi maskuotukai ir sintetiniai, pvz., Manhetan firmos pieštukas visada matosi ant odos, kol neužtepi ant viršaus pudra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, kiekvienam priemonė gali turėti skirtingą efektą, tačiau man asmeniškai nebuvo maskavimo, net tepant prieš pudrą:) Turiu Everyday minerals maskuoklį, kuris man labiau patinka:)

      Panaikinti