2014 m. kovo 14 d., penktadienis

"Ambroozijos" grožio ritualas mišriai veido odai

   
   Oda yra vienas iš didžiausių ir svarbiausių mūsų kūno organų, kuris atlieka apsauginę funkciją - saugo mus nuo kenksmingų aplinkos sąlygų, reguliuoja mūsų kūno temperatūrą. Tačiau mes irgi privalome padėti šiam savo apsauginiam barjerui: rūpintis, saugoti, tinkamai maitinti, esant reikalui gydyti. Ypatingai daug priežiūros reikalauja mūsų veidas, nes jis yra tarsi vizitinė kortelė, iš kurios galima išskaityti mūsų amžių, sveikatos lygį, atspėti apie gyvenimo būdą. Deja, ne visi tinkamai save prisižiūri: kenksmingos gyvenimo sąlygos, žalingi įpročiai, intensyvus ir spartus gyvenimo ritmas, stresas, net įvairios priežiūros priemonės turi įtakos mūsų odai, o tuo pačiu ir mūsų pačių savijautai ir išvaizdai. Ar žinojote, kad net 60 procentų medžiagų, kurias tepame ant savęs, patenka į mūsų organizmą? Iš tikrųjų tos medžiagos per odą į organizmą patenka greičiau nei per skrandį. Tad vietoj nuodų gal geriau savo odą palepinkime tikrai naudingų medžiagų turinčiomis priemonėmis. Juk sakoma, jog sulaukę trisdešimties metų turime tokį veidą, kokio nusipelnėme patys.
    Šiuo metu savo veido odą lepinu "Ambroozijos" priemonėmis, skirtomis mišriai veido odai. Tai yra mano veido T zona yra riebi, o likusi dalis normali, tačiau žiemos laikotarpiu linkusi išsausėti. Kadangi odai trūksta drėgmės, ji tą trūkumą stengiasi kompensuoti išskirdama daugiau riebalų. Todėl labai apsidžiaugiau, kai pamačiau, jog "Ambroozija" paruošė subalansuotus komplektukus pagal kiekvieno poreikį, o tuo labiau ir kaina yra priimtinesnė nei perkant kiekvieną prekę atskirai. Rinkinį sudaro:

  • emulsinis valiklis "Brėkšta";
  • prausiklis su gasulio moliu "Junda"
  • pelargonijų hidrolatas;
  • intensyviai drėkinantis kremas "Jorilė".



1 žingsnis. VALYMAS




 INCI: Levandula angustifolia flower water (Levandų hidrolatas), Prunus armeniaca (nerafinuotas šalto spaudimo abrikosų kauliukų aliejus), Ricinus communis (nerafinuotas šalto spaudimo ricinos aliejus), Methyl glucose sequistearate* (emulsiklis*), Dehydroacetic acid* (konservantas*). 
*sertifikuota Eco-cert


    Per dieną ant veido susikaupusius nešvarumus, išsiskyrusius odos riebalus ir makiažą privaloma vakare nuvalyti, nes visa tai sudaro sunkų apvalkalą, kuris trukdo normaliai darbuotis mūsų odai. Ji per daug apsunkinama, dėl šios priežasties veido poros pradeda kimštis, kas lemia spuogelių atsiradimą, gali atsirasti dėmelių, šerpetojimas. Todėl veido odos gyvybingumą palaikyti geriausiai tinka naudoti aliejinės kilmės valiklius.  Nedidelį kiekį pakanka švelniais masažuojamaisiais judesiais paskirstyti ant odos (stengtis netempti odos) ir kelias minutes palaikyti. O tada drėgnu vatos diskeliu nuvalyti.

    Kadangi Laura jau yra aprašiusi šį valiklį, tai nesikartosiu. Trumpai tik paminėsiu savo nuomonę, kuri yra kuo geriausia. Tai yra neabejotinai puikus gaminys, puikiai nuvalantis net akių makiažą. Gaila, gal tik dėlto, kad per greitai susinaudoja. Tačiau taip yra todėl , kad naudoju valiklį viso veido valymui. 


2 žingsnis. PRAUSIMAS




INCI: Levandula Augustifolia flower water (levandų hidrolatas), Moroccan lava clay (Gasulo molis), Sesamum indicum (nerafinuotas sezamų aliejus), Malaleuca alternifolia (natūralus arbatmedžio eterinis aliejus). 



    Net ir odą nuvalius valikliu, vis tiek ant veido lieka makiažo ar kitų nešvarumų likučių (net jei plika akimi to negalime pamatyti). Idealios švaros pojūčiui suteikti naudojamas veido prausiklis su gasulio moliu "Junda". Tereikia švelniais judesiais įtrinti prausiklį į sudrėkintą veido odą ir nuskalauti vandeniu, o po to patepti kremu. 


  • ne kartą teko įsitikinti gasulio moliu veiksmingumu, kuris ypatingai rekomenduojamas mišriai/riebiai veido odai, o ypač spuoguotos odos prausimui, nes valo užsikimšusias ir sutraukia išsiplėtusias poras, turi antibakterinių savybių, skatina regeneraciją. Molio dalelytės suriša nešvarumus, toksinus, skysčių perteklių, o po to lengvai nuplaunamos vandeniu;
  • sudėtyje esantis sezamų aliejus neleidžia atsirasti tempimo jausmui;
  • levandų hidrolatas veikia raminančiai, mažina uždegimus, gausiai drėkina. Taip pat stiprina kaukių ir kremų poveikį;
  • atidarius stiklinio indelio dangtelį iškart galima užuosti arbatmedžio kvapą. Arbatmedžio eterinis aliejus turi antiseptinių, priešuždegiminių savybių: naikina įvairias bakterijas, grybelius, mažina skausmą;
  • molio dalelytės veikia kaip labai švelnus veido šveitiklis;
  • netinka akių makiažo valymui, nes gali patekti į akis;
  • nuprausus veidą sausos odos savininkėms gali atsirasti tempimo jausmas, todėl iškart rekomenduoju patepti veidą drėkinančiu kremu ar papurkšti hidrolatu;
  • po prausimo veido oda tampa labai švelni ir minkšta, atsiranda švaros pojūtis;
  • Prausiklį galima naudoti ir kaip valomąją veido kaukę, tokiu atveju ją reikia ant veido palaikyti bent keletą minučių vis papurškiant hidrolatu, tai yra, neleisti išsausėti;
  • jei kelias minutes pamasažuosite prausiklį ant drėgnos odos - vyks mineralizacija, tai yra veido oda maitinsis iš molio pasisavindama jai reikalingas mineralines medžiagas.

 3 žingsnis. TONIZAVIMAS


INCI: Petargonium asperum (pelargonijų vanduo).


   Hidrolatai puikiai drėkina, tonizuoją odą, gaivina, atkuria natūralią jos apsaugą, minkština bei suteikia skaistumo. Taip pat gėlių vandenys - stiprūs antioksidantai. Ši priemonė tobulai užbaigia odos valymo ir prausimo etapus, stiprina kaukių ir kremų poveikį. Tereikia užpurkšti veidą ir leisti susigerti. Taip pat panaikina po prausimo atsirandantį odos tempimo jausmą. Galima naudoti ne tik rytinio-vakarinio prausimo metu, bet ir esant poreikiui bet kuriuo kitu dienos metu net ir ant makiažu padengto veido. Ypatingai veido odą atgaivina karštą vasaros dieną arba žiemos laikotarpiu, kai  vidaus patalpose labai mažas drėgmės kiekis. 

   Nors rinkinyje buvo numatytas Fragonijos vanduo (turi priešuždegiminių savybių), tačiau man pakliuvo Pelargonijų hidrolatas (tikriausiai pirmojo nebebuvo prekyboje). Bet aš dėl to nė kiek nesigraužiu, nes jau esu bandžiusi Fragonijos vandenį anksčiau, ir kiek pamenu, man nepatiko per stiprus jo kvapas, kuris pradingdavo tik po gero pusvalandžio. O pelargonijų vanduo pritraukia drėgmę ir sulaiko ją ant odos. Balansuoja, valo, sutraukia poras. Pasižymi antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis  savybėmis, todėl ne tik gydo, bet ir apsaugo nuo galimų infekcijų. Švelnus ir neįkyrus gėlių aromatas greitai išsisklaido ir neerzina uoslės.


4 žingsnis. MAITINIMAS




INCI: Prunus amygdalus d. fruit water (migdolų hidrolatas), Ptunus amygdalus dulais (nerafinuotas šalto spaudimo migdolų aliejus), Aloe vera (alavijo gelis), Simmodsia chinensis (simondsijų aliejus), Rosa rubiginosa (Mosqueta) (erškėtuogių aliejus), Glycerin (augalinis glicerinas), Mandelis acid (migdolų rūgštis), Methyl glucose sequistearate* (emulsiklis*), Dehydroacetc acid* (konservantas*), Jasminum grandiflorum (natūr. jazminų eterinis aliejus), Rosmarinus officinalis L. (natūr. rozmarinų eterinis aliejus), Commiphora myrrha (natūr. miros eterinis aliejus).

* sertifikuota Eco-cert


    Ir galiausiai paskutinis odos higienos etapas - veido odą palepiname kremu. Šio žingsnio netgi įmanoma visai atsisakyti jei odos būklė yra gera (jokių spuogelių, išsiplėtusių kapiliarų) ir jai netrūksta drėgmės. Kremą geriausia tepti ant švariai nuvalyto, nuprausto  ir sudrėkinto hidrolatu veido, tuomet nesikimš veido odos poros, oda nesausės ir neraus. Taip prižiūrima ji lengviau atsinaujins, regeneruosis ir taps elastinga.

    Mišrios odos priežiūros rinkinyje jūs rasite intensyviai drėkinančią veido emulsiją "Jorilė"

  • kadangi visų gaminių gamyboje nėra naudojami kvapikliai, todėl pauosčius kremus ar bet kurias kitas priemonės,  galima užuosti tikrus "grynus" natūralius kvapus, kurie dažniausiai yra silpni, neįkyrus (kai kurios natūralios sudedamosios medžiagos pasižymi stipriu kvapu, pvz. arbatmedis, levanda ir pan.) ir greitai išsisklaido. Kas dar nesate bandę natūralių kosmetikos priemonių, nustebsite, nes neužuosite nieko saldaus. Tiesą sakant to saldaus sintetinio kvapo jau nebegaliu pakęsti. O šios priemonės kvepia "pačia gamta"; 
  • kremas intensyviai drėkina ir yra labai lengvos tekstūros, būtent dėl to ir norisi riebesnei odai naudoti lengvesnius gaminius;
  • sudėtyje esantis augalinis aliejus aprūpina veido odą drėgme, o alavijo gelis skatina regeneraciją, aliejai minkština, gaivina odą ir atitolina ankstyvo senėjimo požymius;
  • emulsija yra ypač skalsi, tokį privalumą turi visi "Ambroozijos" kremai. Ar galite įsivaizduoti, kad visam veidui pamaitinti pakanka vieno žirnio dydžio kremo kiekio? Taip taupiai naudojant 30 ml kremuko netgi gali likti pasibaigus jo galiojimo laikui, kuris tetrunka 4 mėnesius. 

    Jei dar nesate bandžiusi natūralių ar/ir ekologiškų veido, plaukų priemonių, noriu įspėti, jog pirmoji pažintis su tokia kosmetika gali būti ne itin maloni, gal net nusivilsite. Taip yra todėl, kad nuolat naudojant sintetiniais priedais prikimštus gaminius, oda pamiršta pati darbuotis. Dėl šios priežasties pradėjus naudoti natūralias priemones odos būklė gali net pablogėti, atsirasti spuogelių ir pan. Tačiau po mėnesio ar kelių (kiekvienam individualiai), praėjus pereinamajam adaptacijos laikotarpiui, visos odos funkcijos normalizuosis ir tik tada pajusite tikrąjį priemonių poveikį ir naudą bei galėsite džiaugsis dailesne veido oda.
   Taip pat negaliu nepagirti "Ambroozijos" už dailius lietuviškus priemonių pavadinimus:)


Kaina: 89,00 Lt

P. S. Straipsnis toliau bus pildomas apie odos būklę po vieno mėnesio priemonių naudojimo ir t.t. 
Jurgita

1 komentaras:

  1. Man oda ir yra svarbiausias organas tiek dėl apsauginių funkcijų, tiek dėl grožio. Tvarkinga, išpuoselėta ir švari oda tvarkingo žmogaus įvaizdis. Tik nesuprantu kodėl spuogai ant veido vis vien kartais atsiranda... atrodo jokių sąlygų jiems atsirasti nesuteikiu. Turbūt reikės keisti veido priežiūros priemones.

    AtsakytiPanaikinti