2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Apie alūno akmenėlį. Puikiausio natūralaus dezodoranto apžvalga.


      Alūno akmenėlis - tai pati natūraliausia gamtos mums dovanota higienos priemonė, kitaip dar vadinama kalio alūno druska. Šis kristalas susiformavo natūraliai, todėl negali būti lyginamas su jokia kita sintetika. Šiais laikais, ko gero, nėra dalyko, kurio nesukurtų žmogaus ranka, todėl reikia žinoti, jog laboratorijose šis akmenėlis taip pat gali būti išgaunamas, tačiau jau sintetiniu būdu. Išoriškai šie kristalai atrodo visiškai identiški, bet yra vienas niuansas, padėsiantis jums atskirti, tikras jis ar ne. Jeigu turite tokį dezodoruojantį akmenėlį, patikrinkite jo etiketėje esančia sudėtį. Tikrasis bus pavadintas vienu vieninteliu pavadinimu - potassium alum. Jeigu vis dėlto radote užrašą ammonium alum - jūsų turimas produktas nėra natūralus (šiuo atveju pagamintas amonio druskos sintezės būdu). 
      Taigi, kuo ypatinga ši druska? Dažniausiai ją minime, kai kalbame apie asmens higieną, ypač apie kūno kvapą, prakaitavimą. Šis procesas yra neišvengiamas ir netgi būtinas. Prakaitavimo metu iš organizmo pasišalina ne tik skysčiai, bet ir tam tikras kiekis organizme susikaupusių toksinų. Pats iš savęs prakaitas yra bekvapis, tačiau susidūręs su bakterijomis, esančiomis ant mūsų odos, įgauna gana nemalonų kvapą. Štai dėl ko puolame į parduotuves ir ieškome ko nors, kas tą kvapą panaikintų. Deja, bet dauguma žmonių renkasi ne pačius natūraliausius produktus. Populiariausias tokių dezodorantų komponentas - aliuminio druska. Jeigu tokią radote savo dezodorante, nesistebėkite, jeigu vieną dieną pažastyje rasite guzelių. Taip yra dėl to, jog ši druska kemša prakaito liaukas ir sudaro sąlygas uždegiminiams procesams vystytis, sutrikdo normalią prakaito liaukų veiklą. Jau nekalbu apie mokslinius tyrimus, kurie teigia, kad ši medžiaga prisideda prie krūties vėžio atsiradimo, skydliaukės problemų. Taigi, kad išvengtume šių ar kitų nemalonumų, siūlau rinktis alūno akmenėlį arba dezodorantą, į kurį įeina natūralaus alūno milteliai, kurie: 
  •  padengia odą nematoma plėvele, kuri užkerta kelią bakterijų dauginimuisi, todėl jūsų nevargins joks nemalonus prakaito kvapas;
  • neužkemša prakaito liaukų, todėl šis procesas ir toliau natūraliai vyksta, o tai būtina, jeigu norint, kad iš organizmo pasišalintų toksinai;
  • neįsigeria į organizmą, kitaip nei įprasti dezodorantai, kurių toksiškos medžiagos sėkmingai kaupiasi mūsų kūne;
  • neturi jokio kvapo, todėl šį gamtos produktą gali naudoti tiek maži tiek dideli, tiek vyrai tiek moterys;
  • nepalieka jokių pėdsakų ant drabužių.
      Aš taip pat nusprendžiau, kad pagaliau atėjo diena, kai turiu baigti nuodyti save ir įsigyti ką nors visiškai natūralaus. Pasirinkau "Marmozel" gaminamą natūralų dezodorantą su natūraliais alūno milteliais. Dezodorantas yra skysčio pavidalo. Maniau, jog tai man sukels bėdų (žinot, iš aerozolio pereiti prie skysčio man pasirodė labai neįprasta), tačiau tai visai nėra minusas. Patį gaminį be kristalo miltelių sudaro vanduo, kvapiųjų pelargonijų vanduo bei eteriniai aliejai, tad dezodorantas turi švelnų , lengvą ir neįkyrų kvapą, kuris pasipurškus ilgai neužsilaiko. Tai puiku, nes jį gali naudoti ir vyrai. Skystis greitai nudžiūva nuo odos, todėl pašmirinėjus po namus pusiau apsirengus jau po dviejų trijų minučių galima drąsiai rengtis. Pati pakuotė patogi naudoti, purkštukas padengia visą pažastį. Beje, įtariu, kad dezodorantą galima naudoti ne tik pažastims, bet ir pėdoms (juk veikimo principas tas pats!). Dėl sudėtyje esančių alūno miltelių, oda visą dieną išlieka gaivi, nes dezodorantas iš tiesų neleidžia susidaryti blogam kvapui, bet ir nestabdo prakaitavimo proceso, kas yra labai svarbu. Šį dezodorantą pamėgo net ir mano draugas :) Taigi, mūsų bendra nuomone produktas yra puikus ir duodame jam 10 balų - patį geriausią įvertinimą. Jis ir saugus naudoti, ir puikiai atlieka savo funkcijas. Įkyraus kvapo aerozolinis dezodorantas nukeliavo tiesiai į šiukšlių kibirą. 
     Reziumė tokia, kad kiekvienas asmuo renkasi tai, kas jam geriausia naudoti. O aš renkuosi tai, kas man ne tik geriausia, bet ir saugiausia. Mylėkime ir nustokime kankinti save. Atraskime ką nors gero! :)          


Kaina: 33,00 Lt

Laura

4 komentarai:

  1. bet tai juk alūnas yra kuo gryniausia aliuminio druska....tai kur čia tas sveikumas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesupratau Jūsų keisto teiginio. Gal galite pagrįsti? Alūnas - gryniausia kalio druska ir nieko daugiau. Gal Jūs kalbate apie laboratorijoje pagamintus neva alūno akmenėlius? Jie gaminami sumaišius aliuminio hidroksidą su kaliu ar amonio sulfatu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Alūnais gali būti vadinama visa junginių klasė arba vienas specifinis cheminis junginys: kalio aliuminio sulfatas (KAl(SO4)2·12H2O) (kuris trumpai vadinamas kalio alūnu ką ko gero ir turite galvoje). Jei kalbame apie junginių klasę, bendra formulė būtų tokia: AM(SO4)2·12H2O. A šiuo atveju būtų monovalnetis katijonas - kalis arba amonis, M- trivalentis metalo jonas, toks kaip aliuminis arba chromas. Taigi bet kuriuo atveju į alūno sudėtį įeina aliuminis arba chromas. Tiesiog noriu pasakyti, ar alūną iškasite iš žemės, ar pagaminsite laboratorijoje - jo cheminė sudėtis nepakis, nes alūnai yra būtent aliuminio (ar kito trivalenčio metalo) druskos, būtent aliuminis yra lemiamas elementas kodėl mineralas ar tai,kas padaryta laboratorije yra vadinama alūnu. Paprastos kalio druskos nėra alūnai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ieškojau kaip tik daugiau informacijos apie natūralius dezodorantus, alūno akmens labai sudomino

    AtsakytiPanaikinti